Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (268)

plakát

Železná srdce (2014) 

Já prostě přísného, tvrdého a zjizveného Brada Pitta žeru. Ten film má pro mě všechno. Válečná tématika mě baví v případě, že film odsýpá, repráky jsou na plno a nestihneš koukat jinam než na plátno. Co na tom, že Brad vypadá spíš jako SSák než Amík, přestřelka s tankem je trochu přitažená za vlasy a v závěru se dostane na trochu amerického hrdinství. Scénu v obývacím pokoji s německou rodinou považuji za jednu z nejlepších, kterou jsem kdy viděl. Atmosféru tam můžeš krájet kudlou. Tenhle film si vždycky užiju.

plakát

Martyrs (2015) 

Ty vole tak já do 73 minuty myslím, že se dívám na "klasický horor, který by fandovi neměl a nemůže uniknout" a přitom se dívám na nějakou americkou zkurvenou napodobeninu! Přišlo mi to vážně divný, že by tahle sračka byla tak opěvovaná. Asi jsem měl vážně slabý den. Tak tedy druhý pokus...

plakát

V hlavě (2015) 

ČSFD je veřejná databáze, kde může mít každý svůj názor. Bohužel je ostudou, je už tolik let se Vám jako první zobrazí smutný výblitek uživatele golfista. Je mi to dost líto. Inside Out je bezpochyby nejlepší animák za poslední roky.

plakát

V Bruggách (2008) 

Colin a Brendan předvádějí takový herecký koncert, že jim může zbytek hereckých kolegů s úctou kouřit ptáky! (Fuck you, vypípávači sprostých slov!) V krásných kulisách belgických Brugg se odehrává velmi silný příběh s kouzelnou atmosférou, která se musí dotknout každého. Scéna se sebevraždou je kulervoucí. Fuck the Bruges! It is a shithole.

plakát

Insidious 3: Počátek (2015) 

Vykrádání předchozích dílů a očividná posedlost Leigha Whannella natočit si svůj vlastní horor nás dovedla ke třetímu pokračování série o démonem posedlých dětech. Pokud prominu neherectví hlavní hrdinky, tedy vlastně malého dítěte, překvapivě nenacházím nic extrémně nepříjemného či iritujícího. Babička Lin Shaye je velmi příjemná a sympatická paní, bez její účasti bych film považoval téměř za nesnesitelný. S příběhem to samozřejmě není žádná hitparáda, ale kyslíková maska potěší a celkový dojem není o moc horší než u předchozího dílu. A to přitom chybí ta dějová linka, co tvořila kostru této série.

plakát

Píseň moře (2014) 

Vztyčený prostředníček směrem k výplachové kultuře Walta Disneyho a pohlazení po evropské duši. Severské příběhy v sobě mají ohromnou dávku mystična a v kombinaci s výbornou animací tvoří těžko napodobitelnou podívanou.

plakát

Saw 3D (2010) 

U šestého dílu jsem se před lety zařekl, že pokračovat ve sledování téhle série nehodlám. Občas však chytnu hororovou náladu a sáhnout po posledním díle SAW bylo v ten moment nejjednodušší. Nebudu se zde znovu opakovat, byla to prostě téměř nesnesitelná sračka a tato hororová série stejně jako ta o nezvratném osudu měla být dávno pod drnem, jelikož každý další díl je do nebe volající ostuda.

plakát

Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem (2007) 

Nádherná filmová lahůdka. Ještě dlouho po skončení titulků jsem tupě zíral na plátno a přemýšlel nad celkovým dopadem filmu na moji osobu. Dialogy mezi Bradem a Caseyem jsou výjimečně mrazivé a chladné, několikrát jsem zastavil projekci jen abych to rozdýchal, přičemž jsem celkem zkušený divák nejrůznějších hororů. Výkon C. Afflecka považuji osobně za jeden z nejnepříjemnějších zážitků, myšleno paradoxně v dobrém světle, jelikož jeho postava Boba je extrémně nepředvídatelná, sledovat jeho počínání mě pěkně chladilo na zátylku. Brad je v tomto snímku výkonem svého kolegy zastíněn, no řekněte mi, kde jinde a kolikrát se to stalo. Pokud chcete velmi rozvláčný, strnulý a pozvolný příběh plný precizně sestříhaných scén a geniální hudby v pozadí, pusťte si tuto oku lahodící baladu. Neprohloupíte. PS: I don't get this low rating, really don't. Wake up morons.

plakát

Tucker & Dale vs. Zlo (2010) 

Hororové komedie jsou můj oblíbený žánr. Smutný příběh je, že 90% jsou impotentní nesmyslné chujoviny, které jenom vykrádají zajímavé horory a sami nepřicházejí s ničím novým, než infantilním stupidním humorem. Tucker & Dale vs. Evil je ovšem trochu jiná parketa. První polovina se veze v úžasném tempu humorných scén a milovníkům vidláckých hororů typu Pach krve nezbývá nic jiného, než se těšit, co film každou chvilku vybalí. Alan Tudyk je sice král stupidního ksichtu a o jeho kvalitách ve většině snímků je možno pochybovat, zde mu role Hillbillyho z Virginu sedla náramně. Já se opravdu královsky bavil. Takovéhle partičky sebevražedných studentů, co se ti zabíjejí na pozemku by měly být zavřeny v blázinci!

plakát

Neutečeš (2014) 

Závěr mě opět zklamal. Já chápu, že všichni oceňujete výbornou hudbu, vcelku příjemné herecké výkony mladých herců, ale závěrečné vyvrcholení filmu je prostě o hovně, já si nemůžu pomoct. Dalo by se argumentovat, že je to všechno lehce domyslitelné a převážná většina obecenstva tuto mystičnost, nebo jak to nazvat, ocení, avšak mě to prostě nebaví. Já chci od hororu jednoznačný závěr. Naštvalo mě to.