Reklama

Reklama

Uznávaný profesor filozofie Abe Lucas (Joaquin Phoenix) je už víc než rok emocionálně na dně. Nemůže psát, nemůže dýchat, nemůže si vzpomenout na smysl života, z ničeho se nedokáže radovat. Cokoliv kdy zkusil, mu nepřináší uspokojení. Jeho jediným spolehlivým přítelem je alkohol. Abe přijíždí učit na fakultu do malého městečka. Brzy se zaplétá se dvěma ženami. Osamělá profesorka Rita (Parker Posey) od něj očekává záchranu z jejího nešťastného manželství. Jeho nejlepší studentka Jill (Emma Stone) se okouzlená stává jeho nejbližší kamarádkou. Pro Jill je Abova rozervaná umělecká duše a exotická minulost přímo neodolatelná. Jeho labilita ji fascinuje a přitahuje. Přesto, když se Jill snaží jejich přátelství změnit v romantický vztah, Abe ji stroze odmítá. Při jednom obědě vyslechnou Abe a Jill zvláštní konverzaci cizích lidí u vedlejšího stolu. Tento okamžik Abea změní a on si začne plnými doušky vychutnávat život. Jeho rozhodnutí ke změně spustí řetězec událostí, které ovlivní jeho, Ritu i Jill navždy... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (305)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Woodyho mám rád...a nikdy som nechcel, aby akýkoľvek jeho príbeh bol najhorší. Boli slabé, slabšie, boli a sú navždy nadčasové, skvelé, geniálne. Tento je ale racionálne najhorší. Dej posúvaný vpred hlasom Jill, keby sme náhodou mali po lobotómii a nemali predstavivosť ani maestrove filmy napozerané. Základnému dejovému zvratu chýba akékoľvek opodstatnenie, je to len kus papiera, ktorý mal ostať čierny na bielom a nebyť prenesený do pohyblivých obrázkov...a Joaquin, tak to ma dostalo totálne, vykastrovaný na nielen iracionálneho, ale totálne necharizmatického patróna. Že toto kedy napíšem o Woodym, ach jaj...(a Coca Cola product placement, zlo !!!). ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejfilozofičtější, nejosudovější a nejhrůznější Allen od Match Pointu. Smysl života, vražda a morálka lidského chování v jednom. Jo, možná je to ve mě, třeba mě Woody zase dostal, vyprávění i postavy mě fascinovaly, kam vše směřuje, jsem nepoznal, možná mě někdo z obdivu panu autorovi dokáže vyléčit, co můžu však bezpečně prohlásit, že to zatím není ani jeden z vás. 90%. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Woody je originál. Kašle na to, co si o něm budou žvandat odborníci a dělá co ho zrovna napadne. Aspoň takový dojem mám z jeho filmů. Velká klika, že tu pár takových samorostů ještě zbylo, protože tomu co já hledám u filmu se neříká dokonalost, nýbrž život. Pošahaný Joaquin a Emča připomínající nejlepší kámošku z dětství rozdýchali těchhle 96 minut tak, že z toho byl na konci docela slušný průvan v neklimatizovaném sále. Navrhoval bych plynule pokračovat Iracionální ženou, ona pořádná smršť by se teď v těch vedrech hodila. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Woody Allen ako obvykle priniesol zaujímavý film so vcelku originálnym nápadom, plus ide o druhý film, kde hrá Emma Stone. Osobne som ale zástancom, že "Magic In The Moonlight" sa mi páčilo viac. Príbeh je ale dosť originálny s dobrým námetom a najmä ho držia skvelé herecké výkony Emmy Stone a Joaquina Phoenixa. Okrem toho tu tentokrát máme aj oveľa zaujímavejšiu postavu (Abe Lucas), ktorého myslenie je hold trošku iné, ale chce všetko vyriešiť tak ako si myslí, že je správne a nič ho nezastaví. Záver ma skoro až šokoval a musím povedať, že som už videl rôzne filmové momenty. Toto ma fakt dostalo. Film som videl rád, je dobre napísaný, dobre zrežírovaný, má výborné herecké výkony, ale nič zase z neho podľa mňa nekričí ako fascinujúce a vynikajúce. Napriek tomu si ale myslím, že film rozhodne stál za to. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

The Philosophy of Death by Woody Allen. Menšímu spoileru se tentokrát nevyhnu... Mohl být neomylným kriminalistou, naštěstí pro nás si ale tenhle sečtělý pán za svou profesi zvolil filmařinu. Podezřívavě mu připisuji všechny reálné neobjasněné vraždy, které se kdy staly v rozmezí přibl. sta mil od místa jeho bydliště. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Joaquin Phoenix (Abe Lucas) v několika scénách popíjí skotskou Single malt whisky, což je i několikrát zmíněno. (noelcoward73)
  • Na Rhode Islandu se natáčelo na těchto místech: Salve Regina University na 52 Ochre Point Avenue Newport, Portsmouth, Cranston, Jamestown, Chez Pascal na 960 Hope Street v Providence, Lippitt Park na 1015 Hope Street v Providence, Pawtucke, West Side Diner na1380 Westminster Street v Providence, před Island Books bookshop na 135 Spring Street Newport, Federal Building na Kennedy Plaza v Providence, Beavertail National Park v Jamestownu, Providence Athenaeum na Benefit Street v Providence, Loie Fuller's na 1455 Westminster St. v Providence. Natáčet se začalo v červenci 2014. (noelcoward73)
  • Natáčelo se v Newportu na Rhode Islandu. (Terva)

Související novinky

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Aero oslaví osmdesátiny W. Allena festivalem

Aero oslaví osmdesátiny W. Allena festivalem

27.11.2015

Přímo v den osmdesátých narozenin Woodyho Allena – v úterý 1. prosince – odstartuje pražské kino Aero přehlídku filmů Všechno, co jste kdy chtěli vidět od Woodyho Allena. Od 20.30 uvede Allenův… (více)

Allen mění herce

Allen mění herce

01.09.2015

Co rok to film. Woody Allen nemění svoje návyky už pár desetiletí a zatím to vypadá, že u nich zůstane i do budoucna. Jeho letošní film, Iracionální muž, šel do českých kin 30. července 2015. A… (více)

Reklama

Reklama