Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po úspechu Wandy z konca 80s sa rozhodla hlavná partia (Clees/Kline/Palin/Curtis) v roku 1997 nakrútiť ďalší spoločný film. Každopádne, tento film je viac menej vycucaný z prsta. Je jasné, že film stojí len na scéne, keď zamestnanci ZOO presviedčajú Cleesa o tom, že ich zvieratá sú krvilačné. Avšak to nestačí - na scénku s Pythonmi by to stačilo, ale na celovečerák nie. Pridalo sa tu mnoho ďalších vtipov, ale akosi to nedrží. Môže za to hlavne slabá réžia, ktorá nedokáže dosť vtipne nakrútiť niektoré gagy. Pri Wande som sa permanentne smial, tu to bolo slabšie. Bolo tu niekoľko vtipov, ktoré sa mohli merať s Wandou, avšak nesmial som sa toľko ako pri prvom filme. Na druhej strane stále sú tu skvelý herci - úžasný Cleese, krásna Jamie Lee a slabší ako pri Wande, ale stále skvelý Kline. No a sakramentsky nevyužitý Palin, ktorému sa ušla nezaujímavá nudna postava!!! Ale aj tu dokáže zaujať a na konci je neodolateľný. Oproti K-k-k-keennovi je to neporovnateľné. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První polovina je sympatická komedie, která se tváří, že se v ní nic "divokého" dít nebude. Omyl! Druhá polovina naprosto otočila, a to, co v ní tvůrci předvádějí, je neskutečný nářez! Nejvíc se rozhodně vyřádil Kevin Kline, ale naprosto geniální jsou tu samozřejmě i John Cleese a Jamie, která je navrch ještě tradičně sexy. Naprosto boží krásně ujetá geniální komedie s fantastickým obsazením a originálním prostředím (co si budem) v mých očích naprosto předčila taktéž skvělou Wandu, ale tohle je prostě úplně jiný level humoru. Paráda! 85 %. ()

Reklama

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Jak jsem slyšel, že tu hraje John Cleese, věděl jsem, že o zábavu je postaráno. Humorný příběh o tom, jak byla jedna malá ZOO pohlcena mocným konglomerátem je vyšperkovaná celou řadou skvělých hlášek a vůbec celý "mýtus o bezuzdném chtíči ředitele" mi stačil na to, aby mě film skutečně dokázal pobavit. Jamie je zde opravdu sexy takovým sexy způsobem.:) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Výborně přehrávající Kevin Kline, sexy Jamie, skvělí Pythoni a nakonec perfektní nápad se ZOO. Škoda, že to čas od času trošku zaskřípalo a některé gagy tak vyzněly poněkud trapně. Na druhou stranu vzhledem k výše zmíněné sestavě, se dalo ledacos odpustit a když se na scéně objevil Michael Palin, začal jsem se smát ještě než otevřel pusu. 70% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná komedie, které by víc slušela forma několikadílného televizního seriálu - sitcomu. Jednotlivé vtipy jsou bravurně (leč předvídatelně) vypointované, ale není jich příliš. Hereckým výkonům pak dominuje Kevin Kline v dvojroli. Ostatní nepředvádějí víc než očekávaný komediální průměr. A k němu se ostatně řadí i celý tento film. 65% Zajímavé komentáře: Jeanne, JohnnyD, d-fens ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Bugsyho (Michael Palin) tarantule se jmenuje Terry po Terrym Jonesovi, který spolu s Palinem napsal skeč "The Fierce Creatures Policy", na níž je tento film založen. (HappySmile)
  • V Rybě jménem Wanda (1988) se hlavní představitelka Jamie Lee Curtis jmenuje stejně jako ryba. V tomto filmu se postava Johna Cleese jmenuje Rollo stejně jako lemur. V závěru filmu osloví Rollo omylem postavu Jamie Lee Curtis jako Wandu, což je odkaz na vzpomínaný film. Pravděpodobně to má odkazovat na scénu, kde Cleesova postava omylem osloví svou manželku Wendy jako Wandu. (HappySmile)
  • Film naráží také na jednu z nejslavnějších skečí Johna Cleese a Michaela Palina "Dead Parrot Sketch (Mrtvý papoušek)" ze seriálu Monty Pythonův létající cirkus (1969). Ve scéně s lachtany se dva muži baví: "Pozoruhodná zvířata, ti lachtani." "Ano, nádherné peří." Je to odkaz na scénku, kde Palin říká o papouškovi: "Pozoruhodní ptáci, tihle norští modří, že? Nádherné peří." (HappySmile)

Reklama

Reklama