Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Akční

Recenze (28)

plakát

Stážista (2015) 

Prostě hezký a jemně natočený nekonfliktní film, kde se nic moc neděje, nad kterým nemá cenu více přemýšlet. Už dlouho mě žádný film tak příjemně nenaladil. Anna a Robert jsou absolutně bezvadní ... a navíc je to film, "asi" s největším počtem Apple zařízení na scéně.

plakát

Jurský svět (2015) 

Je hezké, když si Hollywood začne dělat srandu sám ze sebe. Každé zde přítomné klišé, je vypilované a přehnané tak, že si ho musí všimnout každý, kdo při čtení nepotřebuje používat prst. Již po první minutě filmu je naprosto jasné, že to celé bude jeden velký vtip. To, že si milovníci jedničky několikrát sentimentálně povzdechnou nad do očí bijícími "duplikáty" scén z prvního filmu je jen taková malá sladká rozinka v koláči.

plakát

Lucy (2014) 

No a všichni super hrdinové už můžou jít do penze ...

plakát

Občan X (1995) (TV film) 

Tento film má něco do sebe. Styl natočení, dle mého názoru", krásně vystihoval celou zkostnatělost byrokratického systému SSSR. Herecké výkony jsou "jiné" než bych u takového filmu čekal, ale o to víc to na mě působí skutečněji. Je hezké, že přes veškerou sterilitu, kterou film od prvního snímku poskytuje, tak diváka záhadným způsobem drží.

plakát

Producenti (2005) 

Co na to říct. Je to ujetý, je to hnaný ad absurdum. Je to barevný, je to ujetý. Není to pro hnidopichy, nemá to poselství, nechce to nikoho obohatit a dovedu si představit, že ten, kdo od toho něco očekává, to bude nudit. Nelze to srovnávat s původní verzí z roku 1968. Herecké výkony jsou geniální. Podtrženo sečteno: Tento film nemůže být kýčem, nepředvádí nějakou myšlenku, kterou se snaží zaonačit muzikálovou formou, je to prostě "keep it gay" muzikál.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Než cokoliv napíšu, tak musím říct jednu skutečnost, sourozenci Wachowsti s Tomem Tykwerem vyždímali ze všech herců jejich absolutní herecká maxima a připomněli nám, proč jsou tito lidé doopravdy hereckými hvězdami. Znáte to. V kině skončí film a do pár sekund začne šramot, pohyb a lidé odcházejí. Jakmile se objevily závěrečné titulky u tohoto filmu a rozsvítila se světa, nikdo v celém průměrně plném sále se ani nepohnul a dobrých 30 sekund celý tento sál čekal znechuceně na někoho, kdo prolomí ledy, začne odcházet a vytrhne ostatní z tohoto zvláštně empaticky-sentimentálního pocitu. Wachowsti a Tykwer vytvořili něco krásného, impozantního a něco, co zcela jistě ovlivní dějiny kinematografie. Šest příběhů při kterých zažijete opakující se široké spektrum emocí od smíchu až k dojetí. Co se hudební stránky filmu týče - geniální. Je to hezký - krásný film, ve všech spektrech filmové tvorby, chytí vás přesně tak, jak tvůrci zamýšleli a vy za to budete velmi rádi.

plakát

Sinister (2012) 

Vykradení jiných "hororů" + snaha vnést trochu inovace a vtipu. Typický "horror" pro současný konvenční a puntíkovaný svět - bez větší hloubky a překvapení. Konec konců jediná "inovace" která film v mém hodnocení posunula o hvězdičku výš je hudba - hudební podkreslení, ta tam je skutečně psychedelická a umocní poměrně nemocný film.

plakát

Plechový bubínek (1979) 

Ten film je skutečně NÁDHERNÝ! Kamera, střih, hudba, výprava .. všechno!

plakát

Perverzáci (2011) 

No ovšem, má to kus "něčeho do sebe". Nevím co k tomu říct, takže tomu přisoudím význam, který to nemá a to metaforický, alespoň u prvních dvou povídek. Takže: . Povídka první: 3 hvězdy, hlavně kvůli milé masáži diváka a falešnou (?) "božskou" dobrosrdečností. Jen mi tam chybí fráze "Ve jménu Otce, Syna a Ducha Svatého, vy*ukáme ti mozek z hlavy". Nicméně ten konec ... ach jo. Kdyby se to alespoň dalo chápat jako nějaká metafora, že po zneužití "pobožnosti" přijde trest skrze zombii, zplozence Ďáblova, či co ... "nevím, dál". . Povídka druhá: 1 hvězda. Po této povídce si začínám myslet, (i když o tom povídka vůbec není), že mladí dospívající chlapci jsou "ve svém světě uvězněnými mutanty", jejichž jediným osudem/údělem je produkovat pokud možno co největší množství spermatu. Vše ostatní okolo této povídky? To jen výron mentální menstruace někam do prázdnoty Všehomíra. . Povídka třetí: 5 hvězd. Jak již někdo zmínil, to nejlepší nakonec. Kamera se mi líbí, závěr povídky také (ale jen u této) o hudebním pozadí nemluvě. Pro mě, jakožto pro člověka, kterého tématika "dog play" zcela minula, je tento příběh naprosto reálným, uvěřitelným a smutným koncem nenaplněné Lásky etc. . Podtrženo sečteno: 3*