Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (18)

plakát

Můj otec je šílenec (2012) 

Dějově je to povětšinou řadová blbost bez nápadu, ale hromada věcí byla pojata jinak, což je devíza tohoto snímku. Několik momentů mě opravdu pobavilo a to se o většině srovnatelně hodnocených komedií říci nedá. Také se mi líbí záměrně nerozvinutá druhá romantická zápletka, pro kterou v podobných filmech stejně není místo. Sandler byl pro mě výjimečně trošku jiný od jeho ostatních rolí. Je to příjemná, nenáročná oddechovka, která na rozdíl od mnoha svých soukmenovců nebije do očí.

plakát

Would You Rather (2012) 

Tento film se snaží o nějakou sondu do lidské duše, ale je prázdný, až to bolí. Koncept sám o sobě má tolik možností, ale film je nevyužívá a zůstává plochý. Nelze jej zařadit ani jako horor, protože ony brutální scény nejsou prakticky vůbec vyobrazeny, ani jako thriller, protože děj je zoufale předvídatelný...pokus o zajímavý zvrat na konci filmu působí jako snaha uchlácholit diváka, který je zklamaný z nudné podívané. Nutno podotknout nerealističnost dopadu drtivé většiny možností, jež si aktéři této zvrácené hry zvolí.

plakát

Ulička hanby (2014) 

Mohla by to být příjemná, zábavná komedie, ale společnost asi dospěla do fáze, kdy je nutno i ve filmech podbízet názor, že zbytečná promiskuita a sex za podobných okolností je v pořádku. Filmy by mohly začít, jako médium čím dál více ovlivňující dnešní společnost, její podvědomí a uvažování, začít umravňovat a nabízet náhled na obě strany mince a ne propagovat dekadenci a stupiditu. Nejde o puritánství, ale o princip zdravého vývoje smýšlení člověka a lidské společnosti.

plakát

Na jídle záleží (2008) 

Z komentářů co u snímku sleduji, je patrné, že mnoho lidí u dokumentu usnulo, anebo nepochopilo jeho význam - proklikat snímek a potom kritizovat film za chybějící věci, které se v něm nacházejí, je značně tristní. Dotyčný asi není zvyklý sledovat proud informací, aniž by jej nepodkreslovaly exploze, střelba, nahota a další věci, bez kterých u filmu neudrží pozornost. Tento dokument má pomoci otevřít oči lidem, kteří je doteď měli zavřené. Nejedná se o instruktážní video jak si sestavit jídelníček a žít zdravě. Jedná se o sled podložených informací, které mají nastartovat naše myšlení a způsobit pochybnosti o tom, zda tento systém funguje správně. Dokument obsahoval pro mě mnoho nových informací, podložených studiemi a reálnými výsledky, nestaví na domněnkách a jeho cílem je osvěta. Jeho pravdivost a potřebu této osvěty ve společnosti podkládá hodnocení a komentáře mnoha zdejších uživatelů.

plakát

It's All Gone Pete Tong (2004) 

Příběh o velké ztrátě, ale také o naději. Překvapilo mě, jak mne film vtáhl a donutil jako odpůrce takovýchto akcí a eletronické muziky vůbec, sympatizovat s hlavním hrdinou do takové míry. Zpočátku mi stylizace jako pseudodokument příliš neseděla, ale v průběhu filmu se stala více než přirozenou.

plakát

Animal (2014) 

Další hovadina sloužící pro zahřívání promítaček v kinech, než se zase objeví nějaký normální film. Vždycky mě v takových filmech fascinují nezúčastněné reakce na smrt velmi blízké osoby a to, jak snadno jsou jednotlivé postavy schopny se s tím vyrovnat. Další hvězdičkoodebírající faktory jsou nelogické části děje, kdy mohli monstrum celou dobu snadno zabít, ať už tím krbovým pohrabáčem, nebo naostřenou větví, velkou třískou z nábytku, čímkoliv. Obchází jim tam půl metru od všech otvorů a oni jen stojí a čumí. Jedna hvězda za dobrou kameru a zpracování.

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Krásně zfilmovaný, dobře pojatý, avšak nicneříkající snímek, který dokázal pobavit, ale k té vyšší úrovni, nebo dokonce špičce, kterou by se v tomto žánru dalo považovat Dědictví, mu stále chybí mnoho. Líbí se mi snaha stylizace pomocí lokálního dialektu, který bohužel nebyl ve všech místech dotáhnut do konce a celé se to mísí s pražáčtinou, kterážto jako jejich rodná deformace jde u herců rozpoznat. Celý film je naplněn tím vesnickým kouzlem a atmosférou, které české filmy rozhodně umí vytvořit, ale chybí tomu hlubší význam a pointa. Na konci jsem čekal alespoň nějaké rozuzlení té ploché zápletky, ale prakticky žádné nepřišlo. Dobře jsem se u filmu bavil ale po titulcích jsem odcházel trošku frustrován zakončením a tím, že si vlastně nevybavuju skoro jedinou hlášku, jako bych naopak mohl říct u spousty podobných filmů.

plakát

Černobylské deníky (2012) 

Souhra nesmyslných rozhodnutí, idiotských reakcí, nesouvislého sledu událostí a nelineárního děje. Jak se dá dostat z toho městečka přímo k reaktoru krátkým sprintem podzemním tunelem když ta vzdálenost je několik kilometrů? Navíc žádný tunel tudy nevede. Jak by přežili tak blízko reaktoru? Na konci opět nenápadná snaha američanů udělat z rusáků ty špatné. Pro fanoušky laciných lekaček asi ideální, avšak na více než jedno podívání to také nevidím, bez nápadu a smyslu.

plakát

$#*! My Dad Says (2010) (seriál) 

Příjemný odpočinkový sitcom, Shatner je výborný a ani ostatní nejsou k zahození. Ke konci to nabíralo jistou repetitivnost ale přesto stále bavil. Škoda nedotočení dalších řad a utnutí seriálu před zajímavým rozuzlením.

plakát

Plán útěku (2013) 

Typ filmu, u které si scénáristé mohou vycucat z prstu prakticky cokoli, ale když to správně zaobalí, bude dávat smysl i bazuka vytvořená z ruličky od hajzlpapíru. Nicméně Slye mám rád a se Švarcíkem dělají na plátně pěkný a plnohodnotný pár. Film měl spád, obsahoval dost nečekaných zvratů a dialogy nebyly moc hrozné, i když zejména tam bych viděl možné zlepšení. Má to poměrně nevšední nápad a to se cení.