Reklama

Reklama

Elitní zabijáci

  • USA Killer Elite (více)
Trailer 2

VOD (1)

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít. Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (599)

kingik 

všechny recenze uživatele

Elitní zabijáci mají elitní herecké obsazení a jsou inspirováni knihou sepsanou podle skutečných událostí, ale podle mě je tohle lepší brát s rezervou a vnímat tenhle počin jako ryze akční film, jehož spletité spektrum na pozadí událostí z počátku osmdesátých let, je jen jakousi záminkou pro rozehrání příjemně zběsilé akční podívané se sympatickými herci. Vše se točí kolem elitního agenta Dannyho (Jason Statham), který po jedné akci, která neprobíhala tak docela podle jeho představ, skončil se svojí aktivní kariérou profesionálního nájemného zabijáka, ale jak to tak bývá, má před sebou jeden soukromý kšeft a sice vyrvat ze spárů mocného ropného šejka svého nejlepšího přítele, shodou okolností rovněž bývalého zkušeného agenta Huntera (Robert De Niro), který padl do zajetí v nehostinné poušti. Šejk se nehodlá smířit, že v Ománské válce byli zabiti jeho tři synové a hodlá sjednat nápravu. Elitní agent musí odpravit tři bývalé příslušníky speciální britské jednotky SAS, kteří se podílely na vraždách jeho potomků nebo jeho nejlepší přítel zemře, a navíc nelehký úkol je podmíněn tím, že všechny vraždy musí vypadat jako nehody. Danny se pouští s několika dalšími svými elitními zabijáky do vyplnění náročného úkolu a vše je komplikováno tím, že i druhá strana začíná tušit hrozbu a do sledování našich výtečníků se pouští i bývalý, a na jedno oko slepý voják ze SAS (Clive Owen), který se se svojí buldočí vytrvalostí nehodlá jen tak lehce vzdát. A ve hře jsou navíc ropná pole a pohádkové peníze. Čekejte četné bitky, přestřelky, automobilové honičky, nevkusné kníry a licousy a dokonalé rachotiny, které se proháněly na tehdejších silnicích. Jasně, že nebylo možné se nezasmát třeba De Nirovi a jeho bitce s evidentně lepším soupeřem, ale je to už starší pán a má právo být trochu horší v koordinaci pohybů. Naopak množství akčních scén vypadalo docela nebezpečně a Statham nám ukáže solidní rvačku s Owenem v nemocnici. V jiné scéně názorně předvede, jak protivníka zdolat židlí, ke které je přivázaný, a pak si ladně (zřejmě za pomoci kaskadéra) proskočit zaskleným oknem rovnou na kapotu náhodně přistavěného auta. Pak je tu i ženský element zastoupený mile vyhlížející Yvonne Strahovski, která si zahrála (možná trošku zbytečně) Stathamovu přítelkyni. Nějaké další nepřesnosti stran děje by se určitě našly, ale při nasazeném vysokém, až místy zběsilém tempu, se nedaly ani moc postřehnout. Dohromady mě film nenudil a děj nebyl zrovna z rodu těch ohraných. Sešla se zde dobrá herecká parta vedená kvalitní režií Gary McKendryho. Film jsem viděl nadabovaný, a to taky mělo svoji výhodu, ačkoliv například dabér Juřička mluvil tři vedlejší postavy. Tenhle akční opus se vyvedl a bavil mě. Zvolil bych lepší konec, jinak v pohodě. 90% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fajnové herecké obsadenie a dobrý dej sú hlavnými ťahákmi tohoto filmu, ale s môjho pohľadu to zas tak dobre nedopadlo. Teda ten dej je dobrý, rovnako tak aj scenár je fajn, ale celý film si udržiava tu svoju nenapínavú atmosféru a pomalé tempo, čo je škoda. Až záverečná hodinka stojí za to, kde konečne príde rad na fajn nápady a akcie. Začiatok mi prišiel dosť uťahaný, aj keď zaujímavý, ale chcelo by to trošku lepšiu atmosféru. Bohužiaľ ta sa dostavila až na koniec, čo je škoda. Keby to takto fungovalo od začiatku, tak by to mohol byť fakt kvalitný thriller. 60% - 3* ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa síce budem opakovať, no nemôžem sa zbaviť pocitu že sa jednoducho Statham narodil pre filmy akčného žánru. U mňa ten chlapec nemá žiadny film u ktorého by som musel klesnúť pod 3*, a tak to bolo aj u Killer Elite. Kombinácia Jason, Clive a Robert doniesla svoje ovocie a nech si každý hovorí čo chce, ale poprieť že je to vydarený akčák je celkom na hlavu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že ma tento žáner nijako zvlášť neláka, bol som spokojný. Film mal slušné tempo, postavy boli uveriteľné, akčné scény vierohodné, tak čo by som mal viac chcieť. Asi prepracovanejší scenár. Niekoľko dejových línií bolo odfláknutých, zbytočných alebo končili do stratena. A záver bol taký hollywoodský. Asi to tak diváci týchto filmov chcú. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Posledni vydarena Stathamova solovka nez padnul do sracek typu Safe Parker nebo Redemption neni to zadnej zbesilej akcnak spis takovej poctivej spionazni thriller udajne vystavenej na skutecnych udalostech proc udajne? no je to podle kontroverzni knihy kterou Britska vlada hned po jejim vydani poprela a tudiz muzeme jenom spekulovat kolik na tom muze byt pravdy kazdopadne Statham je tu prirozenej nesnazi se nejak zbytecne a za kazdou cenu hrat jako ve svych dalsich opusech takze když to vezmu kolem a kolem tady je prototypem takoveho klasickeho profesionala neco jako v Kuryrovi akorat ze tady je pozadi celeho filmu temnejsi snimek mne ani pres delsi stopaz nenudil a pritomnost dalsich kvalitnich hercu predevsim pak De Nira urcite potesila navic jak uz jsem rekl neni to zadna prehnana zbesilost spis film docela v oldschol stylu coz rovnez kvituju takze ve finale rozhodne spokojenost skoda ze Jason uz podobny role v podobnych filmech nehraje ale tak nezbyva nez pevne doufat ze se k nim casem vrati sedi mu totiz nejlip to je evidentni ()

Galerie (65)

Zajímavosti (20)

  • Typ motorkářské helmy, použité během výkonu nájemné vraždy, se vyráběl až mnohem později. (Conspi)
  • Danny (Jason Statham) v závěru filmu řídí vozidlo Jensen Interceptor, podle kterého byla pojmenována postava Jensena Amese ve filmu Death Race (2008), kterou si zahrál také Jason Statham. (JohnSmith)
  • Během krátkého rozhovoru mezi Dannym (Jason Statham) a jeho ománskou spojkou, si lze všimnout bílého Mercedesu, k němuž Danny stojí natočen z pravé strany. Přitom v bezprostředně následujícím záběru do něj nasedá z levé strany. (Conspi)

Reklama

Reklama