Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (208)

plakát

Věc: Počátek (2011) 

Kdyby nebylo "vsákování/vstřebávání/spojování" hlavní potvorou (myslete si něco o jednoduchosti, já si pak bude myslet něco o vás :D), na tomhle místě byl byla recenze jiného chlapíka či slečny a moje hodnocení by znělo "Odpad"...jen pro pořádek ;)

plakát

Začátky (2010) 

Zase krok stranou...od všeho. Zčásti snaha vyjádřit po svém vztah otce se synem, zčásti poodhalení pocitů při alter-coming-outu, možná záchrana láskou, i černý humor by se tam našel...Jak lentilky, nikdy nevíš co (barvu) si vytáhneš ;)

plakát

Pomáhat a chránit (2011) 

"Násilí! Rasismus! Sprostota! - Klíd, máme dost všeho..." :D A v takovémto duchu se nese prakticky celý film. Nebýt toho že hlavní hrdina je sice strašný ale zato velice inteligentní hovado a hraje ho Brandan Gleeson, nestál by mi tento film ani za "kus zaječího prdu"...P. S. Jen pro otrlé!

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Pokus o pohádku pro dospělé, z větší části povedená, zvláště ta část se známými postavami z minulosti a možnost rozprávět na témata netušená plus ta odvážnost zvolit do hlavní role takto laděného dramatu zrovna Owena :D

plakát

Nákaza (2011) 

Řekněme snaha realisticky ztvárnit možnost postupující zhoubné nákazy, či jinak, stále se přibližující smrti...na to ovšem pozor. Každý kdo chce vytvořit něco realisticky vyznívajícího fakty i vizuálně, musí se snažit jít také ruku v ruce s tím, aby byl daný výsledek stále zajímavý pro diváka, ptž z toho je živ hollywood ;) A tato stránka je zde z mého pohledu trochu podceněna, i proto je zde většina hereckých výkonů lehce "utopena" v nevýrazném scénáři, i když zase chápu, Soderbergh je holt takový...kdo chce kam :)

plakát

Dylan Moran Live: What It Is (2009) (TV film) 

Je to bůh, je to prostě bůh! Omlouvám se všem věřícím i těm, kteří nemají rádi přehnaná vyjádření či absolutní entuziasmus, ale jiná slova mě po shlédnutí čtyř (dále Monster 2004, Like Totally 2006, Yeah yeah 2011) vystoupení toho stand-up komika nenapadají...likeujte, sdílejte, jásejte, brečte, ale tohle prostě musíte vidět ;)

plakát

Kovbojové a vetřelci (2011) 

No, to je...řekl bych, že...zajímavé na tom je...hm, já vážně nevím :) Nerad to přiznávám, a to ti kdo mě znají, jen znalecky přikyvují, mi u tohoto snímku došla slova...Ne úžasem na tím či oním, jen nad tím, co do této recenze vlastné napsat. Já vážně nevím, mohl bych zde popsat herce, příběh, kostýmy, produkci, plynulost, originalitu, akci, ale nebudu se přidávat vodu do studny (komentář k ostatním kolegům na této stránce) a nechám vás rozhodnout za sebe...no tak, přeji skvělou zábavu ;)

plakát

Moje krásná učitelka (2011) 

Menší snímek či kinofilm? Režíroval to Hanks nebo v tom hrál hlavní roli? Bylo to o životě nebo to je romantická komedie trochu jinak? Tyhle a další otázky vám věřím budou plout v hlavě při sledování tohoto snímku a i nedlouho poté, co dozní závěrečné titulky, sám si doteď nejsem jistý jestli na ně znají odpovědi i tvůrci...Kdyby si jednu kategorii (jakoukoliv) film vybral a šel po ní, věřím že by to dopadlo lépe. Ale pokud bych si mohl vybrat já, jako malé komorní "drama" se mi to celkem líbilo, spíše až od druhé poloviny ;)

plakát

Jeden den (2011) 

Jedním slovem originální. Protagonisty opravdu dodržené původní slovo, že se jedná o jeden a ten samý den napříč roky, dvou hlavních hrdinů, sledující jejich výhry a prohry, štěstí či smutek, lásku nebo nenávist...Klobouk dolů vyprávě, kostýmům a producentům, ode mě máte bod už jen za tu odvahu a tak detailní provedení každé časové odlišnosti jednotlivých časových dob. Hathaway je okouzlující, Sturgess jako vždy velmi uvěřitelný tím svým přirozeným stylem, a i s ostatními kolegy spolu úspěšně tvoří to, co by se dalo nazvat "Jeden den"...

plakát

Drive (2011) 

Zase jiná přisadička do kotlíku dnešních ať už jedním směrem se dávajících snímcích pro masové publikum, originálně se tvářících, rádoby k zamyšlení inteligentních filmech či nízkorozpočtovým, někdy spíše pro radost dělaným kouskům. V tomhle najdete od každého trochu, všechno pospolu kupodivu funguje a k dovršení toho všeho je tu soundtrack, který mě doslova ohromil, i mimo film...Doporučení dávám masovému publiku (zase něco jiného než ty vaše "vymejvárny"), diváky-inteligenty (co můžete ztratit?) i nekomerční nadšence (upřímně, koukali jste na větší pičo*viny ;)!