Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (401)

plakát

Absurdistán (2006) 

(24.07.2010) - 2*No, docela se bojim, že to tak bude jednou vypadat. I když spíš si myslím, že se dřív naprosto zničíme, než že bychom dospěli do takového stádia. A k filmu - nenadchnul mě. Je tam pěkně vidět zaostalost (reklamy, agresivita, neschopnost poslouchat a vnímat, používání a reprodukování jazyka nebo používání obrázků místo písma). Ale co si vzpomínám...ani jednou jsem se pořádně nezasmála. (13.03.2021) - V dnešní čím dál tím šílenější době musím říct, že jsem si tento filmový počin chtěla připomenout už nějaký čas. A asi jsem se od roku nějak 2010 vyvinula, protože mi film rozhodně připadal dost trefný a i poměrně vtipný. Tak doufám, že to neznamená, že spěju do té popisované budoucnosti a už se na to intelektuálně připravuju...

plakát

Agresivní virus (2014) (seriál) 

Dalsi serial na tema apokalypsy, jeste navic s mym oblibenym tematem upiru. Prvni dil se navic pekne rozjel, i tema viru je dost povedena (mrkni na knihu I Am Legend od Mathesona, 1954). A ta nadherna rakev a atmosfera, ze nemuzes nikomu verit...PARADA! Ale co se stalo potom? Hlavni hrdina uplne vyprchal, starec to mel uz davno predat, epidemiolozka se taky uplne rozlozila (ok, beru, potrebuje asi vic casu. Ten ji ale nedam). Vsechny zchrany, ktere me napadaly, tvurci uplne nechali proplout prstama...sory hosi, ale na tohle nemam cas. Zacatek serie naslapnuty, konec uplne vyprchany. Ale dostala jsem se k serialu The Last Ship. To je pohlazeni po dusi po tomhle zklamani.

plakát

Ahsoka (2023) (seriál) 

09.12.23: Po prvních dvou dílech si říkám, že to je teda velký špatný. Ale samozřejmě může jít o pomalejší rozjezd, který je v seriálovém formátu odpustitelný. Jen jsem chtěla říct, že jsem od postavy/příběhu čekala víc a nemám moc motivaci koukat na další díly, takže mi trvá, než se dokopu k dalšímu dílu...

plakát

Akta X - Film (1998) 

Film znám z devadesátek a několik scén mi dost dobře uvízlo v paměti. Jsem ráda, že jsem si film připomněla na velkém plátně v rámci Future Gate festivalu 2022. Velmi dobře poskládané (a ze seriálu jsem viděla jen pár dílů, které se dají napočítat na prstou jedné ruky).

plakát

Americká nakládačka (2020) 

Krásná pohádka o rodině, komunitě (o tom, odkud pocházíme a jak je to důležité), životě a odhodlání. A k tomu mi dost dobře sednul humor a ten přízvuk je prostě rozkošný :-D Pěkná oddechovka na sobotní odpoledne.

plakát

Andor (2022) (seriál) 

Moc velká pecka, tohle jsem vůbec nečekala. Krásně detaily mezipříběhu mezi 3. a 4. epizodou (ten konec!!!), skvěle psychologicky vypracované postavy (jak na straně rebelů, tak i Impéria) a pěkné šarády. I když se tam vůbec nemávalo světelnými meči, byla jsem naprosto nadšená. Těším se na další sérii jako malá holka!

plakát

Antikrist (2009) 

Největší nebezpečí je v nás samotných. Oslňující, děsivé dílo.

plakát

Apokalypsa (1979) 

Na tohle ještě musím dospět...stejně jako na Četu, kterou jsem před lety viděla a nedocenila ji. Vůně napalmu po ránu je asi to jediné, co jsem si odnesla... Je mi to líto, no. Jedině Olověná vesta prošla skrz tu mou skořápku...

plakát

Archive 81 (2022) (seriál) 

Atmosféra na jedničku, spletitost a objevování částí příběhu také, pěkné nápady (plíseň, čaje, spojitost s minulostí, rituálky, staré záběry na "retro" filmový materiál, práce s páskami) ale nakonec mi to připadalo trochu moc natahované a nemám ráda, když se příběh rozplizne na více sérií aniž by naplno využil každý jeden díl a každou jednu sérii. Takže menší hodnocení a u 2. série mě asi nepotkáte. Pac a pusu.

plakát

Armáda mrtvých (2021) 

Přeplácaný akčńák, který hraje na vizuální city, ale jinak je naprosto dutý a plochý. Nepřinesl bohužel nic nového kromě vizuálního a audiálního znázornění explicitního násilí. Škoda. (dvě a půl hodiny?!)