Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (75)

plakát

Ai no kusabi (1992) 

Můj první Yaoi. Po pravdě řečeno na dlouhou dobu poslední. Pro mě je tento žánr velmi těžko stravitelný a to i přes to, že ho zabalili do krásného sci-fi. Pominu-li moji podvědomou předpojatost vůči lásce dvou mužů, musím ovšem konstatovat, že příběhově to špatné nebylo. V podstatě klasický milostný trojúhelník navíc napříč kastami. To je vždycky koukatelné téma. Jen jsem se občas lehce nudil. Na animovaný film zbytečně dlouhá stopáž.

plakát

Air (2005) (seriál) 

No dokoukal jsem to, ale nadšený nejsem. Japonci často zaměňují hloupost mladých dam za roztomilost a v tomto seriálu je to až do nebe volající. Všechny dívky v seriálu jsou jedním slovem pitomoučké. V polovině už tak krátkého vyprávění je nasilně natlačené vysvětlení nevysvětlitelného stavu nácky Misuzu vsazené do dávné historie Nipponu a po skončení dvoudílné vložky, úplně hloupě zmizí z dění Yukito a je nahrazen havranem! No toto!? Ani vyhrocený závěr ve mě neprobudil sebemenší emoce. Přidáme-li do kotlíku nic moc hudbu, včetně openningů a endingů, nedovolím si hodnotit mírně. Gaou!

plakát

Apokalypsa (2006) odpad!

Režisérská masturbace. Nic víc to neni. Donnie Darko byl složitý, ale stále stravitelný i průměrně inteligentním divákem, jako jsem já. Zde to již ale pan Kelly přehnal. Pár lidí se zde zmínilo o tom, že filmu chybí hlava i pata. Stěží ovšem hledat, i to co leží mezi. Mnoho hodnotícíh ale i tak tomuto dílku dalo plný pytel hvězdiček. No... Nejspíš se na něj budu muset kouknout znovu z trochu jiného úhlu pohledu, jestli mi náhodou neuniklo nějaké to poselství, či záměr. Zkusím to třeba zavěšený hlavou dolů...

plakát

Avatar (2009) 

Nádherné dobrodružství ve světě tak plném fantazie, že by byl hřích, kdybych se tam společně s ostatními diváky nemohl vrátit v případném pokračování, třeba jen volném. Vzpomínám, že naposledy na základní škole mě podobně okouzlil svět hvězdných válek a nakonec se z toho vyklubala láska trvající navěky. Faktem je, že jsem hrubou linku příběhu odhadl už z trailerů, tak jednoduchá byla. Myslím ale, že jen o trochu větší složitost příběhu by tuto překrásnou pohádku naprosto zabila. Jsem nadšen a chci to vidět zas! Plný počet bodů.

plakát

Baka to test to šókandžú - Season 1 (2010) (série) 

U některých dílů jsem bavil méně a u dalších jsem se zas až válel po zemi smíchy. Nápad rozkastovat školu dle studijních výsledků se mi zdá velmi zajímavý. Ovšem jen za předpokladu, že hloupost nejde ruku v ruce s násilím, což bohužel bývá pravda. Třídní bytvy o získání lepšího vybavení, které jsou vyhrávány a prohrávány na základě studijních výsledků jednotlvých žáků se zdají býti dobrou motivací pro zlepšení prospěchu žactva. Přimíchá-li se k nápadu trochu sci-fi prvků, trochu toho ještě slušného ecchi a nějaká ta romantika, dotaneme příjemně oddychovou komedii, při které stačí jen vypnout a bavit se. Já to tak udělal. Velmi děkuji skupině Pantsub za nádherný překlad.

plakát

Bakemonogatari (2009) (seriál) 

Čtyři hvězdy za grafické zpracování, za hudbu a za Senjougaharu a za to jak skvěle manipuluje s Araragim. Žánrově se tenhle seriál snad ani nevymezuje. Každý si v něm najde, to co zrovna potřebuje pro příjemné odreaogování se od stresu skutečného života. Život vdechují seriálu pak rychlé prostřihy na "prázdná místa", popisující tu stav mysli té, či oné postavy nebo jen náladu dané situace. S takovým zpracováním jsem se setkal prvně a nutno dodat, že je to velmi zajímavé a zábavné. A ruku na srdce, to, co cheme od televizní produkce je zábava a hlavně ta neotřalá a originální.

plakát

Black Lagoon (2006) (seriál) 

I když bylo všechno v Black Lagoon po formální stránce v pořádku, tak mé hodnocení nebude tak vysoké. Hudba, byla dobrá, animace jedna z lepších, téma velmi zajímavé, přesto mě seriál nedokázal nalákat ke sledování následujících epizod (během sledování jsem shlédl ještě dva další seriály). Zřejmě jsem si k postavám nevytvořil žádný vztah a bylo mi jedno, do jakého pr***ru se zase dostanou. Dílčí příběhy ale měly skvělou brutálně temnou atmosféru a jako takové mě nakonec bavily. Kvůli důvodům, které jak vidno nedokáži přesně popsat, takže tedy spíše pocitově, dávám 3 pecky.

plakát

Candy Boy (2008) (seriál) 

V tomto seriálu nejde opravdu o nic a to ve všech sedmi epizodkách. Je to Shoujo Ai mezi dvojčaty, která se spolu dělí o jednu matraci na palanďe v něčem, co se dá velikostí přirovnat ke kumbálu na košťata. Sesterská láska překračující meze slušnosti je pak hlavním tématem seriálu a jakékoli krvesmilstvo musí i nepraktikujícího křesťana notně pohoršovat, třebaže je servírováno s cukrovou polevou sladkých řečiček. Jsem sice ateista, ale taky mi na tom přece jen něco nesedělo. Je ovšem pravdou, že se na to velmi pěkně dívalo. Krásné kresby. Ovšem stačili by jen obrázky bez těch bezvýznamných plků, cintů a canců.

plakát

Cesta na Měsíc (1902) 

Tohle je tak retro, že se to nedá ani hodnotit. Nebudu tomu tedy kazit výrazně průměr. Určitě by to měl ale každý filmový fanda aspoň jednou vidět.

plakát

Clannad (2007) (seriál) 

Prvních 7 dílů bylo.. Nevím jak to vyjádřit. Nemastných neslaných, trochu zmatených. To se ale zcela změnilo závěrem čási seriálu věnované poněkud otravnému duchovi a hvězdicofilovi Fuko-chan. Díly zaměřené spíše na slečny Kotomi-chan a Tomoyo-san byly vynikající a hlavní linka o Okazakim a Nagise a jejich snaze obnovit divadelní klub a jejich vzájemném vztahu, se mi také velice líbila. Musím přiznat, že i obě OVA a zvláště pak alternativní možnost vzniku romatického vztahu mezi Okazakim a Tomoyo byly velmi zajímavé.