Reklama

Reklama

Slídil

  • USA Sleuth
Trailer 2
Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, 2007, 86 min

Obsahy(1)

Slídil je remakem stejnojmenného filmu z roku 1972, který byl ověnčen čtyřmi nominacemi na Oscara a v němž si též zahrál sám Michael Caine. Tentokrát se ve filmu vrací v roli opačné, v roli milionářského autora detektivních románů, který si měří schopnosti s nezaměstnaným hercem (Jude Law) ve smrtelně vážné a vážně zamotané hře s hrozivými důsledky. Film byl v roce 2007 nominován na Zlatého lva na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. A na stejném festivalu též obdržel cenu The Queer Lion, která je udělována filmům reprezentujícím aspekty homosexualního života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (188)

Ťapka 

všechny recenze uživatele

Ani mysteriózní, ani thriller, ale skvělé psychologické drama, jehož scénář napsal skvělý dramatik podle skvělé divadelní hry. Divadlo je hlavním hrdinou, čouhá z režijního pojetí i z výkonu obou protagonistů, kteří rozehrávají své vlastní hry ve hře. Cynický a blazeovaný Caine i vystajlovaný páskovský Law si jdou po krku tvrdě a neúprosně a je těžké se rozhodnout, který z nich je odpornější a sebestřednější. Odlidštěná dekorativnost interiéru je posilovaná objektem sporu - Cainovou manželkou Maggií, která je přítomná jen jako obraz a symbol, jako kořist, o kterou v posledku ani tak nejde. Brrr! ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Nový kabát Slídilovi paradoxně neprospěl, interiéry působí jaksi chladně a futuristicky. To mi bohužel k ději, který se v domě odehrává vůbec nesedí. Caine se ovšem původně Olivierovy role zhostil se vší noblesou, oproti tomu Law mě moc nepřesvědčil. Často se mi zdálo, že přehrává. Originál je prostě jen jeden a všem těm kterým se nový Slídil líbil, i těm kterým ne, doporučuji pouze a jen Mankiewiczovu verzi. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Do scény s policistou šlo a perfektní thriller, který bych z fleku hodnotil plným počtem. Bohužel od té chvíle měl snímek prudký spád a vše, co ze začátku bylo dokonalé se změnilo v nezáživnou záležitost. Dokonce i závěr nepřekvapil a byl předvídatelný, takže se více než lehký nadprůměr z toho vyždímat nedá.. 6/10 = 63% ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

priemerna konverzacka dvoch spekulantov o jednej zene....kedze som nevidel original, usudzujem, ze je to len jeho slaby odvar, ale obidvaja herci priam koncertuju, su preafektovany, co podla mna, nie je vobec na skodu a do ich diebolskych planov brnka jemna klavirna hudba...najvacsou chybou je rozvitie hlavnej myslienky, pretoze ten koniec je ako keby nasilu dotoceny z dovodu maleho rozpoctu...55% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

S remaky je to těžké. Málokdy je totiž remakován film, který není dobrý (kdo by taky stál o to remakovat špatný film, že?) a tak se mnohokrát stane, že režiséři těchto remaků se chtějí nějak odlišit, ale tím nevědomky zničí ten element, který v originále fungoval. Pojmou to jinak, zmodernizují, přidají nový twist… anebo vše dohromady, jako v tomto filmu. Branagha vnímám jako schopného člověka, který ve filmovém průmyslu nemá velkou konkurenci (vzhledem k tomu, že on dokáže dělat opravdu cokoli a ještě hodně dobře) ale od tohoto filmu měl dát ruce pryč. Chápu, proč udělal to, co udělal, ale k tomu námětu ta moderní doba, ta odtažitost a ten nový zvrat v ději holt neseděl. Body uděluji za bravurní herce a fakt, že na rozdíl od jiných remaků byl tento alespoň koukatelný a dá se vydržet bez úhony na zdraví. Přesto, tento film už asi nebudu chtít vidět, kdežto na originál se určitě někdy rád (znovu) podívám. 50 %. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natáčen postupně, jak se odehrává děj. (Frankooo)

Reklama

Reklama