Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (867)

plakát

Díky, tetičko (1968) 

Výborná studie vztahu rozmazleného a citově frustrovaného mladíka ke své tetě, z níž čiší neskutečně provokativní sexuální napětí. To je ostatně cítit z každého jejího pohledu a z každé situace, kdy se objeví na plátně. Není možné se nezmínit o vynikající hudbě, jejímž autorem je Ennio Morricone. Dlužno také podotknout, že Samperi tento snímek natočil ještě jednou, o pět let později (1973), pod názvem Zlomyslnost. Do hlavní role pak obsadil Lauru Antonelliovou a příběh lehce pozměnil. Tentýž námět byl ještě jednou použit ve filmu Grazie ... nonna z roku 1975, kde hlavní roli svůdné ženy patřila Edwige Fennech.

plakát

Columbo (1971) (seriál) 

U jiných kriminálek mi vadí, když vím, kdo, co a jak spáchal ještě předtím, než na to detektivové přijdou. U Columba to nevadí vůbec a člověk je během sledování každého filmu napjatý. Prakticky všechny "díly" jsou za 4 hvězdičky.

plakát

Bohové a monstra (1998) 

Výborný film se snad ještě lepším Ianem McKellenem v hlavní roli. Ale ne, myslím, že právě režisér se podepsal na takto výjimečném díle nejvíce a proto patří potlesk hlavně jemu. 85% hvězdiček

plakát

Ptačí klec (1996) 

Výborná komedie. Řezal jsem snad celých 117 minut.

plakát

Číslo 5 žije (1986) 

Poprvé jsem tento film viděl u Balatonu v kině a samozřejmě byl dabován do maďarštiny. Anglické titulky mi k tomu vzhledem k mému věku vůbec nepomohly. Ale byl jsem z něj paf. Louskal jsem slunečnicová semínka a byl nadšen z robota, se kterým pak Sandra na svých koncertech předváděla popovou šou. Nedávno jsem ho viděl znovu a zjistil jsem, že se mi líbí i dnes, částečně z nostalgie a částečně proto, že je to prostě dobrý oddychový biják. Gutenberg je sympaťák a robot č. 5 taktéž, dobro vítězí nad zlem a nenávistí a divák má pak dobrý pocit po těle a cítí se očištěn.

plakát

Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (1974) 

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů s dvojicí Spencer - Hill. Ty buginy byly naprosto super, oni dva absolutně cool, vrahoun extra chladný a suchý a pěvecký sbor nepřekonatelný. 80% hvězdiček