Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (30)

plakát

Nadace (2021) (seriál) 

Skvělý děj, postavy, efekty, vykreslení, výprava..a prostě celý Asimovův nápad. Lidi už vážně neví co by, když má tohle 63%.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Epic! Minimálně pro každého, kdo má rád původní film. Mraky odkazů, stejné, ale přitom jiné. Prostě takhle se to dělá. Dost mne překvapilo, že se tam politicky korektně říkalo nepřítel, ani národnost, ani pojmenování typů jejich letadel. Rudá hvězda samozřejmě napoví, ale divím se, že to tam nenapálili přímo. Technicky není co vytknout, prostě paráda. Okamžitě jsem si to chtěl pustit znova.

plakát

Morbius (2022) 

Ok, ani vyloženě blbé, ani žádný super flák. Zákonitě srovnávám s Venomem (jedna, dvojku ani neberu jako film). Příběh je klasika, není tak rozházený a nucený jako u Venoma, atmosféričtější a hlavně se tu každých 5 sekund někdo nesnaží o debilní vtip (když se snaží, asi dvakrát za film, je to taky meh, ale neotráví to, protože toho není tolik). Čas odsýpá, víme, jak to dopadne, protože scénář je fakt klasika, v Sony holt nemají originální nápady. Potitulkové pomrknutí jsou taky ok. Prostě lepší 3*. Opět mi tu chybí větší rozsah hvězd, Venomovi jsem dal taky 3, ale tohle je prostě o něco lepší.

plakát

Batman (2022) 

Král je mrtev, ať žije král. Po velkých očekáváních jsme dostali..přesně to, co jsme chtěli. Konečně film s opravdu batmanovským feelingem a atmosférou, zasazený do naprosto reálného světa. To první chybělo tolik opěvovanému Dark Knightovi, který vlastně nakonec v porovnání s novým Batmanem nebyl ani tolik realistický. Tady zasazení do dokonalého Gothamu a syrový příběh prostě krásně hrajou a ani necítím pachuť prvoplánového blockbusteru, režisér si s příběhem, jeho vyprávěním a dopadem opravdu vyhrál, stejně jako s vykreslením postav a jejich motivy (Nolanův Joker nepotřeboval žádnou motivaci pro svoje touhy vidět svět v anarchii, což byla svým způsobem nolanova omluva od toho, muset mu nějak vystavět charakter, zdejší hádankář je o třídu lepší postava) a výsledek je prostě celkově nejlepší Batfilm, alespoň z těch novodobých (Burtonovky už jsou jako alltime klasiky v jiné lize). Bravo, těším se na další návštěvu Pattinsonova Gothamu. 4 hvězdy jsem dal Dark Knightovi, tak tady prostě musím 5. Znovu narážím na nedostatečné rozpětí pěti hvězd, chtělo by to 10 jako na imdb.

plakát

Ulička přízraků (2021) 

Slabý průměr, snaha o příběh se zvraty, ale vcelku nudné béčko, navíc s přepálenou stopáží, která se nedá ničím obhájit. Ani děsivé, ani mrazivé, ani šokující zvraty, příběh plytký a prostě nevtáhne, jako např Dokonalý trik nebo Nejvyšší nabídka.

plakát

Bulgasal: Nesmrtelní (2021) (seriál) 

Zatím super seriál, líbí se mi, když něco začíná ve středověku nebo jakékoliv dávnější minulosti a jde až do dnešní doby, proto bylo taky dobré třeba interview s upírem. Seriál má dobrý koncept, je tu západní soundtrack, což není na Koreu až tak obvyklé, ale sedí to tam. Postupně rozkrýváme příběh, který se podle prvního dílu zdál naprosto jasný a přímočarý, a zjišťujeme, že je v něm více, než jsme si mysleli. Počkám na další díly, ale myslím, že už teď je to jeden z lepších korejských seriálů, potažmo jev lepší polovině tvorby na podobné téma obecně.

plakát

Suspiria (2018) 

1 Hvězda za gore. Neskutečná sračka.

plakát

Děsivé dědictví (2018) 

No větší blbost, která se snaží hrát si na uber super spletitý horor jsem dlouho neviděl.

plakát

Strip Club Massacre (2017) 

Debilně a lacině natočené,ale když se člověk vyloženě nudí, tak je to ucházející guilty pleasure..30% :-D

plakát

Světová invaze (2011) 

Neskutečně nedoceněné...koment píšu až teď po znovushlédnutí 7.1. 2017 na Nova Cinema..v době vydání nebyly práva na komenty. Tenhle film je super kombinace scifi a klasického válečného filmu,kde se bojuje o každý dům,každý most, každou pozici. Podle mě dost inovativní v žánru a jeden z klenotů, kde tempo celou dobu nezakolísá.