Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (360)

plakát

Gamshijadeul (2013) 

Inteligentné krimi? Ale kdeže. Herecké výkony sú super, rovnako zvládnutý vizuál. Avšak film je veľmi veľké SCIFI. Vo väčšine kórejských filmov sú policajti ťarbaví babráci, ktorým trvá než niečo vypátrajú až pokiaľ sa im páchateľ skoro neprizná. Tu je to opositum ad absurdum. Film má potom nádych seriálov CSI, keď "policajná" jednotka na sledovanie sa dostane úplne náhodou na stretnutie páchateľov pred ďalšou lúpežov, má k dispozícii všetky policajné zložky vrátane kukláčov a médium v hlavnej úlohe s fotografickou pamäťou, ktorá úplne náhodou doslova narazí na hlavného páchateľa. Vie samozrejme stopovať aj telefón bez čísla, má ihneď k dispozícii všetky záznamy z kamier a behom sekundy plány metra. Ako akcia na vypnutie super, nie však príliš inteligentná a bez hustejšieho príbehu. Subjektívne 2 hviezdy, objektívne 3 a pol.

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

Po druhém shlédnutí musím upravit hodnocení o jednu hvězdu kvůli absenci příběhu. Nejen, že jsem si na snímek vůbec nevzpomínal, ale viděl jsem i více chyb, které zbytečně kazí celkový dojem,

plakát

Naega salinbeomida (2012) 

Výborná filmařina. Chápu, že někdo může namítnou, že je to moc přímočařé. Ovšem po několika půlhodinách si pořád přiznáváte, že pořád nevíte jak to bylo a ten závěr je velmi vyvedený. Za mě plná palba a těším se na druhou projekci.

plakát

Komorná (2016) 

Celkem mi přijde, že Park se chce přiblížit Kim Ki-Dukovi se svou tvorbou poetických snímků. Stejně jak Kim, tak i Park dosáhl celkem zvláštního počinu. Nevím teda, jak moc se tu šlo podle předlohy. Ale řek bych že dost, protože jen ženská mysl mohla splodit takovou hovadinu. Je to celkem lineární příběh s double twistem jako jediným silným momentem. Pracuje se tu snad i se symbolikou. Je to bez spádu a napětí. Taková špatná Agatha Christie, neomarxistická červená knihovna. Což ale o to, Park točit umí a řemeselně je to zajímavé. Jen ten příběh. Souhlasím s Marigold.

plakát

Zmizení (2005) 

High School Noir, alebo stredoškolský noir s Gordonom-Levittom. Prvotina režiséra, ktorý si s nedostatkom financii pohral výborně a Brick ostává výborným filmom.

plakát

Až na doraz (2014) 

Mám rád filmy s otvoreným dejom. Presne týmto A Hard Day je. Postupne odkrývanie ďalších črepín epizódky jedného nepodareného dňa. Super kamera a na kóreu to ujde. Akcňé napätie, skvelý thriller a pomyseľný závod s časom.

plakát

Pečeť vraha (2003) 

Keď som si čítal obsah distribútora a komentáre na csfd až mi prišlo, že som videl úplne iný film. Žiadna normálna postava, všetky úplne retardované. Akčná gradácia nie je. Vyšetrovanie nie je. Vždy ide o náhodu. Jedna svedkyňa, aj keď bola prvou obeťou, tak si spomína, že už vtedy sa nejakého vraha báli. No děs a hrúza.

plakát

Men tu (2007) 

V podstate po príbehovej linke veľmi plochý film s malým počtom postáv a s dejom, ktorý sa príliš akčne neposúva. Áziu hodnotím trochu inak, toto mi prišlo ako trochu americké zľahčené poňatie. Priemer aj filmársky.

plakát

Yes, We Fuck! (2015) odpad!

Nezvládnutý politický "dokument". Snímok (nedá sa to označiť ani ako za film) vôbec nepochopil sexualitu ani rôznorodosť človeka s postihnutím. Celé sexuálne cítenie degraduje na koitus a deviácie, ktoré ukazuje chlípne na plátne. Vrcholom všetkého je implikácia politickej roviny do celého filmu. Ak sa toto skutočne deje vo Španielsku, tak tam majú obrovské problémy. Prvá časť ukazuje sexuálne nevyhranené osoby, ktoré vozia ľudí s postihnutím na obrovský grupáč. 1 z aktérov označuje sex za zábavu a očividne sa aj baví na ostatných!!! v 21. storočí! Úbohé zvlášť pri tom, že sexualita ľudí s postihnutím je vďačné vedecké téma, kde existuje OBROVSKÉ množstvo publikácii a odborníkov. Rozpočet filmu bol asi 0 pesos/euro, pretože žiadny odborník sa nedostal ku slovu, len spodina. Druhá časť ukazuje pornografickú dominu. Film je plný explicitných scén, vôbec sa nevenuje problému sexuality ľudí s postihnutím a len ukazuje jebačky. Vydržal som 30 minút, v časti filmu je preukázateľné zneužívanie ľudí s postihnutím.

plakát

Cooltúra (2016) 

Ej moje srdce úbohé. Riadne si sa mi vyfarbilo. Sonda do kultúry Slovákov. Veľká výpovedná hodnota, takto nejak si predstavujem mĺkvu analógiu prelomu 20./21. storočia. Koniec bol trochu dosť naťahovaný.