Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (72)

plakát

Přichází Satan! (1976) 

Záživnější než jiný kult Vymítač ďábla, přesto ne můj šálek kávy. Možná je to tím, že satanská tématika mě nikdy moc nebavila. Ze všeho nejvíc mě nebral malý Damián, ale vyšetřovací pasáž v Itálii. A chudák David  Warner si po Titanicu vybral další ikonickou smrt. Bezmála před 50 lety asi Satan diváky vyděsil, ale dnešnímu otrlému publiku, i kvůli zubu času, už nemá moc co říct.

plakát

FUBAR (2023) (seriál) 

Říká se, že sto lidí - sto chutí. Ale vážně by mě zajímalo, koho tohle bavilo sledovat. Příběh, herecký výkony a “humor” je v takové podobě, že mě to až uráží. Tři díly a stop, takový masochista zas nejsem. Arnold v seriálové podobě odchází proti Stallonemu drtivě poražen a já si jdu rychle pustit Prima Cool, kde je Terminátor, protože tohle vážně bolelo.

plakát

Volha (2023) (seriál) 

Mám tohle normalizační nahlédnutí do oprýskaných paneláků a prázdných regálů docela rád. Jediný, co mi nesedělo, že Standa “Švejk” Pekárek byl až takovej Casanova. Ale zase palec nahoru, že si vysloužil stejné číslo ve spisu, jako pan poslanec Babiš. Jak už se říkalo v Cimrmanech: To se tak někdy sejde…

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Status nejslavnějšího amerického seriálu je na místě, vždyť každá série je lepší, než ta předešlá. Koneckonců, vypovídá o tom i zdejší hodnocení. 5. série má u jednotlivých epizod 96-98%, Ozymandias poté dokonce 99%! Samozřejmě, má to několik ale. Není to zrovna mainstream a pomalé, až westernové tempo nemusí sednout každému. Na druhou stranu nesouhlasím s tvrzením, že se zde nenajde žádná postava, s kterou by divák sympatizoval. Já osobně teda držel celou dobu palce Hankovi a scéna, kdy se TO dozví, je za mě nejsilnější highlight všech pěti řad. Každý z nás má v sobě temnou stránku. Jen Walter White ji nechal promluvit naplno.

plakát

BANGER. (2022) 

Chápu, že to každému nemusí sednout, je to hodně výstřední film. Ovšem jsem rád, že do stojatých vod české kinematografie přibyl podobný kousek. A i když jsem nevěřil, že to někdy řeknu, tak Adam Mišík je skvělej herec. Večer na Lvech držím palce. 80%.

plakát

Dobré ráno, Brno! (2023) (seriál) 

Prušinovský je člověk, který umí nejlépe vystihnout českou náladu posledních let. Opět tam má ty svoje vychytávky, skrytej humor, skvělý soundtrack, rozumnou délku, neokoukaný herce… Jen za mě škoda posledního dílu, který byl zbytečně předramatizovanej.

plakát

Vyjednavač (1998) 

Kousek Uprchlíka, trochu Smrtonosné pasti a špetka Telefonní budky. Smíchejte to dohromady a máte skvělý, dnes by se řeklo old schoolový, thriller. První hodina geniální, zbytek "jen" velmi dobré. Přesto s hodnocením váhat nebudu, protože tenhle film i přes některé nelogičnosti a trochu té devadesátkové naivity, mám vážně moc rád. A i když má Jackson mraky slavnějších rolí, já ho mám nejradši tady. A je to asi jedna z mála kladných rolí, co má.

plakát

Chata na prodej (2018) 

Judit Bárdos je nejhezčí herečka současnosti.

plakát

FIFA: Pod povrchem (2022) (seriál) 

Mistrovství světa... v podvodech. Cílem každé firmy je generovat zisk, vše okolo je pouze tupý marketing. Na FIFĚ se mi líbí, že se ani nesnaží předstírat něco jiného.

plakát

Smrtonosná past 3 (1995) 

McTiernan se sice vrátil, ale není Gruber jako Gruber…