Reklama

Reklama

Černá listina

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2023), 156 h 23 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Jon Bokenkamp

Režie:

Joe Carnahan, Nick Gomez, Vincent Misiano, Michael Waxman, Bill Roe (více)

Hrají:

James Spader, Megan Boone, Ryan Eggold, Diego Klattenhoff, Harry Lennix, Annet Mahendru, Parminder Nagra, William Sadler, Aja Naomi King, Alan Alda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(10) / Epizody(218)

Geniální uprchlík se sám udá a nabídne FBI pomoc s hledáním dalších padouchů. Ale jen když jeho partnerem bude nováček Elizabeth Keen. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (182)

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Nápad je to dobrej, Red řekne jméno zločince FBI a ti jdou po něm, do toho se ještě reší další zápletka ohledně manžela/nemanžela a otce/neotce.I tady se najde několik blbejch dialogů, nelogických situací a úsměvnejch momentů, ale i tak se na to dá dívat. Hlavně teda díky J.Spaderovi, který všechnu pozornost strhává na sebe a všem vévodí. To naopak mi nesedla M.Boone v roli agentky, když ještě do toho se někdy fakt chová jak kráva... Když se v druhé sérii poučí z chyb, tak se na to rád mrknu :) Rád jsem i viděl znovu herce z MASHe a HOUSE. 7/10 ()

Allegro.g. 

všechny recenze uživatele

Ano, Spader možná je celkem charismatický, ale to je na celém seriálu jediná zajímavá věc. Když si ho odmyslíte, zbyde vám ploché až omalovánkové obsazení a velice, ale velice poprůměrná kriminálka. Hned první "případ" obsahuje tolik nelogičností, absurdit a nedomyšleností, že zbytek za sledování nestojí. Hlavní problém je v tom, že scénář se snaží být natolik šokantní, že se jaksi odporostil od pravidel kauzality a některé postavy se chovají, jakoby věděli něco, co vědět nemohou nebo něco, co se ještě nestalo. ()

Reklama

Axident 

všechny recenze uživatele

No, nějaké extra dobré to není, smrdí to spíš béčkem, ale diváka rozhodně nenudí. Spader je napůl někde mezi zvrhle charismatickým padouchem a celkem otravným typanem, takže je těžké se "zamilovat"... Ostatní herci taky v průměru, žádné herecké ani scénarisrtické orgie se nekonají... (Ostatně scénář je celkem masakrální chujovina.) Navzdory tomu se mi to líbí a sleduji... ()

fandadofilmu 

všechny recenze uživatele

I po těch letech má James Spader stále charisma na rozdávání. V podstatě táhne celý tento seriál. A je to zábavné, vtipné, napínavé, dobře zahrané i natočené - co chtít víc? A moje oblíbená věta? - "Existuje velmi tenká hranice mezi rybařením a postáváním na břehu jako idiot."  Jinak je to samozřejmě klasická americká pohádka o tom, že FBI jsou jedna velká báječná rodina úžasných lidí, a také o tom, že účel světí prostředky. A jak se zde rozhlížím, nejsem jediný, komu hlavní ženská hrdinka Elizabeth parádně leze krkem... ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Platí pro I. a II.sérii Co vše se může skrývat pod slupkami rádoby spořádaných lidí aneb čím jste výše,tím více se zašpiníte. Základní premisa seriálu,kdy se člověk,(Reddington)který pronikne do nejvyšších pater zločinu,spřahne s FBI,ale přitom si dál hraje svoji hru (obchody se nesmí zastavit),která je postavena na jeho soukromém Blacklistu (osoby, s kterými se chce vypořádat),je velmi chytlavá. Navíc se dočkáme další dramatické linie,dotýkající se jeho rodinných poměrů a přitom se odhaluje jeho vlastní minulost,což je jak otevírání Pandořiny skříňky. Všudypřítomné intriky pak vyžadují zdatné hráče a těch je tady několik,ovšem všichni mají jedno společné,špínu za nehty (spíše krev). To vyvolává spoustu otázek, které nemají jednoduché odpovědi,ale spíše jednoduchá řešení,takže akční scény nechybí,byť zajímavější jsou ty méně akční a více komorní,které se nebojí jít na hranu brutality,čímž umocňují vnímání světa zločinu. Světa,kde není vítěz,jsou jen poraženi. K dokonalosti seriálu občas něco chybí (třeba logika),ale v hlavní roli J.Spader to vyváží. Technické zpracování pak patří k tomu lepšímu a tak výsledná kvalita je nadprůměrná. III.série.....Nová zápletka v rámci známého schématu nijak zvlášť nefunguje. Ale svůj standard si seriál zachovává. IV.série...Pořád se na to dá dívat,byť kvalita jednotlivých epizod více kolísá ()

Galerie (3 781)

Zajímavosti (6)

  • Seriál se natáčel v New Yorku (Staten Island, Long Island, Pleasantville a na Pearl River). (Varan)
  • Ve 20. epizodě 1. série se objevuje postava senátora České republiky, který ovšem v originálním znění nemluví česky, nýbrž lámanou česko-rusko-polštinou. (HectorHagman)

Související novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

29.09.2013

Perníkový táta nadobro končí a Vince Gilligan (foto), kterému svět vděčí za tento brilantní seriál, už pracuje na novém námětu. Lépe řečeno, na staronovém. Původně totiž napsal zápletku pro Battle… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama