Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Pohádka
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama

Recenze (473)

plakát

Čtyřlístek ve službách krále (2013) odpad!

Jak může tak špičkový kreslíř, jako je Jaroslav Němeček, dopustit, aby jeho krásně nakreslené postavičky byly nepřirozenou 3D animací totálně zohavené a tím zkažené? Kdyby zpracoval přesně to, co nakreslil, do klasické dvourozměrné filmové podoby (zejména prvních zhruba 100-150 dílů časopisu by za to rozhodně stálo), s velkou chutí bych se podíval a mé hodnocení by bylo přesně opačné, ale takto je to jen obludnost a zvěrstvo. Žádnému člověku, který má vkus, se nemůžou líbit kreslené pohádky ve 3D, protože zcela ztratí na reálnosti a je z nich jen umělá napodobenina původního díla. Dnes je bohužel v módě dělat vše v 3D, takže se už ani nedivím, když vidím umělého Pepka Námořníka a jiné zpotvořeniny (původně nádherně zpracované), ale že i pan Němeček ztratil pojem o tom, jak vypadá hezky vytvořená kreslená pohádka a jak paskvil, je velmi smutné. Zlaté klasiky jako jsou Rumcajs, Jen počkej zajíci a podobná krásně vyrobená díla ...

plakát

Jak na ryby s Rudou Hrušínským (2011) (pořad) 

Velmi příjemně a poučně zpracovaný pořad o tom, jak by se měly správně chytat ryby, jak je udit, jaké jsou problémy s úbytkem ryb u nás, proč je pro opravdového rybáře morální povinnost používat háčky bez protihrotu a mnoho dalších informací pro každého, kdo má rád přírodu. Byl jsem potěšený, že se na filmovém trhu po dlouhé době objevil film, který nemapuje pouze oceány, ale který se zabývá českými říčkami, potoky a českou přírodou, o které víme tak málo, a která je přitom tak nádherná. P. S. Hodnocení odpad může dát jedině člověk s hodně omezenými všeobecnými znalostmi, anebo člověk, který nemá rád přírodu či pana Hrušínského ml., což ovšem nemá co do činění s objektivním hodnocením tohoto pořadu :-) .

plakát

Na houby (2011) (pořad) 

Na tento pořad jsem se jako obdivovatel a ctitel hub velmi těšil, ale po zhlédnutí prvního dílu přišlo částečné zklamání. Jednak mi příliš nesedí pan Goldflam svými často suchými hláškami (o zjevu ani nemluvě) a především pak jeho kolega je zde vyloženě trapný a tím i článek navíc. Dalším problémem je, že jimi vybraný odborník chrlí na diváky kopu informací příliš rychlým způsobem a divák nemá šanci všechny informace kvalitně zpracovat, takže vzniká chaos namísto pohody, která k houbám rozhodně patří narozdíl od chaosu. Pokud nebude druhý díl propracovanější, jedná se jen o podprůměrné dílo.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Dojemný film s trefnými vtipy, k tomu velmi solidní scénář i hudba a navíc kamera, která není na rozdíl od většiny dnešních filmů chaotická, ale velmi pohodově vedená ve starém dobrém duchu, celkově tedy plný počet.

plakát

Partička (2011) (pořad) odpad!

Sorry kluci Suchánkovští a Genzerovští, ale tento pořad úrovní zavání "Novotami".

plakát

Šéf na grilu (2011) (pořad) 

Výborný pořad, který téměř dosahuje kvalit Ano, šéfe a zároveň rozhodně předčí komerční frašku Na nože.

plakát

Tajemství staré bambitky (2011) (TV film) odpad!

Klus je nejen tragický tzv. zpěvák či spíše recitátor a stejně ubohý je i jako herec. Vypravěčka mluví strašně jako kdyby měla hemla v hubě (že by Slovenka tlačenka v české pohádce, to snad ne) a Kostková je (narozdíl od skvělého otce) taktéž tradičně umělá (ne)herečka hrozná stejně jako byla její matka. Scénář zcela o góvně a ani starší herečtí bardové nemají co hrát, takže jako u většiny novodobých filmů či pohádek nula s nulou pojde.

plakát

Trampoty (2011) (pořad) odpad!

Jeden z nejtrapnějších a zároveň nejslizštějších lidí v historii české zábavy je opět na scéně a znovu nezklamal. V jeho současném pořadu, který jsem vydržel sledovat maximálně pět minut, a který by se měl jmenovat spíše Trapoty, než-li Trampoty, brečí smíchy jedině on sám, jak je jeho zvykem, protože ostatní lidé včetně diváků jsou buď najmutí za peníze, anebo ti u tv se spíše stydí, jak někdo tak ubohý má odvahu se postavit před český národ do tak mocného média, jako je televize. I hodnocení "odpad" je ještě velmi mírné a spíše použiji pro Novotného další výtvor (či spíše netvor) hlášku generála Postráneckého z Černých baronů: "Chce se mi zzzvracet!" P. S. Zcela souhlasím se Zeckovo trefnou hláškou, že dokud budeme ochotni sledovat sračky, budou nám je tv nabízet stále a to se týká i většiny dnešních seriálů a filmů.

plakát

Winx Club (2011) (seriál) odpad!

To, co dnes dávají tvůrci pohádek dětem na talíř, je opravdu jedna velká ostuda a hanba. Všude je sice spousta lesku a barev, honosné šaty jako např. zde apod., avšak náplň pořadu je zcela nulová a dětem do života nic-nepřinášející. A argumenty typu, že "to děti sledují", eventuelně, že "se jim to líbí" - a co jiného mají sledovat, když většina současných pohádek je pouze bída a utrpení. Naštěstí já mám v archívu staré dobré Rumcajse, Křemílky atd., kde ještě kvalita zajímavého děje nepotřebovala mít kolem sebe ohromující šaty, aby se vůbec bylo na co dívat, a kde se dětská fantazie a mravní návyky mohly rozvíjet, namísto současného tzv. oblbování mozkových závitů mnoha barvami, módními doplňky - tedy pouze a jen povrchnostmi.

plakát

Grónsko - Krajina večného ľadu? (2010) (TV film) 

Krásný dokument, u kterého mi (v dobrém slova smyslu) vadilo jediné - krátká stopáž. Ale třeba právě to bylo důvodem, proč je tak nabitý energií. Je to výzva i pro jiné filmaře, aby o Grónsku něco natočili, neboť je zde na filmovém trhu velká mezera s tímto velezajímavým ostrovem.