Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (133)

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Kinematografický skvost. Slabší čtvrtý díl zachraňuje celek jako takový.

plakát

Rašómon (1950) 

[+]: Snímek, který proslavil filmového císaře Akiru Kurosawu. [+]: Pro mnohé objev špičkového herce a zároveň geniální výkon Toshirô Mifune v roli bandity Tajômaru. [+]: Ojedinělá atmosféra. Přestože je snímek černobílý a dnes pobírá oprávněný důchod (přes 60 let), scény v lese na mě působily neuvěřitelně hřejivě. Jakoby sluneční paprsky prosvítaly přímo z plátna. [+]: Objevuje se zde pouze 7 postav a novorozeně. Každý má o to víc propracovanější charakter, který zapadá do podstaty celého příběhu. [+]: 4 různé varianty vraždy samuraje, 4 rozdílná smýšlení propletena špetkou moudrých slov a režisérovým citem pro detail. [+]: Rozuzlení a celý děj donutí diváka k zamyšlení. [:]: Ve scéně, kdy mluvil duch skrze ženu, občas ujela synchronizace upraveného hlasu od artikulace herečky. Ovšem u takto starého filmu zcela přijatelné. [♫]: *** [#]: „Nestarám se o to, jestli je to lež, dokud mne to baví.", „Když si lidé nevěří, pak je svět stejně tak dobrý, jako peklo." [=]: Celý příběh se točí kolem vraždy samuraje, takže zařazuji do SEZNAMU SAMURAJSKÝCH FILMŮ.

plakát

Matrix (1999) 

Naprosto perfetkě zpracovaný film s mnoha odkazy a myšlenkami na různá moudra. Bratři Wachovští dokázali propojit východní filozofické myšlení s některými křesťanskými idejemi a nejen to. V tomhle snímku jsem našel snad všechny možné témata, pro které mám slabost. Úžasné bojové scény ve virtuální realitě inspirované japonským anime, ojedinělé prostředí postapa, téměř volná kamera a zejména velká škála rozhovorů k zamyšlení... Přestože jsem Matrix viděl víckrát, než je zdrávo, pokaždé jsem našel nějaký nový odkaz a došla mi další z mnoha souvislostí toho programu!

plakát

Andor - Season 1 (2022) (série) 

Doposud nejlepší zpracování světa SW od Disney. Na paty tomu sahá Rogue One. Škoda že podobný přístup nezvolili už u Bobba Fetta. Kenobi by si to také zasloužil.

plakát

Equalizer 2 (2018) 

Cením si netradiční přístup k žánru. Ještě více bych ocenil, kdyby byl konzistentní i v akčních scénách. Další, prosím.