Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (12)

Comeback Odyssea

Comeback Odyssea (2007) (amatérský film)

Bonusová scéna, kdy Penelope (Martina Týblová) objeví v Odysseově peněžence fotku Kalypsó (za což dá Odysseovi facku), se na přání Odyssea hned několikrát přetáčela – ten chtěl vychytat moment, kdy bude facka znít jako facka a nikoli jako pohlavek. Bohužel, po několika nevydařených pokusech se použil záběr první.

Comeback Odyssea

Comeback Odyssea (2007) (amatérský film)

Film měl premiéru 16. února roku 2007 v pražském kině Aero. Přišlo se na něj podívat na 120 diváků. Jejich reakce byly rozpačité. Filmový štáb dává za vinu sobě - neschopností plně přenést na stříbrné plátno humor, kterého bylo na place plno. Nejvíc se u filmu pochopitelně bavili ti, kteří se alespoň minimálně podíleli na jeho vývoji.

Comeback Odyssea

Comeback Odyssea (2007) (amatérský film)

Postelová scéna mezi Kalypsó (Hana Benešová) a Odysseem (Marek Král) se původně zamýšlela natáčet mnohem odvážněji. Z full frontalu a delší stopáže nakonec sešlo díky herecké nevyzrálosti obou protagonistů a jejich sexuálním bariérám na place; pro oba to totiž byla premiéra.

Comeback Odyssea

Comeback Odyssea (2007) (amatérský film)

Režisér Mikoláš Orlický si večer před natáčením závěrečné (a nejdůležitější) scény (Hostina na Ithace) nepohlídal svého herce Odyssea. Ten se před finálem filmu opil jako správný Řek, takže při natáčení musel každých 15 minut pospíchat na záchod a zvracet. Odysseus se svůj stav snažil maskovat tím, že jeho postava je na konci dobrodružství značně vyčerpaná a odevzdaná; diváci by prý neměli nic poznat.

Comeback Odyssea

Comeback Odyssea (2007) (amatérský film)

Do filmu jsou natvrdo vypáleny titulky – Mikoláš Orlický totiž dospěl ve střižně k závěru, že hercům bylo špatně rozumět (ať už z důvodu artikulace či rušivého prostředí). Po premiéře filmu dospěl ke druhému závěru, který mu potvrdili i druzí, že hercům je rozumět dobře a že vypálené titulky akorát rozptylují. Vytvoření nové verze bez titulků je však z technických důvodů nemožné.

Comeback Odyssea

Comeback Odyssea (2007) (amatérský film)

Když je Odysseus společně s posádkou sveden svůdnými sirénami, jdou si s nimi užít do vykřičeného domu. Majitel domu (Ondřej Funda) jim otevře a pozdraví se s nimi. Všichni pozdraví „Dobrý den“, až na Eurylocha (Michal Kalous), který ho přivítá slovy „Dobrý večer“.

Království nebeské

Království nebeské (2005)

Skutečnému Saladinovi (ve filmu Ghassan Massoud) se podařilo strhnout notnou dávku jeruzalémských hradeb, ale ani tak se nebyl schopen dostat do města. Balian z Ibelinu (Orlando Bloom) posléze vyrazil ven, aby se mu řekl, že obránci se raději podřežou a město vlastnoručně zničí, než aby jim bylo bráno silou. Nakonec bylo rozhodnuto, že se město předá poklidným způsobem a že Saladin dá svobodu sedmi tisícům obyvatel za 30 000 bezantů (zlatých denárů).

Království nebeské

Království nebeské (2005)

Neexistuje žádná skutečná analogie mezi postavou Godfreyho (Liam Neeson) a jakoukoli postavou skutečnou. Nejbližší by mohl být Godfrey de Bouillon – jeden z vůdců První křížové výpravy. Ostatní důležité postavy skutečně existovaly, byť jejich chování a vzájemné vztahy byly většinou zcela odlišné.

Království nebeské

Království nebeské (2005)

Ridley Scott uvedl, že režisérský sestřih je jedinou pravou verzí filmu. Ta, která šla do kin, má podle něj blíž k akčnímu traileru, než k filmu samotnému.

Království nebeské

Království nebeské (2005)

Film byl v USA a Kanadě propadákem – při rozpočtu kolem 130 milionů amerických dolarů vydělal jen 47 milionů. V Evropě měl větší úspěch, stejně jako na Středním východě. Ridley Scott dal „pohromě ve Státech“ za vinu mimo jiné špatné propagaci, která film prezentovala jako dobrodružný s příměsí love story - nikoli jako náhled náboženského konfliktu.

Dogville

Dogville (2003)

Paul Bettany se vzdal role sériového vraha Francise Dolarhydea (známého pod přezdívkou Tooth Fairy, víla Zuběnka) ve filmu Červený drak (2002). Nabídku této role dostal s největší pravděpodobností díky svému strhujícímu výkonu gaunera-psychouše z filmu Nejlepší gangster (2000). Bettany nicméně odmítl ve prospěch Larse von Triera, který mu nabídl (v porovnání s Červeným drakem) mnohem hůře placenou, avšak zajímavější práci.

Reklama