Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (73)

plakát

Aliance (2016) 

Po pro mě příjemném překvapení z prvního dílu, a stále relativně kvalitním dílu druhém, bylo toto pokračování velice slabé. Dokonce jsem u něj usnul z nudy, a při druhém shlédnutí usnul znova...to se mi nestává. Nicméně film jsem na třetí pokus dokončil a nutno říct, že je to velice prudký pokles v celém vývoji této ságy. Tohle se nepovedlo..

plakát

Atlas mraků (2012) 

Nádherně natočené, krásní herci, prostředí, potenciál ...skoro bych řekl, že to bylo až lítostivě nevyužito pro příběh, či lépe řečeno pro jedinou myšlenku - karmy. Ano, zrhuba po hodině sledování byl již patrný záměr tvůrců směřující k myšlence karmy - kteroužto já sám považuji za svatou...nic méně, dokud k tomuto prozření nedošlo, docela jsem se nudil. Protože, skoky mezi časy byly tak rychlé , krátké (asi ve snaze aby každý na závěr pochopil jasné propojení duší) že to spíše působylo protivně. Ano, potom jsem si film začal malinko užívat, a to předně proto, že když jsem pochopil o co filmu jde, že také nabídne určité pojetí vysvětlení...krom jiného padla tam otázka, která vybičovala mou pozornost v očekávání alespoň alternativní odpovědi. Tou otázkou bylo, proč pořád opakujeme ty stejné chyby,..ale odpovědi jsem se nedočkal. Umím si představit, že udělám chybu jež mi je dána karmou a jež se táhne z mynulých životů, ale jsem-li si té chyby vědom a dokážu jí pojmenovat stejně jako i to co udělat aby se nezopakovala, a stejně ty samé chyby opakujem ve svém vlastním životě stále dokola?...odpověď na tuto otázku, jsem asi ve filmu očekával, když už si s tímto tématem chtěl někdo hrát....Halle Berry a Tom Hanks byli úžasní...

plakát

Černá labuť (2010) 

5* je možná moc, a 4 tak akorát....ale jak už jsem se jednou v nějakém komentáři zmínil, film hodnotím čistě pocitově...a já nepamatuji kdy jsem si film v kině užil tak jako tento. I když to celé bylo celkem dobře čitelné, tedy žádné překvapení se nekonalo...film mě chytil svým prostředím, hudbou, atmosférou...bylo to výborné...Až na jednu věc, ve které nemám moc jasno - pořád si pohrávám s myšlenkou, že její nová spolubalerýna Lily?...ve skutečnosti po celou dobu byla pouze její alterego ...a vůbec tam nebyla. Tak jako tak bylo úžasné sledovat Natalii ...byla neskutečně přesvědčiva. - ...tak ano...dle očekávání dostala oscara....měla dostat dva...za každou labuť jednoho...)

plakát

Černá listina (2013) (seriál) 

Blacklist může pár první epizod působit jako lehce nadprůměrný seriál, kterých je tisíc a jeden. Avšak kdo mu dá čas, pochopí, že RED má brilantní plán, a že až v desáté epizodě pochopíte co sledoval v epizodě druhé...Bezesporu je alfou omegou tohoto seriálu RED, který předvádí charakterního přesto chladnokrevného záporáka jehož taktice, strategii, metodám , se zatím žádný padouch nevyrovnal....v průběhu seriálu se vyprofiluje víc zajímavých postav a tak druhá hlavní postava Lizz je spíše na obtíž a trochu mi lezla na nervy (asi hlavně tím, jak se veze a jak je naivní...určitý progress byl vidět i u ní. V období jejího těhotenství byla ale děsně ukňouraná..))) ) ale vše ostatní je jinak perfektní a tedy každý Lizz vytrpí a vezme jako nutné zlo.....v každé sérii se našla jedna nebo dvě slabší epizody avšak jako celek, není co vytknout. Kdo trochu sleduje dění ve světě uvědomí si, že seriál i nenápadně upozorňuje na skutečnost toho co se děje za oponou, kdy plány a činy KABALu by se mohli shodovat s některými plány a událostmi jež se pomalu a plíživě stávají realitou.....Ostatně co řekl FITCH? Čím blíže se budeme blížit roku 2017, tím agresivnější se stane postup KABALu....realita kroků ve světě by mohla být jistá paralela podobného plánu...Existuje i skutečný RED? doufejme že ano...

plakát

Den nezávislosti (1996) 

