Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

freddy 

všechny recenze uživatele

Že není nikdy pozdě doplnit si vzdělání už jsme měli možnost na filmovém plátně nejednou vidět, takže tady bych nějakou originalitu nehledal. Že se student zamiluje do své profesorky, i to už bylo v minulosti mnohokrát zfilmováno. Takže se ptám, kde vlastně mám v tomto filmu hledat nějakou originalitu. Možná v tom, že hlavním hrdinou, který studuje a zamiluje se do profesorky je chlap ve věku kolem 50 let? Nebo v tom, že se tenhle chlapík ještě ke všemu stane členem motorkářského gangu? Abych byl upřímný, mám pocit, že tenhle film nic originálního nenabízí, a tak se vlastně jedná jen o průměrnou romantickou komedii, která se asi ani příliš originální být nesnaží a sází spíše na průměrný mnohokrát viděný příběh a především sází na slavné herce v hlavních rolích. Ano, film byl z mého pohledu bezesporu koukatelný a nějak mi to uteklo, aniž bych měl nutkání přepnout jinam, ale bohužel film ani nenadchl a o jediné překvapení se v mém případě postaral Wilmer Valderrama, kterého jsem v jeho roli vůbec nepoznal a celou dobu jsem přemýšlel, kdo hraje toho sympaťáka. Pokud jde o hodnocení, tak jak jsem již výše napsal, film vnímám jako průměrný a to znamená udělení tří hvězd. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $35,608,245Tržby Celosvetovo $75,045,000Tržby za predaj DVD v USA $6,318,350 //počet predaných kusov 402,310║ Julia Roberts tu nie je najhoršia ale príbeh nemá ten patričný náboj aby to strhlo aj keď niektoré momentky boli dobre vymyslené. /40%/ ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Obyčejný romantický snímek, který ničím nepřekvapí, ale dokáže odreagovat, alespoň mě. Je pravda, že místy jsem se trochu nudila, ale zase na druhou stranu jsem se docela pobavila a to nejen jednou. Přišlo mi trošku divný, že se Tom Hanks tak rychle dokázal začlenit mezi o nejmíň 20 let mladší studenty, ale budiž, je to jen film. 3* ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Postava "Lance" je skutečně to, co umí Amíci: milý, oblíbíte si ho, bude vám ho líto a doufáte, že uspěje. No a tenhle snímek je o tom, jak k úspěchu spěje. Proč ne, ona i role Julie není úplně otravná. Ale obávám se, že nebude dlouho trvat, a na snímek zapomenu stejně rychle jako nápad se na něj podívat. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Romanticka komedia za 30 mega v ktorej hraju megahviezdy Tom Hanks a Julia Roberts, ktora nielen ze nezarobi aspon 500 mega, ale nedokaze sa ani zaplatit? Musim povedat ze opravnene. V tom filme proste nie je nic zaujimave. Je tam sice kopa divnych postav, ktore ale nie su divne zabavnym roztomilým sposobom, ale su proste iba divne az otravne. No a este je tu romanticka linia v ktorej by ste aspon stipku chemie medzi Tomom a Juliou nenasli ani pod mikroskopom. Totalna strata casu. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Podľa distribučnej spoločnosti Universal Pictures boli počas úvodného víkendu v kinách takmer tri štvrtiny divákov starší ako 50 rokov. (misterz)
  • Chet Hanks, syn Rity Wilson a Toma Hankse, se objeví v bytové části jako Pizza Delivery Boy. Také Rita má menší roli. (rafix)

Reklama

Reklama