Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Pohádka
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama

Recenze (473)

plakát

ACCEPT: Metal Blast From The Past (2002) (koncert) 

Toto dvd si určitě zaslouží minimálně plný počet hvězdiček, protože zvukově i obrazově je naprosto bez chyby a hlavně - vidět v akci naživo nezapomenutelného a velmi charismatického zpěváka jménem UDO - to je ohromný zážitek!!! Kromě naprosto originálního hlasu přidává i obrovský kus energie a když se k tomu přičtou kvalitně udělané staré pecky od skupiny Accept, tak každý správný heavy metalový fanoušek musí jít zákonitě do kolen.

plakát

A co ten ruksak, králi? (1985) (TV film) 

Většina pohádek, které jsou experimentální či velmi výrazně vybočující z pohádkové atmosféry, nestojí za nic, ovšem tato pohádka patří k těm výjimkám, které jsou velmi dobré, ačkoliv je zcela netradiční. Zásluhu na kvalitě nese na 100% Karel Heřmánek, se kterým tato pohádka stojí i padá a myslím, že s jakýmkoliv jiným hercem by to bylo buď mnohem horší nebo i trapné. Geniální Mistr a pan Herec Heřmánek dodal tomuto zvláštnímu dílku neopakovatelný náboj či jiskru a také nenapodobitelný druh humoru, který mi v jeho podání velmi sedl. Příjemné a zajímavé je také vidět, že zde spolu hráli tehdejší divadelní kolegové z divadla Na Zábradlí (Heřmánek, Zedníček a Mrkvička), kterým do party chyběl už jen pan Bartoška.

plakát

Ainsleyho labužnický Expres (2000) (pořad) 

Spolu s Jamiem Oliverem je to snad nejzábavnější kuchař ze všech. Je vidět, že ho vaření fakt baví a ty jeho smíchy či řeči kolem - to je prostě delikatesa.

plakát

Alice Cooper Trashes the World (1990) (koncert) 

Jsem rád, že jsou na tomto povedeném koncertu zahrnuty i pecky jako Poison či House of Fire.

plakát

A nebojíš se, princezničko? (1980) (TV film) 

Musím přiznat, že výborně hrající (princezna) Lenka Pichlíková by mi vzhledově seděla spíše jako komorná, služebná apod., přičemž jako princeznu bych uvítal třeba právě (jemnější) Jorgu Kotrbovou (Zlatovláska), která zde stvárnila roli čarodějnice-poradkyně . Výkon pana Cupáka byl jako vždy mimořádný požitek, stejně tak jako byl tradičně velmi příjemný i p. Luťanský. Škoda, že na konci nebyl ukázán proces zestárnutí princezny a omládnutí krále, to považuji za větší nedostatek a kvůli tomu (nerad) strhávám jeden bod navíc. Tři a půl bodu.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Takových pořadů, které informují o úrovni českých restaurací by mělo být více, protože kvalita našich hospodských jídel je (až na výjimky) opravdu katastrofální. Jen tak dál Zdendo, velešikovný kuchařský kluku :-) .

plakát

Anynka a čert (1984) (TV film) 

Kdybych hodnotil subjektivně, tak bych dal pouze dva bodíky, protože nemám v lásce pohádky, kde se každých pět minut zpívá, ale objektivně vzato je to solidní průměr, žádná pecka, ale ani žádný propadák. Pan Harapes ukázal, že je nejen výborný tanečník, ale také solidní herec, paní Svobodová zase byla ozdobou a paní Maciuchová pobaví jako vždy. Zajímavostí bylo, že kombinace Švorcová, Haničinec, ale i právě Maciuchová hrála taktéž v seriálu Žena za pultem. Být scénáristou, ještě bych provdal Anynku, aby to bylo komplet :-) .

plakát

Arabela (1980) (seriál) 

Jeden z nejlepších hraných pohádkových seriálů, který kdy Československo mělo. Tehdy se ještě uměli dělat ty správné triky, kdy při létání čarodějů byl použit jeřáb apod., a tak bylo vše velmi reálné. Dnes už je to samá umělotina v podobě trapných počítačových animací, které v žádném případě nemohou nahradit poctivě ručně udělanou práci, jako tomu bylo právě v první sérii Arabely.

plakát

Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (1993) (seriál) 

Velmi nepodařené pokračování, které je typickým příkladem toho, že více většinou znamená méně, a že po totalitní době se až na výjimky přestaly dělat kvalitní seriály, ale i filmy. Komerce v posledních 15-20 letech bohužel zvítězila nad kvalitou, a tak nám nezbývá než oprašovat starší záležitosti.

plakát

Arakain: Gambrinus live! (1999) (koncert) 

Rád bych dal více, avšak tento výběr skladeb je z bohaté kariéry Arakainu poměrně slabý.