V mém případě jednoznačná srdcová záležitost z dob mládí a tak bych nejraději dal 5 hvězdiček. Ano, je to naprosto americký film - láska, vlastenectví, přátelství, odvaha, obětování, atd...veškerá lidská superlativa ve finále působící velice naivně a lacině. Spoustu scén tam být nemuselo...Přesto v rámci žánru báječná podívaná, odpočinkový film, skvělé herecké obsazení...celkové zpracování filmu výborné. Viděl jsem moc krát, a zcela jistě se na to ještě podívám.

plakát

Divergence (2014) 

Relativně nízké hodnocení říkám si, takže to bude takové to odpočinkové sci-fi před spaním. Projde a neuškodí, navíc, asi pojaté spíše pro teen publikum. No uvidíme. ...a viděl jsem. Výborný film. A po shlédnutí mi bylo jasné, proč má tak nízké hodnocení. Ono totiž má v sobě jednu obrovskou myšlenku, kterou hádám si jen málo kdo ze stáda uvědomí. Film totiž poukazuje na to, co je zhoubou celé naší dosavadní lidské civilizace. Výjimečnost, rozdílnost. Ano, systém si nastavil 5 kategorií, aby mohl všechny lépe zaškatulkovat, tedy ovládat. Zotročit. Ale nedej bože, když je někdo jiný, lepší, výjimečný. Ostatní z něho mají strach....A to můžete vidět každý den v běžném životě, v práci, na úřadech, ve škole,...Lidé ve své malosti a přízemní omezenosti jen stěží dokážou překousnout to, že je někdo něco víc,...lepší...schopnější....chytřejší....protože masa...stádo s tím neumí pracovat. A proto, je pro mne z tohoto filmu, který krom výborných herců, svižného děje a vůbec celkem povedeném zpracování, film který skrývá mnohem víc, než na první pohled patrné.....druhý díl, byl nepatrně slabší (ale pořád mnohem lepší než jakékoliv pokračování Hunger Games, kde první díl byl pecka a zbytek o ničem), ale říkám si je součást ságy, takže nakonec budu hodnotit ságu jako celek.

plakát

Drive (2011) 

Jako dobrý,....ale....tady tohle tam být nemuselo,...jo a tady tuto tam bylo taky navíc. Tamto tomu chybělo, a tomuhle jsem nerozuměl,...a tamto tam být určitě mělo. Nejvíce se mi líbíl komentář který napsala "Roman.Ticka" a tak bych zde musel opakovat pouze její slova. S tím, že k tomu všemu co bylo ve filmu špatně asi vyzdvihnu právě naprosto pro mě nepochopitelný profil hlavního hrdiny. ??....chování, motiv ??...... Tvůrce filmu jako by se po celou dobu natáčení filmu nemohl rozhodnout, jaký že to žánr vlastně chce natočit??...a tak točil a točil, střihal a střihal...až došli peníze a nějak ten materiál musel dát dohromady, že?.... Bylo to slabé a 3* dám jenom s hodně zavřeným okem...)

plakát

Drive Angry (2011) 

Ježíš...to byl tak debilní film, že se i debilně komentuje...) Ale dobře zkus me to. Takže čím začnem...a ano, Nicolas Cage, no už jsem ho tedy viděl i v lepší formě. Je to škoda, začal béčkovými filmy a pomalu rostl, až vyrostl...a teď padá...a ten pád zdá se mi je prudší než by si takový herec zasloužil.....Ok , co tam je dál ?....Ano, Amber Heard, mladá kráska, jejíž hvězda by se dala přirovnat k výbuchu supernovy,...a asi i tak rychle zhasne. Co shledávám jako velké pozitivum a důvod pro položení jedné ze dvou hvězdiček, jsou naprosto prímová super nadupaná auta. Jedno lepší než druhé.....O čem je film ?...Já vlastně ani nějak nevím...o ničem...blábol, žvást postavený na pozlátku hezkých aut, žen (jedné), a na jméně herce, které zatím ještě film umí prodat. A dokud se tak bude dít šup rychle natáčet deset podobných nesmyslů za sebou....každý dolar dobrý ne?

plakát

Elitní zabijáci (2011) 

Myslím si, že kombinace Robert, Jason, a Clive byla hodně odvážná. Owena už jsme mohli párkrát vidět v roli drsného hocha, ...avšak zde kdy mu byl oponentem Jason? Rázem byl Owen hluboko, hluboko ve stínu a mohl se snažit působit sebe-drsněji na Jason to prostě nestačilo. Film nepůsobil špatně. Líbilo se mi zasazení do doby i celková "pointa" opírající se o reálné události. Ale jinak to prostě je jenom klasický akční film na který se dá dívat......jednou...)

plakát

Equalizer 2 (2018) 

Výrazně slabší pokračování..