Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (458)

plakát

Indiana Jones a Chrám zkázy (1984) 

Tak slušný hodnocení a ona je to nakonec jenom rozbředlá kravina.Hudba a závěr na mostě = světlý okamžiky.A z dialogů by se jeden podělal.

plakát

Terminátor: Příběh Sáry Connorové (2008) (seriál) 

Aneb jak se dá z kultu udělat absurdní, rodiná podívaná.John Connor je dementíček, představitelka Sáry slušná.Pak je tu tancující ženský Téčko a zoufalej T 800, kterýho poslali opět Johna zabít.A vyfluslo ho to v 18. století, takže se musel dát na režim spánku a zabetonovat na nějakejch těch 250 let.Potom se pustil po stopě a zanedlouho se šťastně oženil a usadil v rodiném domku, kde jsou na zahradě trpajzlíci ze sádry.Dr. Silberman bydlí na samotě kde si zbudoval ze svého domu pevnost, proti případné návštěvě plechových otrapů...A DOST!!! Dělaj si ze mě snad prdel?:-D

plakát

Údolí smrti (1982) 

Perfektní film.Nudný až za hrob, ale zato pomalý.Povětšinu času rodinné drama, které sleduje jak si novej mámin přítel získává lásku jejího parchanta. Za pěkný plakát a přítomnost C. Hicks, která nehraje bohužel moc často...dohromady 20%.

plakát

Cesta (2009) 

Výhodou tohoto filmu je hlavně jeho minimalismus.Minimalismus vyvolávající závrať z rozlehlého prostoru ve kterém je člověk úplně sám.Nevýhodou je struktura vyprávění.Výborná první půl hodka po kterém následuje drobný útlum, který je pak vystřídán šlupkou s domem kanibalů a pak další útlum až do konce.Pěkný film... nicméně chtělo by to silnější rydlo.

plakát

Pan Nikdo (2009) 

Tři alternativní životy, v každém jiná úskalí.Film měl švihové tempo i naproti poměrně dlouhé stopáži.Pro mě zatím asi nejzajímavější kinopremiéra.

plakát

Unaveni sluncem 2: Odpor (2010) 

Veškeré plusy a mínusy se ve finále sečetli do neškodného průměru.Michalkov opět nešetří výbornými scénami, které je radost sledovat (tankový útok, stodola, nástup vojska). Na druhou stranu takové podrytí původního díla jsem v životě ještě neviděl.Myslel jsem že film bude prequelem k svému předchůdci, čili z doby bolševické revoluce...což by mě i více zajímalo.Ovšem zasazením do období velké vlastenecké války, Michalkov setřel veškerou serióznost své ságy.Každej ať si na tom vezme co ho zajímá.

plakát

Válka Roseových (1989) 

Jeden z té hrstečky filmů, které i když jsem je viděl snad stokrát, vždy se s chutí podívám zase.Jsou zkrátka snímky, které můžete považovat za jedny z nejlepších, pak vaše nejoblíbenější, pak ty kterých si ceníte třeba pro výpovědní hodnotu....a pak jsou ty, které prostě milujete.

plakát

Hlídač č. 47 (2008) 

Film dobré atmosféry, která navozuje mrazivý pesimismus (furt sníh, žádný tání).V tomto románu bylo vždy tím nejočekávanějším finále kdy Douša předvede, že slyšel celou dobu moc dobře.Zde je to opravdu zdařilá scéna."Já nevěděl, že jste hluchej" X-D.Velko slabinou je snaha působit příliš artově.Sekvence z války jsou realistické, avšak možná proto škoda, že jsou to opravdu jen takové mžitky navíc.Celkově slušné.

plakát

Maratónec (1976) 

Když jsem Maratónce viděl před lety tak to byl v pravdě vynikající film a nedivím se že se i dnes těší takové oblibě.Bohužel dnes už je z něj polovic.První půle překombinovaná a trochu nezajímavě vystavěná ač se snaží o mysteriózní úvod do děje.Druhá půlka výborná z řadou výtečných scén...takže tak....zoubeček času hlodal.Lepší z těchto starých thrillerových perel jsou TŘI DNY KONDORA.

plakát

Śmierć jak kromka chleba (1994) 

Dne 13. prosince 1981 převzala moc v Polsku vojenská rada.Generál Wojciech Jeruzelski vyhlásil stanné právo a válečný stav v rámci celé země.Hlavním cílem bylo pozatýkat vůdce protistátního hnutí Solidarita a organizaci tak rozdrtit.Proti tomuto se však v časných raních hodinách tvrdě postaví zaměstnanci dolu Wujek v Katovicích, zorganizováním veliké stávky.A jelikož počít stávku za stanného práva není žádná sranda, doráží na místo celý těžkooděnecký prapor policie, který má stávkující nekompromisně potlačit.Prostor důlního závodu se tak mění v krvavé bitevní pole.Výborně nasnímaný a syrový film, kterému trochu vadí snad jen několik nezáživných minut ze stopáže, které se obírají vskutku zbytečnostmi.Jinak lahoda a velice solidní pokoukání.