Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (317)

plakát

Hellraiser II: Svázaný s peklem (1988) 

Hellraiser II aneb záhada hlavolamu se vrací a s ní i staří známí cenobité v čele s úchvatným Pinheadem o jehož minulosti se zde dozvíme trochu více. Dvojka nabízí ještě krvavější dobrodružství než díl první, cenobité jsou zde děsivější a Kirsty ještě více sexy. Film se odehrává v areálu psychiatrické léčebny - ideální místo pro spojení se samotným peklem. Všudypřítomní vřeštící blázni jen dotvářejí onu ponurou a nepříjemnou atmosféru filmu, kdy ke konci nevíte co je horší, jestli peklo a nebo realita. Clive Barker má skutečně hodně bujnou fantazii a opravdu bych nechtěl prožít některý z jeho snů. Ovšem své představy umí brilantně přenést na plátno a to se cení. A pokud někdy narazím na zakrvácenou matraci s řetězi, nebudu si myslet, že zde došlo k brutálním sexuálním orgiím a radši se jí zdaleka vyhnu ;)

plakát

Rocky Balboa (2006) 

"Nezáleží na tom, jak silnou ránu dokážeš dát, ale jak silnou ránu dokážeš přijmout". Od filmu jsem skutečně čekal silnou ránu, skoro ránu pod pás řekl bych, no ale moje očekávání bylo samozřejmě značně negativní. Už Rocky V kvalitativně dost vybočoval z řady a měl jsem strach, aby poslední díl série nedopadl jako velkolepý pohřeb. Ano, přiznávám, že jsem Slyovi moc nevěřil a to byla chyba. Naštěstí to dopadlo jinak, a toto zakončení veleúspěšné série o boxerovi jménem Rocky Balboa mi vehnalo slzy do očí. Člověk dostal možnost ohlédnout se do minulosti a zavzpomínat si na Rockyho začátky, na jeho vítězství, kterých bylo mnoho, ale i na jeho prohry, které k životu boxera neodmyslitelně patří. Film se sice nese v časech zašlé slávy a melancholie, avšak Burt Young ani tady nezklamal a jeho výstupy zaručeně pobaví. Sly zakončil svůj boxerský sen úspěšně a já mu gratuluji. Kromě své fyzické stránky udržuje i své režisérské schopnosti a to se mu zdá se vyplácí.

plakát

Proposition (2005) 

Austrálie si tě získá, zavrtá se ti pod kůži a už v tobě zůstane. Je to bohem zapomenutá krajina, takže se tu nehraje podle jeho pravidel. Každý si stanoví svá vlastní. To nejdůležitější a mnohdy jediné pravidlo je přežít. Toho by ses měl držet bratře, jinak se nemusíš dožít dalšího východu slunce. Žádné přátele nemáš, takže se můžeš spolehnout jen sám na sebe a na svou rodinu. Nikdy ji neopustíš. Nikdy !! Poté by tě totiž opustila i jejich láska k tobě. A bez svých blízkých bys nebyl nic, nebyl bys schopen žít a venku bys pošel jak ten prašivej pes. To si, bratře dobře pamatuj. My jsme rodina.

plakát

911 Mysteries Part 1: Demolitions (2006) 

Zdá se, že oblbování lidí teroristy už brzy zkončí. Tento dokument je naprosto neprůstřelný a podává informace tak nekompromisně, že vláda může jít se svojí oficiální verzí do prdele. Celý tento incident tak dosahuje daleko větších a hrůzostrašnějších rozměrů, než si kdo dokáže představit. Na povrch vyplouvají nová fakta a s nimi celá řada otázek na jejichž zodpovězení si nevystačíme jen s bandou arabských fundamentalistických pilotů. Například jak je možné, že se budovy zřítily tak rychle a čistě? Dokonce i přední světoví odborníci na demolice ještě neviděli tak rychlý sesun budov obřích rozměrů. Je tedy možné, aby takovou ničivou reakci vyvolal náraz letadla? Tohle ale není zdaleka všechno. Tento dokument je naprosto odzbrojující a zapůsobil na mě snad ještě více než samotné záběry z jedenáctého záři. Nabízí zcela jiný pohled na věc, přichází s celou řadou dosud nezvěřejněných záběru a také rozhovorů s lidmi, kteří si peklo prožili na vlastní kůži a teprve teď si začínají uvědomovat, že byli možná součástí něčeho daleko horšího než teroristického útoku. A existuje jen jediná věc, která je horší než teroristický útok..

plakát

Agatha Christie's Poirot - Smrt na mysu (1990) (epizoda) 

