Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (867)

plakát

Raz, dva, tři (1961) 

Nechápu, kde bral Cagney tu energii a výřečnost. Ve filmu do nás sype jednu hlášku za druhou asvůj pohyb na scéně prakticky nikdy nezastaví. V chování jeho hrdiny není ani špetka melancholie, sentimentu a zaváhání. Wilder natočil skvělou komedii o muži, co dokáže (téměř) vše, když to okolnosti vyžadují. Zrušit na dálku sňatek a pak ho zase nechat potvrdit, nechat někoho zatknout a pak ho osvobodit z rukou tajné služby. Potom toho samého nechat adoptovat a vyrobit z něj rychle aristokrata. A to vše během jediného půldne.

plakát

Sudá a lichá (1978) 

Od těch dvou jsem dostal přesně to, co jsem dostat chtěl. Hromadu absurdních bitek, exotiku, kupu srandy a vítězství dobra nad zlem.

plakát

Krupiér (1998) 

Pro mne je tento film příjemným překvapením. Propojení práce spisovatele s prostředím práce krupiéra je dost zajímavé.

plakát

Taková zvláštní rodinka (2001) 

Taková zvláštní rodinka, taková zvláštní komedie, takový zvláštní film. Prostě přesně to, na co jsme u Wese Andersona zvyklí. Nadhled a pohoda jsou charakteristické jeho filmům. A k tomu také aristokratické chování hlavních hrdinů je velmi sympatické.

plakát

Bolt - pes pro každý případ (2008) 

Příjemně mě Bolt překvapil. Ač plný hollywoodského klišé, což je pro odbobné animáky v poslední době příznačné, je to dobrý film. Všichni tři hrdinové jsou velmi sympatičtí a velmi lidští! :-)

plakát

Columbo - Smrt ve sklence vína (1978) (epizoda) 

Tentokrát se Columbo pohybuje v prostředí špičkových restaurací a sám i něco na závěr uklohní! Nemyslím jen obligátní usvědčení z vraždy, ale i kus telecího.

plakát

Jednoduchý plán (1998) 

Parádní mrazivá coenovská (bez Coenů) krimikomedie, u které se vůbec nesmějete, ale je vám "hrdinů" akorát líto a říkáte si: bože, to jsou ale debilové! A jste až do konce napjatí, jak to vlastně dopadne.

plakát

Klute (1971) 

Příjemný, hloubavý film s uhrančivě ponurou atmosférou. Žánrově ho lze zařadit do škatulky sociálně-psychologického dramatu s kriminální zápletkou. Zvláštní spojení, ale zde funguje perfektně. Chválit herecké výkony hlavních představitelů je už téměř zbytečné, jsou totiž bezchybné. 78,6% hvězdiček

plakát

Brilantní plán (2007) 

Velmi příjemný a vůbec ne standardní vloupačský film.

plakát

Svobodný svět (2007) 

Velmi dobrá výpověď o problémech imigrace a nelegální práce v Británii. Svět se s nikým nemazlí, jak s těmi, co dávají, tak s těmi, co berou. Ken Loach umí podobná témata zpracovat bez všech příkras, s až surovou pravdivostí. A tento snímek je toho skvělou ukázkou.