Reklama

Reklama

Andor - Season 1

(série)
Trailer 1
USA, 2022, 9 h 42 min (Minutáž: 38–57 min)

Tvůrci:

Tony Gilroy

Hrají:

Diego Luna, Kyle Soller, Adria Arjona, James McArdle, Rupert Vansittart, Joplin Sibtain, Alastair Mackenzie, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (91)

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani nedokážu vyjádřit jak nadšený jsem! Takhle si představuji vyspělejší Star Wars plné zajímavých postav, dialogů, dobré vybudované a zasloužené akce! Tolik silných sekvencí! Tolik silných momentů! Prostě velká pecka a skvělá práce. Konečně seriál co působí jakoby si s ním dal někdo práci, přemýšlel nad ním a díky tomu nepůsobí ani tak levně! Není to dokonalý, pár nedostatečně vybudovaných chvíli se najde, pár podivných fuckupů v chování postav taky, nemluvě o trochu slabších vedlejších linkách, ale bože! Jak je mi to ve výsledku jedno! Mé Star Wars srdce se po Tales of Jedi a Andorovi  opět rozbušilo! Tohle jsou kroky správným směrem a snad to tak bude i nadále! ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlépe zpracovaný hraný seriál ze světa SW. Ano, i Mandolarian se musí sklonit před tímto dílem, neboť úroveň scénáře je tady na jiné úrovni. Dvě strany, které se svými činy až děsivě pobodají. V některých momentech. Každý má svůj motiv a tvrdě si za ním jde. A výsledkem jsou mrtvý, často nevinní civilisté. A to je krása tohoto seriálu. Postavy dostaly dostatek prostoru na to, aby ukázaly své charakterové rysy. Navíc je to vše zabalené v úžasném vizuálu, který mě bavil každou minut. Neskutečně se těším na další sezónu. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow... Zrovna dokoukána posledná episoda, emoce ve mně ještě pění, nevím, zda se vrátím k editaci tohoto hodnocení, ale za mě prvotřídní střela... Žádný, ale opravdu žádný StarWars film/seriál mě nezaujal jako Andor. Občas mi to připadalo jako dokument, návrat do minulosti, než popis přítomnosti. Historické okénko se všemi zvraty, potížemi a pocity, co k tomu patřily. Je to jak koukat na Jana Žižku, pokud by byl zpracován dobře. Od začátku do konce mě Andor překvapoval a těšil. Občas byly slabší episody, ale ty jen připravovaly děj a postavy na naprosto dokonalý závěr... StarWars může být i dobrý 95 % ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyhráli jsme a konečně tu máme úžasné Star Wars, které tu mělo být už dávno. Z Rogue One se vyklubal nejlepší film Disney éry. Z Andora je naopak nejlepší seriál. U obou projektů se moc nečekalo a kladla se spíše otázka, jestli nejsou lepší témata k prozkoumání. Ony asi i jsou, jen se jich většinou ujmou úplný břídilové a dopadá to všelijak. Tady máme Dana Gilroye, který sice asi není největší Star Wars fanboy, ale je to setsakramensky dobrý scenárista, který navíc dostal dost volnou ruku, takže tu nemáme ani kompromisy. Perfektní Luna, Skarsgård a Serkis ukazují, že předaleká galaxie může být zcela pohlcující i bez světelných mečů. Všechno tady neuvěřitelně funguje, vypadá to krásně a narozdíl od Obi-Wana to má i skvělou režii. Jestli se druhá série posune ještě víš, tak zas budou Star Wars skvělé. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ortodoxní nefanoušek univerza Hvězdných válek se vrhnul s odstupem času do projektu, který si během podzimu chválili i tímhle fenoménem nepolíbení. Nutno uznat, že ačkoli byla kvalita a půvab dílů jako na houpačce, fakticky jde o jeden z těch lepších Disney+ original seriálů. A vzhledem k tomu, že akčních sci-fi projektů je na streamu jako šafránu, rád budu i u druhé sérky. [viděno na Disney+] ()

Galerie (317)

Zajímavosti (38)

  • Vězeňské barvy, tedy bílá a oranžová, nejsou na obrazovce poprvé. V seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014) měli stejnou barevnou kombinaci vězni v imperiálních továrnách na Lothalu nebo zajatá jedijská mistryně Luminara Unduli. (Veskoslav)
  • Shoretrooperovi, který na pláži zatkne Cassiana Andora (Diego Luna), propůjčil hlas jeden z dvorních dabérů světa Star Wars, Sam Witwer. Dříve Sam propůjčil hlas Darth Sidiusovi a Darth Maulovi v seriálech Star Wars: Klonové války (od r. 2008) a Star Wars Povstalci (od r. 2014) a i Starkillerovi v herní sérii „Star Wars: The Force Unleashed“. (Veskoslav)
  • V epizodě můžeme zahlédnout masku palácové stráže chrámu rytířů Jedi, která patří do sbírky Luthena Raela (Stellan Skarsgård). (Veskoslav)

Reklama

Reklama