Reklama

Reklama

Stillwater sleduje amerického drsňáka z Oklahomy, který cestuje do Marseille navštívit svou dceru ve vězení za vraždu, o které tvrdí, že ji nespáchala. Konfrontován jazykovou bariérou, kulturními odlišnostmi a komplikovaným právním systémem si Bill Baker ve Francii buduje nový život s jediným cílem – osvobodit svou dceru. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (162)

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Bill "áno madam a nie pane" Baker, jednoduchý pracant z USA a úplne obyčajný chlap, pravidelne prichádza do Marseille za svojou dcérou do väzenia, aby od nej schytal značnú dávku opovrhnutia. O jej nevine nemá pochýb a my môžeme len hádať. Modlenie akosi nepomáha, francúzsky súdny systém, napriek novým stopám, o jej oslobodenie nejaví záujem, tak sa do boja pustí na vlastnú päsť. V krajine plnej ignorantov, ktorí sa ešte všetci nenaučili hovoriť americky, je nútený požiadať o pomoc. Myslím, že Stillwater je viac dráma o strete dvoch opozitných kultúr a nečakaných vzťahoch, ako thriller s vraždou v hlavnej úlohe. Mattovi toho burana verím, Camille je ako voľnomyšlienkárska Francúzka tiež fajn, ale výber Abigail Breslin je masívnym krokom vedľa. Herečka by mala byť minimálne buď krásna alebo talentovaná, prípadne krásna aj talentovaná... no a potom je tu ešte Breslin. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Stillwater má len príbeh, nič viac. Príbeh jedného obyčajného roboša, ktorý ide zachríniť svoju dceru zo zlého frantíckeho väzenia. Dobre, lenže dalo sa to natočiť alebo prestrihať na podstatne svižnejšiu verziu, ktorá by si zachovala to tajomno. Možno by sme oželeli prácu s postavami, do hlbky rozobratý vzťah s tou francúzskou a podobne. Keby tam bol Wahlberg, dostali by sme isto svižnejšiu drámu s rovnakým verdiktom. Síce som chápal všetky nuansy a čo komu kedy išlo, len je to zbytočne dlhé, nudné, rozťahané a polka je po francúzsky. Dobrý príbeh s koncovkou, ale to je tak všetko. Aspoň sme Damona nemuseli odnikial zachraňovať. 2 z 5 ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

No, tak thrillerem bych tohle fakt vůbec nenazýval... Tím dramatem ano. Napínavý je to asi tak jako AZ kvíz... :o). Když nemluvím o bankomatu, tam je to samozřejmě thriller jako víno :o). Nudnej a příšerně dlouhej film, kterej ani nevím proč sem dokoukal do konce. Dceru Matta sem od začátku vůbec neměl rád a přál sem jí, aby v tom lochu vydržela co nejdýl a aby se co nejmíň dostala na plátno. Bohužel se mi ani jedno nesplnilo. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Já vím, já vím, většina z vás si u toho asi dobře zdřímla, počítala prsty na rukou, případně pozorovala lezoucí šváby pod televizí. Ale já si tohle Mattovo kvazi detektivní ´Ztraceno v překladu´ užil dost. I v pomalu vyprávěných filmech si lze najít hodně zajímavého, a tady navzdory úctyhodné stopáži je řečeno jenom to podstatné. Ten rodinný vztahový balast okolo by bylo škoda vystříhat, protože tomuto civilně působícímu vyprávění by to jenom uškodilo. Ten příběh má hodně realistický esprit, s morálním dilematem na konci, jak ve skutečném životě, nic není jenom černé a bílé. A tlumené herectví Matta Damona se mi líbilo moc, přesně takhle by vypadal zabejčený modlící se republikán. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Obvykle škaredá Breslin trčí ve francouzském vězení a jedinou otázkou příběhu, tedy je zda-li oprávněně či nikoliv. Otec v roli Matta Damona za tímto účelem chodí po Marseille, aby dceři pomohl s dopadením skutečného vraha. Že to nebude jednoduché, když není zrovna 2x chytrý, neumí francouzsky a chová se jako slon v porcelánu? Osud mu přihraje do cesty nesmírně sympatickou Camille Cottin. Jak s touto životní šancí on sám naloží? Nebudu vám lhát, o nějaký zázračný film se rozhodně nejedná. Damon se snaží hrát trošku jinak než jsme u něj zvyklí a kdyby někdo z filmu vystřihnul minimálně 20 minut, mohlo to být určitě lepší. Jenže... V hlavě mi po tomhle utkví nejvíce fakt, že Američani zde jsou zkrátka za sebestředné a amorální hovada, které možná na konci čeká i nějaká ta (pro mě nezasloužená) odměna. A osoba která to celé zpískala? Tu nechají na závěr zálibně se koukat na svou pěknou zahradu v teple domova. Home sweet home alias Lhát je v pohodě. 60% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo vo francúzskom Marseille. Scény z Ameriky sa natáčali v štáte Oklahoma. Názov filmu Stillwater je tiež mesto v Oklahome, kde sa taktiež natáčalo. (Real Tom Hardy)
  • Matt Damon a jeho filmový tím zožali na 74. ročníku filmového festivalu v Cannes, kde mal film premiéru (v júli 2021), päťminútový potlesk v stoji. (MikaelSVK)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama