Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (906)

plakát

Jarní vody (1989) 

V TV běželo pod názvem Jarní vody.

plakát

Jasmíniny slzy (2013) 

Jeden z vůbec nejlepších Allenových filmů. Cate Blanchett pod jeho vedením je neuvěřitelně uvěřitelná, jak se objevi na plátně, člověk od ní neodtrhne zrak. Projedeme se s ní po její životní dráze směrem dolů a je to sešup! Potěší i výrazné vedlejší role, kupříkladu Stuhlbarg jako vášnivý zubař nebo dokonalé scénky, jako ta s námluvami na pláži. Co závěrem? Snad se jen modlit, aby Hospodin zachoval nám ještě dlouho mistra režiséra ve zdraví a vrcholné formě, aby opět oblažil oko i srdce divákovo.

plakát

Jason Bourne (2016) 

Okoralé jak včerejší obložený chlebíček. V polovině mě už bylo jedno, zda-li zlo bude potrestáno a náš hrdina vyhraje. A to je špatně.

plakát

Jeden musí z kola ven (2011) 

122 minut jsme společně s tvůrci hledali krtka v řadách MI6. V úvodu jediná "akční" scéna, pak už jen nuda, nuda a nuda. Kdyby na konci agenti jako krtka odhalili toho animovaného v kalhotkách s kapsami, dal by se celkový dojem ještě zachránit. Takto zůstává v duši pocit promarněných dvou hodin, byť ve vybrané společnosti herecké elity.

plakát

Jeden rok (1998) (TV film) 

Projekce za účasti režiséra v malém sálku Thermalu na 34.MFF Karlovy Vary.

plakát

Jedlíci aneb Sto kilo lásky (2013) odpad!

Tomáš Magnusek je Ed Wood českého filmu! Neustále a patrně zcela úmyslně točí další a další otřesné poloamatérské filmy a sám se jimi na první pohled nepokrytě baví. Kde bere produkce peníze je zřejmé. Každé jeho nové dílko je vlastně celovečerní reklama na produkty neustále přítomné v každém záběru. Jelikož je pan režisér člověk velmi sympatický a námět tohoto filmu zdál se být zajímavý, rozhodl jsem se opět vstoupit do téže řeky a shlédnout tento snímek, abych seznal, že je patrně nejhorší ze všech jeho děl. Od samého začátku jedna trapná scéna střídá druhou. Po dlouhé reklamě na kosmetický salon zúčastníme se důkladné prohlídky místa natáčení hotelu Studánka, kde se tvůrci ani nesnaží o nějaké začlenění do děje. Herecké obsazení opět skládá se z umělců, kteří zrovna neměli nic jiného na přivýdělek. Jediný přirozeně hrající Milan Chára se tak ocitl ve společnosti Ivany Andrlové a Dády Patrasové, které ale mezi "jedlíky" evidentně vůbec nepatří. Primář Stropnický je zrovna bez práce a tak vzal tuto roli s podmínkou, že do role recepční bude obsazena jeho choť, aby si po pohlídala při natáčení milostných scén se zpěvačkou Nývltovou- kteroužto si ovšem nahou náramně obhlédl pouze pan režisér. Alkoholik Skamene má též volno, tak si odblekotal své tři věty, z nichž poslední zněla, cituji: "To je píča.." a pak se již jen klátil u táboráku, evidentně alkoholem občerstven, zatímco ostatní zpívali "červená se line záře". Obsazení Xavera ani nebudu komentovat. Sympatické cameo Petra Jandy je zcela zabité přehráním jeho písně hudbou zcela jiné kapely. Za jediný herecký projev lze považovat pouze pár výstupů mistra Ilji Racka. V celé KOMEDII jsou 2 slovy DVĚ vtipné scény - holicí (kde jsem poprvé zaznamenal podobu Magnuska s Ericem Banou) a pingpongová. Ostatní jsou jak z časopisu Sedmička pionýrů -např. dialog: "Neměla byste vteřinové lepidlo? Ano,vteřinku!" Co napsat závěrem? Snad jen to, že i majitelé řetězců kin odmítali tutu zhůvěřilost hrát, ač je sám Magnusek mailem oslovoval a přesvědčoval, že tohle lidi musí bavit! Toto dílko doporučuji ke zhlédnutí do konce pouze chronickým zvědavcům, kteří chtějí vědět, proč Chára ukradl z kuchyně hotelu mouku.

plakát

Jen počkej...! (1969) (seriál) 

Tento seriál jsem miloval, miluji a budu milovat. Věrni zůstaneme!

plakát

Jericho (2006) (seriál) 

Velká nerovnáha kvality jednotlivých dilů. Místy napínavé, ale většinou utahané jak tažný volek. Ideální koukání do kempu za letních tropických nocí rozžhavených přílivem tropického vzduchu z Alžírska.

plakát

Jessie (2011) (seriál) odpad!

Oblíbený seriál mojí dcery. Totální americký recyklovatelný odpad.