Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sportovní

Recenze (98)

plakát

Korporace (2003) 

9/10 Kvalitní dokument diskutující hrozbu, kterou nadnárodní korporace představují pro naší budoucnost. Vyniká svojí odborností, informativností, ale i příjemně vstřebatelnou formou. Film se neuchyluje ke konspirativním teoriím a démonizaci instituce korporace, ale systematicky vysvětluje příčiny jejího chování a dopadu na společnost. K tématu promlouvá řada zvučných jmen, za všechny Milton Friedman a ilustrují závažnost ekonomických a ekologických dopadů ale také špatného právního zachycení korporací. Bezpochyby se tato problematika týká náš všech, takže vřele doporučuji tenhle dokument shlédnout a zvednout tak povědomí o tom jaký vliv na nás korporace mají, protože to je dle mého názoru zásadní krok v boji s tímto fenoménem.

plakát

Pařba ve Vegas (2009) 

9/10 Konečně důvod nezanevřít na současné holwoodské komedie! Skvělý mix absurdních situací s promyšleným dějem, který v průběhu tohoto velmi svižného a zábavného filmu všechny zdánlivé nesmysly pěkně logicky vysvětluje. Hlavní postavy jsou úžasně barvité a nejde s nimi necítit, když hold létají z jednoho geniálního průseru do druhého. Takže běžte a zažijte tuhle pařbu ve Vegas a věřte, že jediné, co vám bude na konci líto, že tuhle noc nemůžete vykládat dětem jako jednu ze svých :)

plakát

Zabijáci lesbických upírek (2009) 

6/10 Důkaz, že i kravina sledovaná za správných podmínek se správnými lidmi může zafungovat. Hodnoceno čistě podle míry zábavy, stylu humoru a gagů, které mi vyhovovaly... můžu vřele doporučit na pozadí odlehčeného večera při vínu.

plakát

Bruno (2009) 

2/10 Borat ano, Büno ne. První polovinu jsem se v podstatě nudil, nějak jsem tomu celému nevěřil, nevtáhlo mě to jako Borat. Navíc některé scény snad nemůžou nikomu přijít ani směšné ani zvrhle směšné, ani tolerovatelné... Taky mi přišlo líto, že spousta scén bylo nahraných, vždycky mě Cohen dostával tím, co si dovolí k lidem na živo. Šokujících autentických reakcí nic netušících neherců se mi však nedostalo, aspoň ne v takové míře jako v jeho původním seriálu.

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

9/10 Rozhodně jeden z filmů, který má potenciál ve vás něco probudit. V mém případě se mu to podařilo. Mé vnitřní volání po útěku z civilizace, po pocitu volnosti, nezávislosti, nebo snad jen po tom dokázat si, že ještě jsem schopen přežít v divočině pouze za pomocí svých rukou a svého úsudku... to vše se ve mně ozývalo. Tento film mně okouzlil, mnohé připomenul a dodal nové nadšení pro dobrodružství, život a svobodu. Thank you Alexander Supertramp!

plakát

The Moguls (2005) 

7/10 Zábavný snímek o zápolení s neuhasitelnou potřebou v životě něco dokázat. Zcela jistě není vzácným případem, když se člověk octne na dně, s nejlepšími roky za sebou a bez jakýchkoli úspěchů. Najít však v té situaci odhodlání, chuť a odvahu život nevzdat je už něco ne tak snadného. Podaří se partě obyčejných chlapíků ve středním věku dovést svůj odvážný projekt do konce? Nechte si jejich příběh odvyprávět tímto podařeným filmem a ujistěte se, že fráze: „Nothing ventured, nothing gained. & No guts, no glory.“ patří mezi ty bolestně pravdivé.

plakát

Železný Schwarzenegger (1977) 

9/10 Dejte Arniemu 85 minut na to, aby vám vyprávěl o body-buildingu jako o sochařství, aby vám přiblížil, jaké pocity zažívají borci jemu podobní při pumpování ve fitu či při pózování před stovkami lidí. Ponořte se do příběhu o velké dravosti, charismatu, sebevědomí a honem za dokonalostí. Obdivujte Arnieho umělecké dílo v podobě těla patřícího spíše řeckému bohu než-li smrtelníkovi zde na zemi. Zažijte zlatou éru kulturistiky a nasajte z ní inspiraci, odhodlání a chuť něčeho dosáhnout.

plakát

Larry, kroť se (2000) (seriál) 

7/10 Tomuhle říkám originální přístup k sitcomu. Jsem rád, že se stále najde někdo, kdo vystoupí ze zajetých kolejí. CYE je postavený na nenuceném předkládání všedních situací, se kterými se potýká hlavní aktér Larry. Komedie tady není postavena na nucených vtipech, které jsou klíněny pokud možno do každé scény (jak jsme zvyklí u Friends, HIMYM apod.), ale plyne přirozeně. Samozřejmě, že si autor pomáhá mírnou deformací hlavního hrdiny, který svým sociopatickým chováním vpodstatě zápletky tvoří, ale stále je zachována velmi obstojná iluze v podstatě dokumentu o běžném životě Larry Davida :) Tohle ovšem nemůže dobře fungovat, pokud nepřijdete na chuť Larryho svéráznému výrazu, mimice... prostě pokud vás bude bavit se na ten jeho ksicht dívat, tak je to hold "pretty, pretty, pretty, pretty good".

plakát

Za zelenými dveřmi (1972) 

Éra bobrů v plné síle :) Jinak chválím skvělou hudbu a nevinně vyhlížející hlavní představitelku.

plakát

Mighty Boosh (2004) (seriál) 

9/10 Musím říct, že ze začátku mi nějakou dobu trvalo, než jsem se srovnal s psychadeličností a značnou ulétlostí mnohých scén, ale potom už jsem byl doma. Všechny ať už slabší či našlápnuté díly spojuje vždy originální, žánrově pestrá a hlavně zábavná hudba. Krom muzikálnosti hlavních aktérů se mi ale seriálek dostal pod kůži ještě jiným fenoménem: Tím pro mě jako nepochopeného vyznavače jazzu je samozřejmě postava Howarda Moona. Rozhodně doporučuji každému, kdo skousne trochu té britské ujetosi, spousta skvělých gagů, hlášek a písniček za to stojí. PS: 3.řada, možná má pár slabších míst, ale rozhodne není výrazně horší.