Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Krimi

Oblíbení režiséři (10)

Clint Eastwood

Když mám tužku, poznámkový blok a basu piva, mám vše, co potřebuji. Je proslulý mj. tím, že dokáže film, který režíruje, natočit v rekordně krátké době, čímž ušetří studiu obrovské peníze. Kovboj, akční hrdina, nemluvný frajer, vypravěč silných dramat či uznávaný jazzman s lišáckým úsměvem a chůzí plíživé kočky. Má smysl pro inteligentní humor. Dokázal zachytit tep doby, jako nikdo jiný. Navždy číslo jedna.

Steven Spielberg

Spielberg - synonymum pro nejslavnějšího režiséra všech dob. Ukázal nám žraloky, mimozemšťany a dinosaury, jako nikdo před ním, ani po něm. S jeho filmy ze 70. až 90. let, jenž jsou důležitou součástí mého života, se vracím do dětství. Strašně rád. 

James Cameron

Specialista na štědře dotované akční a sci-fi snímky, které si vždy roky dopředu piplá k obrazu svému. Mistr technologií, vědec, badatel a jeden z největších přátel Arnolda Schwarzeneggera. Na jeho nadčasových filmech jsem vyrůstal a dodnes si je rád vychutnávám. 

Miloš Forman

Pro mě osobně největší Čech. Mám rád jeho české filmy, ještě před emigrací (hlavně Hoří, má panenko), nejvíc však ty americké - Přelet nad kukaččím hnízdem, Amadea a především Muže na Měsíci. Nejlepší český režisér a jeden z nejvýznamnějších světových tvůrců. Spojuje nás nejen láska k filmu, ale i k pražské Slavii. 

Christopher Nolan

Největší režisér 21. století. Za jeho nejlepší filmy považuji Batman začíná a Dokonalý trik. 

Ridley Scott

Stará dobrá škola. Povýšil kvalitu sci-fi žánru na maximální možnou úroveň. I kdyby nenatočil nic jiného, než Vetřelce, Gladiátora a Blade Runner, byl by legendou! Kterou si vlastně taky zrežíroval (1985).

Martin Scorsese

Organizovaný zločin, násilí, silní jedinci i náboženské problémy. To jsou jeho témata. Společně s Eastwoodem drsňák mezi režiséry. 

Stanley Kubrick

Vizionář, jehož filmy doslova předbíhaly dobu, ve které žil. 2001 bude svěží i za sto let. Nevěřím, že se narodil na naší planetě...

Quentin Tarantino

Má rád černý humor, krev, sex a dlouhé dialogy. Pokaždé mix těchto ingrediencí naservíruje nesmírně zábavnou formou. Jednou nás ty jeho hlášky oddělají do posledního kreténa! 

Peter Jackson

Jeho filmy mají nejen velkolepé zpracování, ale i skvělý příběh. Snímky jako Pán prstenů, Hobit či King Kong, můžu vidět několikrát!