Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (344)

plakát

Divoká stvoření (1997) 

Jo, jo, je to předvídatelné, lineární, silně devadesátkové komediální dílko, ale tak perfektně švihlé, že jsem se s očima v sloup musel neustále chechtat jako puberťák. S takovým ansámblem to snad jinak ani nešlo, že? :)

plakát

Divoké historky (2014) 

Mám rád komedie, kde se idioti chovají jako idioti, a přitom nejsou idiotské. Anžto jsem nenarazil na nezáživný obsah, což je pro žánr vskutku obdivuhodné, hodnocení je, řekl bych, adekvátní. Více podobně povedených počinů, prosím.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Tento film je ve skutečnosti situační komedie. Jen místo smíchu diváků je v pozadí slyšet (a vidět) ryk "epických" potyček často popírajících přírodní zákony. Narozdíl od dobrého sitcomu jsou však scény často nesmyslně natahovány (motherf***ing montage! Downeyho a Ruffala), nebo naopak zbytečně utnuty (Hemsworthův sidequest). O nepřirozeně působících cameo scénách, které jsou čistě prvoplánovou poklonou komiksůznalým návštěvníkům, už raději nemluvím. Co že se mi to vlastně líbilo na prvním díle? Ah. Komedie. Ok. Přiznám se, že jsem se místy fakt smál. Nic převratného se však neudálo, svět se točí dál.

plakát

Pán času (2005) (seriál) 

The longest running Knock-Knock Joke under the Sun.

plakát

Černá kočka, bílý kocour (1998) 

Nemám ponětí, co se stalo. Zběsilé tempo od začátku do konce neumožňuje nějaké hluboké zamyšlení nad životními podmínkami balkánských... Hmmm... Obyvatel. A něco takového ani není třeba. StačÍ jen sledovat tu kanonádu absurdních výjevů, kterými nás Kusturica s kadencí dělostřelby na párty u Stalingradu zasypává, nenechat se vyděsit všudypřítomnými úsměvy, které by zahnaly i rozlíceného kance, radeji nepřemýšlet nad složením místních lihovin a... A vůbec. Ten jihovýchod je sakra divnej. Extra body za obsazení si nemohu odpustit, stejně tak hudba je dokonalá a na míru. A pak to Prase. Třešnička na dortu, která pekně akcentuje celkové WTF.

plakát

Výchozí bod (2014) 

Je poměrně náročné objektivně se vyjádřit o filmu, od kterého očekáváte velký zážitek, jen aby vás zklamal svým přímočarým směřováním k jedinému nosnému zvratu. Škoda. Jedna myšlenka, ať už je sebezajímavější, mi na inteligentní science fiction nestačí. Zvláště tehdy, pokud jde o něco tak zprofanovaného, jako je filipika duše a rozumu. Jako romantický film to tak nějak funguje téměř do konce. Dojem ze závěru bych však s dovolením vyjádřil citoslovcem: D'awww-ewwbleugh!

plakát

Archer (2009) (seriál) 

Archer je největší idiot, hovado, prase, hajzl a překvapivě i génius a mistr hlášek, kterého jsem měl tu čest v seriálech poznat. Jednotlivé díly je radno podávat po dávkách, neboť hrozí zalknutí smíchy/zděšením. Varování: Vyvolává nekontrolovatelné záchvaty pubertálního smíchu. Hrozí zalknutí Sterlingovým chorobně zduřelým egem. (Seriously! Phrasing, anyone?)

plakát

McCabe a paní Millerová (1971) 

Nechci o toto filmu přemýšlet, přestal by se mi líbit. Newesternový western, bezpříběhový příběh, postavy, které vlastně ani nebyly postaveny. Jak to může fungovat?? Těžko říct, nebudu se v tom hrabat. Mám z toho dobrý pocit.

plakát

V nitru Llewyna Davise (2013) 

V hlavních rolích: Kočka a ti ostaní. Tak nějak mi to tančení kolem Dylana vyhovovalo. Příběhy tragicky nepoučitelných parchantů mi jsou blízké, hudba jako balzám na (d)uši, a k tomu ten nezaměnitelný dotek bří Coenů. Krásný komorní film. Tohle nemohlo dopadnout špatně :)

plakát

Ti druzí (2001) 

Osobně dám pocitu stísněnosti kdykoliv přednost před prachobyčejnou lekací scénou. Ne proto, že bych byl strašpytel, ale protože první zmíněné je mnohem náročnější na filmové ztvárnění. Snímek hororem není a ani se tak netváří. A přesto, kdybych měl vytvářet nějaký pomyslný subjektivní žebříček hororových filmů, byl by pro mne jednoznačně v první pětce. Asi za to může Kidmanová s děckama, která nahání hrůzu sama o sobě. Velmi zručně.