Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (247)

plakát

Příběh o uplakaném velbloudovi (2003) 

Kamera: Luigi Falorni .... nááádhera, neuvěřitelná krása prostupuje celý film, který je čistý jak nové zrcadlo. Opravdu nemám výhrad, snad jen k dialogum, bez nich by to bylo jeste zajimavejsi. Opet nechapu, proc je tento film tak nizko hodnoceny...

plakát

Donnie Darko (2001) 

Kamera: Steven Poster ... jeden z nejzajímavějších filmů, co jsem kdy viděl. Mírně podobný Butterfly efektu, co se zajímavosti týče. Práce s kamerou je skvělá, hlavně její otáčení, zrychlování, zpomalování a vynikající jsou také plynulé pohyby - na chodbě školy, na halloweenské oslavě. Herecké výkony jsou taktéž více než dobré - třeba Patrick Schwayze dokazal, ze nepatri do stareho zeleza. Jsem nadsen a urcite zhlednu jeste jednou.

plakát

Bílá nemoc (1937) 

Kamera: Otto Heller... tohle mi vyrazilo dech. Stare ceske komedie mam velice rad, ale tohle je vazne tema, ktere napsal Karel Capek velice vytecne a kdyz se dostalo do rukou Hugo Haasovi, ktery nejen ze hral hlavni roli doktora Gallena a reziroval, ale i napsal scenar, vzniklo neuveritelne silne dilo, ktere nema v nasi kinematografii obdoby. Na svou dobu se muze smele radit ke vsem tzv. klasikam z te doby.

plakát

Výtah na popraviště (1958) 

Kamera: Henri Decaë .... klasicky pitomý francouzský film, promiňte, pane Malle, Rohmere a další, ale tohle se mi pranic nelíbí, nemá to šmrnc a dialogy jsou taky velmi trapne... takze tak.

plakát

Čistá duše (2001) 

Kamera: Roger Deakins .... jak jsem mohl vidět tento snímek až ve svých sedmnácti letech? neuvěřitelný výkon, snad nejlepší, co jsem kdy viděl, Russella Crowa a čisťounká kamera Rogera Deakinse dela z tohoto filmu naprosto srdcovou zalezitost. Ke konci jsem skoro brecel - ja!!! NEUVERITELNE!

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Kamera: Janusz Kaminski - oscar naprosto zaslouzeny, to je zkratka dokonalost. Kamera je stale s lidmi, davove sceny jsou nasnimane tak brilantne, ze mrezi v zadech. Predtim jsem dal za ctyri, ale ted musim za pet, opomijim nepodarenou scenu, kdy na posledni chvili scenarista pod vlivem hollywoodu zesilel.

plakát

Requiem pro panenku (1991) 

Kamera: Juraj Fándli .... po skončení projekce sedím zaražen do křesla a s otevřenou hubou říkám si, proč se takový talent jako renč upsal do komerčních sraček? Requeim pro panenku a Válka barev patří mezi nejoriginálnější české filmy. NEUVĚŘITELNÉ!