Hercule ve skvělé formě, jeho malé šedé buňky mozkové pracují na plné obrátky, takže pustit se s ním do souboje mozků by mohl jen úplný blázen. A přesto se jeden takový najde a rozehraje s ním hru na kočku a na myš. Ale Poirotovi ještě žádná myš neutekla. Tato epizoda je perfektní, zvláště Herculovo představení se madmoiselle Nick nemá chybu :) Prostě nepřestávám obdivovat britské filmaře jak si s látkou první dámy detektivek Agathy Christie dokáží skvěle poradit. Tento díl je toho důkazem. Naprosto bezchybné.

plakát

Včela jménem June (2000) 

Hmyz opravdu nemám rád, štítím se ho jako čert kříže, dokonce i včelku Máju jsem v mládí nesnášel. Ale tento dokument byl tak skvěle zpracovaný, (detailní záběry do útrob včelího společenství, zajímavý komentář a to vše stylizováno formou příběhu) že musím dát za 4*. Tento dokument rozhodně patří mezi ty lepší...

plakát

Černovous (2006) (TV film) 

No, nebylo to sice nic moc ale na druhou stranu, nic jsem od toho neočekával takže jsem byl spíše příjemně překvapený. Hlavně jsem zase po dlouhé době viděl hrát Richarda Chamberlaina a připomněl si tak jeho slavnější herecké výstupy. Angus Macfayden v roli Blackbearda měl něco do sebe a vedle Chamberlainova guvernéra to byla jediná postava, které jsem fandil. Prostě televizní snímek jak má být a zaslouží 3*.

plakát

L. A. - Přísně tajné (1997) 

Na pořádnou kriminálku jsem čekal hodně dlouho, ale moje čekání se mi vyplatilo. L.A. město hříchu je plné drsnejch poldů, teplejch negrů, zkorumpovanejch politiků, kurev předělanejch na filmový hvězdy, perverzních novinářů, no zkrátka všichni z lepší společnosti. Dějová linie donutí diváka nadechnout se až při závěrečných titulcích a možná až tehdy si pomalu začne uvědomovat, co že se před jeho očima vlastně odehrálo. Pro mně je zatím nedostižitelným vrcholem kriminálek snímek Usual Suspects, ale musím přiznat, L.A. se mu témeř vyrovnává. Není už nic, co bych mohl dodat, snad jen ... Rolo Tomasi...

plakát

Tři zločinci ve skryté pevnosti (1958) 

Akira Kurosawa tentokrát opustil své tolik oblíbené prostředí samurajů a zavedl nás mezi prosté vojáky. No spíše sprosté, protože dva kamarádi, Tahei a Matakishi nejdou pro silnější slovo daleko. Válka byla krutá a vyčerpávající, hlavně pro ty, kdož si mysleli, že na ní nějakým způsobem vydělají a zbohatnou. Teď z nich jsou jen ubohé trosky a jediné co je drži pohromadě je jejich přátelství. Když se tak potulují krajinou, narazí na něco hodně neobvyklého a jelikož mají stále zájem přinést domů něco cenného, neváhají a vydají se na průzkum. To ovšem ještě netuší čemu všemu budou muset čelit. Zatím všechny Kurosawovy filmy které jsem viděl pojednávali o středověkých samurajích a tohle je vlastně první film, který se zaměřil na něco trochu jiného. Ale nezklamal, naopak. Je perfektní a musím přiznat, že na té Lucasově inspiraci tímto filmem něco bude. Toshiro Mifune - netradičně avšak stejně jako předtím - výborně zvládnutá role. Dva selští vojáci, právem trochu připomínající dva roboty z Hvězdných válek vnesli do filmu notnou dávku humoru a tak trochu zastínili i mistra Mifuneho. Ale opravdu jen malinko. The Hidden Fortress je nádherný film který zaujme i ty, jimž samurajské legendy nic neříkají.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Dexter má v sobě velikou sílu a určitě jde o jeden z nejoriginálnějších seriálů posledních let. Sledujeme příběh muže, který žije dost neobvyklým životem o kterém nevědí ani jeho nejbližší. Výkon Michaela C. Halla v hlavní roli je jedinečný - jeho předstírané emoce, jeho ironické úšklebky a hlavně jeho vnitřní monolog - to je něco co se nedá popsat ale musí vidět. Děj se odehrává ve značně exotickém prostředí Miami a musím říct, že tato volba byla asi jako všechny volby v tomto filmu - perfektní! Ostatní postavy jsou sympatické a výborně zahrané. Ovšem to nejlepší je samotný příběh - to se jen tak nevidí a díky němu pochybuji, že by se tento skvělý seriál někdy objevil v českých televizích. Nyní mám za sebou všech 12 epizod a netrpělivě očekávám další sezonu. Dexter mě opravdu dostal. I love Halloween. The One Time of a Year when Everyone wears a mask, not just me. People think it is fun to pretend you are monster and me, Iam spent all my life pretending I am not.