Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (245)

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Tohle byl po dlouhé době seriál, který mě chytl prakticky po pár minutách. Shlédla jsem zatím 7. dílů a můžu konstatovat, že American Horror Story je neuvěřitelně zábavná a ujetá psychárna. Přiznám se, že přehnaně bizarní a "divné" seriály nebo filmy moc v lásce nemám, ale tohle mě baví. Postavy jsou výborně napsané a zahrané, atmosféra je skvělá a korunu tomu všemu dává Jessica Lange, ze které jde opravdu strach. Pokud si seriál udrží stejnou kvalitu, budu jedině ráda.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Ano, šéfe! je asi jediným televizním pořadem, kvůli kterému zapnu televizi a oželím dvd. Zdeněk Pohlreich je sympaťák a výborný "hláškař" a v pohodě celý pořad utáhne. Sice je pravda, že Gordon Ramsay má větší charisma a Kitchen Nightmares mě baví o něco víc, tak Ano,šéfe! je zdařilou českou mutací a vůbec se za sebe nemusí stydět.

plakát

Anthropoid (2016) 

Naprostá spokojenost! Sice má film trochu rozvláčnější a rozpačitý začátek, ovšem tohle bohatě vynahradí druhá půlka. Závěrečnou, tísnivou, dechbberoucí a svým způsobem smutnou scénu v kostele budu mít v hlavě dlouho.....Pomyslná šestá hvězdička za Cilliana a Jamieho :-)

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Ujetá šílenost, ale zatraceně skvělá!!!! Počínaje herci, na kterých bylo vidět, že je to prostě baví, konče povedenými hláškami, slovními přestřelkami a humorem, který mi fakt sedl. Výborně jsem se bavila, což je přesně to, co chci od komedie....hvězdička navíc je za Backstreet Boys, které jsem jako malá neskutečně zbožňovala :-)

plakát

Apokalypsa: 2. světová válka (2009) (seriál) 

Rozhodně nejlepší dokument o 2.světová válce, jaký jsem viděla. Spousta informací, dosud nezveřejněných záběrů a bohužel i momentů, které jsou naprosto zdrcující.

plakát

Argo (2012) 

Affleck dokazuje, že je režisérem opravdu schopným a s každým dalším snímkem se zlepšuje a zlepšuje. Argo je precizně natočené drama, se skvělými herci a co hlavně - zpracovává příběh, který je ohromně zajímavý, že jsem zkrátka nemohla odlepit oči z obrazovky. Osud šestice Američanů, jejichž záchrannou misi sledujeme, mi zkrátka nebyl lhostejný a napjatě jsem očekávala, jak vůbec ten celý výmysl s fiktivním filmem dopadne. A strhující scéna na letišti vyváží i těch pár vlažnějších momentů. K 5* hodnocení tentokrát chybělo skutečně málo.

plakát

Arnoldovy patálie (2002) 

Seriál byl bezvadný, na SuperMaxu patřil mezi moje nejoblíbenější. Tento film, co do kvality, nesahá seriálu ani po podrážku bot a je to jen jedna velká nuda.

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Po nadprůměrném pilotu jsem byla ráda za seriál, u kterého můžu s napětím očekávat další díly, nadšení však poměrně rychle zase opadlo. Motiv hrdiny chránící "své" město je už mockrát omleté téma, proto jsem ocenila, že zde se přišlo aspoň s tím, že bojuje s lukem a šípem, nápad super. A tady vlastně můžu se všemi klady končit. Celý příběh je zasazen do nesympatického, povrchního miliardářského světa plného drahých aut, megamonstrózních baráků, luxusních outfitů a protivných lidí. Příběh je koncipován tak, že je "vybrán" jeden padouch a proti němu hlavní postava Oliver Queen bojuje, klasika. Bohužel záporná postava, zde není nijak výrazně zastoupena, což je celkem logické, protože na jednu sezónu připadá těch zloduchů více, takže žádná z nich nedostane výraznější prostor. To zase nemůžu brát jako chybu, protože jsem už tak nějak zvyklá na styl Dextera, kde na jednu řadu připadá jeden záporák a tím pádem je jeho charakter vykreslen stejně propracovaně jako u hlavních postav. Postavy v seriálu Arrow jsou jen načančané, stylově oblečené, prázdné figurky, postrádající jakoukoliv hloubku. Pro diváka jsou jejich problémy absolutně nijaké a nezáživné. Jejich herečtí představitelé jsou, bohužel, stejně nesympatičtí, jako figury, které hrajou. Stephen Amell, ačkoliv se strašně snaží, jeho drsňácký výraz mu nevěřím ani za mák, možná se typově pro postavu hodí, ale herecky na ní moc nestačí. Navíc pro mě postrádá jakékoliv charisma, když opět vzpomenu např. Michaela c. Halla, který mě každým svým pohybem a pohledem naprosto odzbrojuje. Kdo ještě stojí za zmínku, tak Willa Holland. Ta když promluví, tak mám sto chutí vzít počítač a vyhodit ho z okna! Myslím, že Arrow měl slušně našlápnuto stát se seriálovou peckou, ale působí jako teenage seriál, tzn. všechno důležité stranou, hlavně ať to hezky vypadá. A abych ten seriál jen nehaněla, tak chválím práci kostymérky, protože outfity jsou fakt že povedené.

plakát

Avatar (2009) 

Avatar je pro mě pouze vizuální nádhera, hraničící s naprostou dokonalostí. Příběhově mě film bohužel úplně minul. Ať si myslí kdo chce, co chce Cameronovým majstrštykem pro mě stále zůstává Titanic.

plakát

Babicovy dobroty (2008) (pořad) 

„Kdo nemá žampiony, tak ať si tam dá nějaký jiný houby. A teď důležitý, kdo nemá žádný houby, tak ať si tam nedává vůbec žádný houby.“ - co se musí nechat, tak Jirka Babica umí pobavit :-)