Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Neprůbojná Olivia je bývalá učitelka, která pracuje jako uklízečka, Franny je bohatá žena v domácnosti, Christine úspěšná televizní scenáristka a Jane módní návrhářka. Ačkoli každá jiná, jsou už od střední školy nejlepšími kamarádkami a s výjimkou Franny se každá z nich právě potýká s osobní krizí. Olivia je věčně bez peněz, nemůže zapomenout na bývalého ženatého milence, a navíc uvízne ve vztahu se sobeckým Mikem. Manželství Christine se po měsících nekonečných hádek rozpadá a Jane prožívá hlubokou krizi středního věku, která se projevuje nejen věčnou podrážděností. Existuje něco, co by jim mohlo pomoci jejich potíže vyřešit? (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné nezávislé drama o znuděných, sebelitujících a věčně nespokojených dámách (slečen) ve středním věku. Na takové hvězdné herecké obsazení se velice příjemně kouká a ona snad i ta Jennifer Aniston není zase tak špatná herečka. Z počátku to sice chvíli trvá, než se film rozjede, ale pak to stojí za to, tedy za předpokladu, že máte rádi upovídané filmy. Slovy se tu opravdu nešetři (nadávkami a sexuálními narážkami taktéž ne). Nicole Holofcener má za sebou pouze několik seriálů (Gillmorova děvčata) a jeden film, ale na její práci to vůbec není poznat. Herce vede zkušenou rukou a u diváků dokáže vyvolat i jakés takés emoce. Chválabohu za to, že na tom prozatím nejsem tak špatně, jako všechny představitelky. Mužští představitelé si role určitě užívali, obzvláště je to poznat u Scotta Caana. Jeho záletník je zahrán velice přesvědčivě :) Nejlepší herecký výkon podle mě předvedla stará škola, a to Jason Isaacs. Postavu zahrál s přesvědčením a věřil jsem mu každé slovo... Tak ignorantskou, sebestřednou a vztahovačnou osobu by nikdo jiný nezahrál lépe. Jestli máte rádi pomalé a ukecané dramata, neváhejte. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Ženskými očami nazeraný svet, podobne ako v predchádzajucom režisérkinom snímku Lovely and amazing. Vďačná rola pre Rachel ( hoc sa mi nechcelo veriť, že by musela upratovať a nie robiť čokoľvek iné - a zároveň že by sa na konci mohla zamilovať ), Catherine Keener v najrozvinutejšej postave, dokonale hnusná ( a mastná ) Frances McD..film je malilinko nevyvážený, podobne ako jeho predchodca, strieda skvelé postrehy zo života ( kríza stredného veku, nekomunikácia s najbližšími, prekvapenia, ako práve tých najbližších /ne/poznáme ) s melodramatickými až zbytočne feministickými momentami. Kvoli výborným hercom ( vlastne herečkám:-))) 4 * ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Friends with Money mi trochu připomínalo Lásku nebeskou. Sice to nebylo tak humorné, ale rozhodně peprnější, hlavně co se dialogů týče. Trochu mě zarazila krátká stopáž filmu, klidně bych mu přidal minimálně půlhoďky, myslím že všechny charaktery měly poměrně dobře rozjetý svůj příběh. Asi nejvíc mě dostávala role Jasona Isaacsa a Simona McBurneye a samozřejmě mojí nejoblíbenější herečky Jennifer Aniston :) dávám 3,5* ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Ňák nevim, co přesně mám napsat, pže film ve mně zas tak moc nezanechal, neměl nijak zvlášť úžasnou zápletku, přesto vzbuzoval různý pocity. Přes pocit soucitu, neúspěchu až k radosti, která se tu a tam objevovala. Jinak ale snímek vzhlížel poněkud depresivně. Aniston jako "pouhá" uklízečka vedle svejch údajnejch kamarádek, který pomlouvaly jednu druhou, a to obzvlášť v autě po cestě ze společnejch akcí. Až zoufalý mi přišly Jenniferiny snahy zlepšit si život, jako například oblíct se do uklízečskýho dárku od jejího dohozenýho přítele, kde se předváděla s očekávánim sexu... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příchod do období středního věku u některých lidí přivádí k rekapitulaci svého života, což znamená k posouzení svých úspěchů i neúspěchů, hlavně v porovnání se svými kamarády a přáteli, kteří mnohdy žijí nejen po sociální stránce úplně jinak. ´Přátelé s penězi´, jak se v originále snímek jmenuje, vypráví osudové trable čtyř přátel, samozřejmě každý s vlastním charakterem, stylem života a s vlastní životní krizí. Ve zkratce to na daných příkladech ukazuje, že i když někdo má peněz dostatek a nebo dokonce tolik, že, jak se říká, neví co s nimi, ještě to neznamená, že hýří štěstím a spokojeností. Ano, tady se jasně a příkladně poukazuje na fakt, že peníze skutečně neznamenají všechno. Le co když na druhou stranu jich má někdo naopak málo? Hodně mírný komediální nadhled s realitou skutečného života vyvolává nad každou postavou otázky. Navozuje diváka k zamyšlení o daných skutcích v rámci řešení životních problémů. Co kdo dělá špatně, jak se měl kdo v jaké situaci zachovat, či proč kdo dělá zrovna toto a ne něco jiného, daleko smysluplnějšího. Snímku by více slušelo artové podání, ale takto to také není rovna k zahození. Osudy tzv. metropolitních žen, ve kterých se nějaká divačka může dokonce i poznat. Ovšem pokud je v rámci svého posouzení sebekritická. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Los Angeles. V době natáčení filmu zde byla nejdeštivější zima vůbec. Restaurace, kde mají Mike (Scott Caan) a Olivia (Jennifer Aniston) rande naslepo, je Fred 62, též v L.A. Dalšími natáčecími místy byly New York a Kalifornie. (SONY_)

Reklama

Reklama