Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (204)

plakát

Bláznivá, zatracená láska (2011) 

Pohodový, příjemný snímek o zhrouceném a napraveném rodinném ideálu se skvělým hereckým obsazením, ale především s něčím navíc, co se nedá ani pořádně popsat v komentáři. Musíte se na film podívat sami a zjistit, jestli v tom to něco navíc najdete i vy sami. A že byl opět přeslazený happy end ve všech možných směrech ? Doprdele, no a proč by vlastně nebyl ?! Kdo by se chtl dívat na film , který má špatný konec ? Já teda ne, mě stačí "špatné konce" v reálném životě, nepotřebuju se na ně koukat i v televizi !

plakát

Šmoulové (2011) 

Šmoulové, na těch jsem v dětství "ujížděl". Měl jsem doma VHSky, pexesa, komiksy a "kdovíco" ještě. Na jejich filmový debut jsem se tedy těšil hodně, a musím říct, že úplně zklamán nejsem. Tedy, ano, mohlo to být lepší, starým animovaným šmoulům se prostě nic nevyrovná, ale i tak se jedná o poměrně příjemnou rodinnou komedii. Celý film bych pak při hodnocení rozdělil do dvou velmi rozdílných pasáží. Část, která je zaměřena na šmouly tak, jak je známe. Ta je prostě šmoulově šmoulózní. A pak je tu ta druhá, propojení šmoulího světa s tím lidským. Ta část, která je zaměřená na americký rodinný ideál. Ta se hrubě nevydařila. Tak nepříjemně vtíravý pocit o rodinném štěstí a ideálu jsem už dlouho u tohoto typu filmu neměl, což celý film v mých očích sráží hodně dolů. Tahle část je vyloženě odpadová. Celkově tedy nemohu jít výše než 3*, což mě osobně mrzí. Kdyby se film zaměřil na šmouly klasicky, jak je známe, mohl to být nadprůměrný film. Takhle nám z toho po sečtení všech pozitiv a negativ vychází pouze příjemný průměr. PS: Gargamel teda parádně hláškoval.

plakát

Pan Popper a jeho tučňáci (2011) 

Rodinná komedie podobného rázu jako letošní Ošetřovatel. V přímém porovnání s Kevinem Jamesem si však vede Jim Carrey o něco lépe a stejně tak celý film v celkovém porovnání vyhází asi o třídu výše. Typická rodinná komedie, jak to všechno skončí a co bude podstatou děje (náprava špatného otce a manžela) musel vědět každý již od traileru, a pokud takové filmy nemusí, vůbec nechápu, proč se na to díval. Jestli z masochismu, tak budiž...

plakát

Nová holka (2011) (seriál) 

Jedna z mnoha novinek letošního seriálového podzimu, která si vede poměrně dobře. Zooey je opradu kouzelná a dokáže vyvážit i ostatní slabší hlavní postavy. Prozatimních 6 dílů mělo střídající kvalitu, od průměrných až po jeden naprosto senzační. V dnešní konkurenci seriálů mě přesto dokázala zaujmout natolik, že jí budu i nadále věnovat mojí pozornost a uvidíme, jestli se seriál ještě zlepší, nebo zůstane ve stojatých vodách.

plakát

Šéfové na zabití (2011) 

Ale pozor, máme tu jedno velké překvapení. Vtipy nabušená, extrémně zábavná, trošičku přisprostlá a mírně ujetá komedie. Tohle jsem, ačkoliv jsem se těšil velmi, vůbec nečekal. Poslední dobou jsem byl vždy při větších očekáváních spíše zklamán, a tak s radostí mohu konstatovat, že Šéfové na zabití jsou prostě super. Hlavní trojka sází jeden geg za druhým, Jennifer Aniston se po delší době ukázala v netypické roli (super roli !) a Kevin Spacey to každým svým výstupem "totálně zabíjí". Celý film jsem si parádně užil a věřím, že si ho časem opět s chutí pustím znovu.

plakát

Sloužit Sáře (2002) 

Chandler Bing si odskočil zahrát doručovatele soudních obsílek. Nechal se však za milion zblbnout jednou paničkou, které se nelíbilo, že se s ní chce manžílek rozvést. Nebylo to vtipné, už vůbec ne zábavné. Spíš by mě zajímalo, co na to Monika Gellerová, až se dozví, co to vlastně Chandler dělá za vedlejšák. :)

plakát

Epizody (2011) (seriál) 

První dvě epizody jsou poměrně nudné, nezáživné. Pak se to trošku "rozjede", ale zase ne natolik, aby jsem mohl zvednout hodnocení na více než 3*. Přítomnost Matta LeBlanca potěší, avšak snaha předvést jeho chování i v "reálu" jako Joey mi nepřišla nejlepší... podle mě by bylo lépe, kdyby se už konečně od té roe odprostil a zkusil něco jiného. Nakonec je ale délka série zvolena tak akorát, aby se seriál nestal příliš nudným. Znám sice lepší seriály, ale pokud někdy natočí dalších 6-7 epizod, nejspíše se na ně i celkem s chutí podívám, protože finále série bylo celkem zajímavé a nabízelo i poměrně slušné pokračování.

plakát

Ošetřovatel (2011) 

Obyčejná, jednoduchá, místy i vtipná rodinná komedie. Neurazí, ale ani nenadchne. Herecky žádná sláva, o originalitě nelze ani pomýšlet. Za 150 kaček v kině k naštvání, ale na nedělní podzimní podvečer před hlavním programem dne důstojné.

plakát

Havaj 5-0 (2010) (seriál) 

Upoutávky na TV Prima slibovaly velkolepou akční podívanou, revoluci v kriminálních seriálech. Očekával jsem dějově propojené díly, kdy se bude řešit velkolepá story napříč sérií a mimoděk se sem tam v epizodě chytne i nějaký ten mrzák-zločinec, což stejně povede k onomu velkolepému vyřešení jednoho případu. Ale bohužel nestalo se tak. Jen nevím, kde je chyba. Jestli ve mně, nebo v upoutávkách na Primě, každopádně jsem po 7 epizodách pouze velkolepě zklamán. Máme tu další obyčejnou kriminálku, které není potřeba. To už mohli rovnou natočit další řadu CSI... tam jsou alespoň zajímavé metody a postupy vyšetřování, zatímco tady vždycky chytnou pachatele z ničeho.

plakát

Futurama (1999) (seriál) 

Po shlédnutí první a druhé série a několika dalších náhodných dílů v TV musím konstatovat, že se nejedná o špatný seriál, ovšem nedokázal mě prozatím zaujmout natolik, aby jsem byl nucen si hlídat každý odvysílaný díl. Některé jsou opravdu skvělé, ale vzápětí přijde díl, který nemá daleko k utrpení. Pakliže na seriál v TV narazím, většinou u něj těch 20 minut svého času nechám, nicméně na trvalejší vztah to zatím nevidím. :) A to asi není přesně to, co má tento seriál za cíl. Uvidíme do budoucna, ale prozatím nemůžu jít výše, než 3*.