Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (645)

plakát

Rosemary má děťátko (1968) 

I mě sice konec trochu zklamal, ale za podmanivou atmosféru, perfektní výkon Mii Farrow a vůbec styl, jakým to je natočené, dávám plný počet. Když jsme u těch přesmyček a manželů Castevetových, zaujala mě podobnost se jménem představitele Rosiina manžela (J. Cassavetes). V tom musí mít taky prsty čert. Mimochodem, knižní předloha (zfilmovaná už rok po vydání) je prý nejprodávanějším hororovým románem 60. let.

plakát

Princezna Pampeliška (1967) (TV film) 

Je to vlastně taková starší sestra Manon Lescaut (1970) – jak formou, tak i vývojem... Úvodní pasáž na zámku poněkud nudí, ale od té doby, co se Pampeliška s Honzou potkají, je to jako jízda na horské dráze a do poslední chvíle vlastně nevíte, jak to celé skončí. Skvěle vybraná ústřední dvojice, vybroušené verše, krásně zobrazené city a... píseň o lnu působivě zpívaná bez doprovodu hudby.

plakát

Prasátko Peppa - Whistling (2010) (epizoda) 

Zábavná podívaná pro všechny, kdo s námahou usilují o něco, co mnozí zvládají jako nic. Telefonát se Suzy Sheep nemá chybu. :))

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Skvělá zábava pro děti i dospělé. Vtipné (např. scéna s lenochody nebo vyjící vlčí stráž) a roztomilé.

plakát

Frigo staví dům (1920) 

Je ohromující, co někdo dokázal natočit před sto lety! Mně by to připadalo těžké i v současnosti. :) Nesmírně nápadité a jistě i nebezpečné. Ke konci, kdy se rozhodne přibít dům k autu, už se nejde nesmát, ani když se člověk snaží.

plakát

Naprostí cizinci (2016) 

Pro mě film roku 2020 (byť je už čtyři roky starý).

plakát

Šmejdi (2013) 

Je s podivem, jak se můžou k lidem takhle chovat, i to, že ti důchodci pořád jezdí dál a dál... Na konci je dobře vystiženo, že paní prostě "nechce být sama". To by stálo za rozpracování v dalším dokumentu.