Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (17)

plakát

Stillwater (2021) 

Příběh je založený podle Amandy Knoxové, která se stala podezřelou v případu vraždy spolubydlící Meredith Kercherové, ke které došlo 1. listopadu 2007 v italském městě Perugia.

plakát

Neznámý voják (2017) 

Tří hodinová válečná napínavá podívaná. Ani na chvíli jsem se nenudil. Trochu mě to připomínalo legendární Tenkou červenou linii. Nejlepší finský film co jsem viděl.

plakát

Chlast (2020) 

Thomas Vinterberg nám po Jagten představil další pěti hvězdičkovou lahůdku. Ideální téma pro dnešní koronavirovou dobu. Hlavní čtverku táhne opět skvělí Mads Mikkelsen pod taktovkou 0,5 ‰. Tento snímek měl všechno bez výrazných výkyvů a pokud se na to divák dívá s náladou 0,5 ‰ nemůže nedat pět hvězd.

plakát

Vyšinutý (2020) 

90 minutová psychologicky thrillerová ždímačka, která vás nenechá ani nadechnout. A položte si jednu otázku: Kdo z vás měl za volantem alespoň na vteřinu podobnou myšlenku? Svižná jízda a překvapení roku. Něco musím odpustit, nebudu spoilerovat, zavřu jedno oko a dám za *****. Hlavně za tu myšlenku a svižnost.

plakát

Nevinnost (2011) 

Anna Geislerová podala výborný výkon a moc moc jí to sluší. Psychologické rodinné drama až na chvíle průměr.

plakát

Po strništi bos (2017) 

Velký potenciál, skvělé obsazení, ale bohužel je to nedotažené. Nedotáhnutá matka na velkém šroubu ze kterého mohl být film roku. Dávám jednu hvězdu navíc za úchvatnou scénu při čistění koní v řece. Oldřich Kaiser a Tereza Ramba předvedli dojemný moment při pohledu z očí do očí.

plakát

Zrádci (2020) (seriál) 

Dobrý příběh, zajímavé téma, otřesná otravná kamera, někdy až příliš amatérští herci.

plakát

Nula nula nula (2020) (seriál) 

Perfektní osmidílná jednohubka. Brutální drsné ponuré. Po seriálu Gomora, filmech Suburra a Sicario 2: Soldado další nářez od Stefana Sollima. Skvělá Andrea Riseborough a záporák Harold Torres.

plakát

Silicon Valley (2014) (seriál) 

Na úvod seriál není určitě pro každého. Na druhou stranu člověk se nemusí pohybovat v podobném prostředí, aby si seriál plnými doušky užil. Brilantní svižná šílená jízda ze světa Silicon Valley. V samotném centru Palo Alto 1 a 0 se odehrávají boje světových IT korporací s pár blázny z garáže. Seriál stupňuje série od série až na samotný vrchol zakončený posledním dílem. Dávám tu jednu hvězdu navíc, protože když si člověk podobný kolotoč zažije na vlastní kůži, dívá se na to trochu jinak.

plakát

Dýka (1989) 

"Co bys dal k snídani? "..."Pivo"..."Pivo k snídani? No to je hrůza! "..."Ranní pifko, ty jsi nikdy nesnídala pivo? Dáš si ráno doušek piva a pavučiny jsou pryč, hlas máš o dvě oktávy vyšší a člověk je najednou plný slunce. Počkej, mám v autě kartón.".....Podle mého názoru hodně podceňovaný film, který vypráví o poválečných depresích z války je Vietnamu, kde se snaží veteráni vyrovnat se svou minulostí jakýmikoliv způsoby. Vynikající herecké výkony Roberta De Nira a Eda Harrisona.