Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (247)

plakát

Jak si vzít milionáře (1953) 

Komedie na deštivé odpoledne poplatná době svého vzniku - velký orchestr, barevné kostýmy, kýč, modelky a New York. Zlatokopky tehdejší doby, ale roztomilé. Každá by chtěla milionáře, ale jak už to bývá, ne všichni ty velké prachy mají. A kdo nemá kravatu, není gentleman. Zápletka příliš složitá není. A Marylin v roli krátkozraké Poly je sladká.

plakát

Věštec (1963) 

Tuhle trojlahůdku jsem náhodou objevil v trafice na DVD. Je vidět, že film nemusí trvat dvě hodiny, aby sdělil myšlenku. Oldřich Nový byl i v pokročilém věku mistr herec, smekám. Také Miloš Kopecký v Konci jasnovidce je geniální. Poetiku doplňují Skleněná oblaka.

plakát

Funny Lady (1975) 

Pokračování Funny Girl, která nasadila laťku hodně vysoko. Také v tomto muzikálu je mnoho vtipných scén a dialogů a z větší části je původkyní Barbara, okouzlující, šarmantní, krásná. Ve filmu zazní i mnoho jejich písní, které jsou opravdu úžasné. Je to příjemná podívaná.

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

Downey jr. mě v poslední době baví čím dál víc. A frajeřinky Guye Ritchieho s kamerou a zpomalené záběry film zcela jistě oživily. Zpočátku na mne film působil velice chaoticky a budu ho muset vidět ještě jednou, abych více vniknul do děje. Zábavných scén se ve filmu také několik objeví. Hezký byl ten konec ...

plakát

Avengers (2012) 

Parádní biják plný akce, triků i humoru, zejména v podání Roberta Downey Jr. Jsem nadšen a už se nemůžu dočkat pokračování. Podle krátkého dodatku v polovině titulků se už něco rýsuje ... (Kino 2D v originále).

plakát

Absurdistán (2006) 

Tuto komedii jsem vážně nezvládl. Je opravdu vidět, že tupá degenerace nás nečeká po letech, nýbrž, že zde již je.

plakát

Zbožňuju prachy! (2006) 

Nudné od začátku, alespoň pro mne. Příliš roztříštěný děj, špatně se orientujete ve velkém množství postav, zasmát se nebylo čemu a během první hodiny usnete. Asi tak.

plakát

Zkažená úča (2011) 

Tak tahle komedie mě zase po dlouhé době pobavila. Nečekejte od ní nějaké umění nebo pedagogické návody, je to komedie k pobavení, ne k přemýšlení. Cameron to ve filmu sekne a i některé její hlášky se ujmou.

plakát

Tajemství staré bambitky (2011) (TV film) 

Po dlouhé době se konečně objevila pohádka, na kterou se dá dívat, která nenudí, v níž je vtip i moudro, v níž zazní pár pěkných písniček, má svižné tempo i hvězdné obsazení. Myslím, že bude rok od roku sledovanější a sledovanější a po čase oblíbená, stejně jako Šíleně smutná princezna. Ostravské studio zaslouží pořádnou pochvalu ...

plakát

Funny Girl (1968) 

Nejúžasnější v tomto komediálním romantickém muzikálu je bezesporu Barbra a její talent, nejen pěvecký, nýbrž ten komediální. Za pozornost stojí scény na kolečkových bruslích, dále pak jako těhotná nevěsta, či labutí jezero. Zbytek je krásná výpravná podivaná, která určitě stojí za to.