Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (79)

plakát

Dobyvatelé ztracené archy (1981) 

Dobrodružství, které nám přináší Spielberg, Lucas a jiní. Hodně dlouho jsem tuto sérii přehlížel, konečně jsem se odhodlal, ale nevím, jak mám hodnotit. Harrison Ford skáče z role Hana Sola do role Indyho, který všude byl a vše zná, vše mu vyjde a má i krásnou partnerku. Jestli Dobyvatelé ztracené archy určili směr dobrodružných filmů? Možná, ale zdaleka bych to nehodnotil jako jeden z nejlepších filmů historie. Asi nemám smysl pro humor, ale většina těch "vtipných" scén mi kazí jinak téměř dokonalý film. [500. hodnocení]

plakát

Americká krása (1999) 

Perfektní film, který by se možná mohl pohybovat v hodnocení ještě výše, než je. Skvělý Kevin Spacey, který je zamilovaný do kamarádky své dcery, se kterou nemá žádný vřelý vztah. Jeho žena (Annette Bening) je posedlá svou prací, že pro ni udělá takřka cokoliv, zároveň snaživá paní Burnhamová chce, aby z pohledu ostatních vypadala jejich rodina spokojeně a dokonale. Podaří se jí to? Nepodaří, Lestera přestane jeho žena absolutně zajímat a on začne žít úplně jiný život, který si žít přeje. Bohužel ne nadlouho, je zde ještě rodina podivného válečného veterána. Perfektní drama s očekávaným a přesto smutným koncem. S každou další projekcí je zážitek z filmu větší a větší.

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

Jeden z nejoblíbenějších seriálů. Nejenom Homer Simpson, ale i všechny ostatní postavy jsou sympatické a zábavné. Není dílu, u kterého by se člověk nebavil. Alespoň v prvních, minimálně 10ti, řadách. Český dabing je celkem dobrý, nebo jsem na něj už za ta léta zvyklý.

plakát

Černá labuť (2010) 

Narušená a psychicky nevyrovnaná Nina, která je každou chvilku obletována svojí maminkou, má předvést jednu z nejtěžších dvojrolí? Člověk by si řekl, že to tahle ubrečená husička (teda vlastně labuť?) nezvládne. A ejhle. Za výrazné pomoci Aronofskyho, Mansella a mnoho dalších, zde máme opět výborný film z minulého roku. Po The Fountain a The Wrestler znovu temnější snímek. Takový Aronofsky se mi líbí.

plakát

Šťastný den (2010) 

Jeden los, který změní životy pár lidem. Je zde dost dobře vidět, jak se lidé zachovají, když je v sázce velká suma. Jak bych jednal já? To si nedokáži představit. Snímek má dobrou myšlenku, je i dobře natočený, ale bohužel mi tam něco chybí.

plakát

More (1998) 

Skvělý krátkometrážní snímek, který Vás donutí přemýšlet ještě dlouho po závěrečných titulcích. Z hlavy se jen tak nedostane a to je dobře! Hudební doprovod je také skvělý. http://vimeo.com/988244

plakát

I'm coming home (2011) (studentský film) 

Dokument, ukazující osazenstvo jedné příjemné hospůdky. Uslyšíme zajímavé rozhovory a postřehy. Zatím nejlepší z Vohryzkovo krátkých filmů.

plakát

Poslední sen (2009) 

Dobrý nápad, perfektní provedení, výborná hudba... ALE PROBOHA, PROČ TAK KRÁTKÝ???

plakát

Tahle země není pro starý (2007) 

Kluci Coenovi mě tímto snímkem příliš neoslovili. Dvouhodinový příběh o tom, jak se jedna psychicky narušená kočka (která film vytahuje ze dna, na kterém by se klidně mohl pohybovat) snaží chytit jednu myš (která mi naprosto nic neřekla...).. Fandil jsem kočce, protože jsem si přál, aby už byl konec.. Čekal jsem od toho hodně, možná to je ta chyba, ale dostal jsem jen skvělý výkon od J. Bardema, nic víc.