Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (22)

plakát

S láskou, Rosie (2014) 

Nerad dávám hodnocení filmu "odpad!", pokud si to doopravdy nezaslouží a dlouho jsem musel pro Love, Rosie hledat jednu hvězdu. Ale našel jsem ji! Za dvě docela dobré písničky v celém filmu. Toť vše, za nic víc. Když člověk hledá příjemnou, romantickou komedii, měl by se nechat odradit párem nazrzlých britských puberťáků v traileru, jinak přijde o drahocenou hodinu a čtyřicet minut svého života. Strašně rád bych něco pochválil, ale není co. Nesympatičtí herci, "nečekané" zvraty, už mi pouze chyběla vážná choroba jednoho z hlavních aktérů, protože pak by film mohl dostat označení i mysteriózní. Ale co mi nejvíce pilo krev byla naprosto do nebes volající prvoplánovost, celého filmu, příběhu, jednotlivých kvazicharakterů. Prvoplánovost, se kterou by se stěží popral studenstký film o stopáži pěti až deseti minut. Abych nepsal celou recenzi pod vlivem znechucení a znudění, stálo mě to cigáro a sprchu. Avšak i tak ve mě zůstává obrovská pachuť z celého "příběhu". Fuj. PS pokud hledáte komedii, připravte se na úroveň "zábavy" z dob Petra Novotného či Ivana Mládka.

plakát

Tísňová linka (2013) 

Jak slibně se to vyvíjelo, ještě v půlce to mohly být krásné 4 hvězdičky za atmosféru, insight do fungování 911, za herecké výkony, za velmi dobrou kameru.. SPOILER ALERT! Bohužel postupně to kleslo na 3 hvězdy (idiotským chováním uneseného chlapa z Lincolnu) a neschopností pumpaře, Pak pokles na 2 hvězdy, když operátorka 911 jde udělat one-woman akci, a byl jsem již na cestě k 1 hvězdě za onen "překvapivý" závěr, který, k mému, údivu nebyl klasickou propagandou zajetých postupů a protokolů 911. Přesto jsem se slitoval na 2*. Au, posledních 35 minut těžkého zklamání. Maybe next time..

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

Au. S odhlédnutím od faktu, že by to mělo mít s původními díly agenta Bournea cokoliv společného. se jedná o velké zklamání. Špatné a zdlouhavé záběry, nedomyšlený příběh s podtextem jakéhosi sci-fi (jenž se k agentovské trilogii vůbec nehodí), absurdní dialogy plné trapných klišé (atd atd) nezachrání ani talent a celkový herecký výkon Jeremyho Rennera. Obrovské zklamání, aneb jak moc velký propad může způsobit změna štábu.

plakát

Dokonalý svět (2010) (seriál) 

Naprostý souhlas s uživatelem "movie". Pět stárů dávám mimo jiné nejen jako kompenzaci filmovým snobům na čsfd, ale také za příjemné herce, nadhled, celkovou uvolněnost a velmi kvalitní střih/kameru/režii. Nově se po Kriminálce Anděl povedl další velmi hezký kousek, jen tak dál...

plakát

Přešlapy (2009) (seriál) 

Fuj, vy pokrytečtí filmový rádoby snobové. Velmi příjemný a kvalitně natočený seriál, příjemné zase jednou vidět v seriálu české reálie a šikovné herce. V rámci seriálů 75 procent, v rámci české tvorby 90.

plakát

Mr. Johnson (2008) 

Pro čtyři stáry je důvodů hned několik. Tenhle film se nesmí porovnávat s ničím ze zahraničí (hlavní premisa), tedy, zabrousíme-li do toho našeho malého filmového rybníčku tak se mi zdá, že tenhle film velmi příjemně atakuje horní příčky.. Zrovna dnes, co to dávají (6.8.2010) tak byl před tím na Markíze film Taková normální rodinka a pááni to je rozdíl, oproti tomu, tedy další české tvorbě, je Mr. Johnson trhák. Ne, opravdu, chyb má tenhle film hodně, ať už trochu rozpačitý výkon Issové nebo už zmíněná tragi-role Vondráčkové (až na ten konec, ten mě pobavil - brečící Václav :). Ale suma sumarum ten film je velmi oddechový, má svoje kouzlo (nepochybně i díky sympatickému a charismatickému amíkovi - vlastně oběma) a rád si ho někdy večer pustím zase znovu. So it is one hell of a charming movie, aint that true? ****

plakát

Slídil (2007) 

Sorry, resp. sorry vzheldem k ostatním komentářům, ale mě se to prostě líbilo. Vím, potrpím si na luxus a tedy mě i neskutečně "bavil" každý záběr z domu. Navíc téměř 90 minut poslouchat a sledovat dvě, asi největší, britské filmové ikony a celkově si užívat tu atmosféru, kterou se, dle mého názoru, povedlo Kennethu Branaghovi zachytit.. Jistě, film působí trošičku nedotaženě a někdy trochu křečovitě, ale mě bavil, líbil se mi víc než původní verze a rád si ho časem pustím znovu. 90%

plakát

Východní přísliby (2007) 

Jojo, takhle má vypadat Drama/Thriller/Krimi. Jedná se , dle mého názoru, o jeden z nejlépe natočených filmů tohoto rázu. A musel bych dlouho přemýšlet, co bych tomuto filmu vytknul, protože v tuto chvíli mě nic nenapadá. 95 procent a pět stááárů samozřejmě..

plakát

Dva a půl chlapa (2003) (seriál) 

Asi hodně subjektivní, takže předem sorry: Tenhle seriál je prostě HYSTERICAL! Ano, já vim, asi je to ta moje tendence inklinovat k bachelorům, rodinným rozepřím a přímýmu sarkasmu, ale i tak! came ooon, tenhle seriál je s velkým S! Charlie ukazuje svoje charisma (ANO, dle mého názoru má báječné), Jon Cryer si vychutnává svou životní roli a Angus, no to je "scénáristická" třešnička.. A navíc, nejsou to jenom tyto tři postavy, které mě dostávají, všichni okolo jsou promyšlení, nepřehnaní – ujetá psycholožka, lékárník-feťák nebo geniální Berta Za mě 5 stárů bez výhrad! ;o)

plakát

Jak dobýt Ameriku (2010) (seriál) 

Byť po xté vytyčené téma toho American dream, tak mě to velmi mile překvapilo. Geniální střih a hudba, příjemní herci a to prostředí vás musí vcucnout samo do sebe:) asi jenom: enjoy..