Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (73)

plakát

Insidious (2010) 

Tak jsem si říkal jak to asi okomentuji...pak jsem si přečetl komentář, který napsal Dever, a říkal jsem si , zda horor včerejšího večera náhodou nepokračuje, protože buď byl Dever totálně sjetej , a nebo ho kousla nějaká padoucnice, jinak ten film přeci nelze ohodnotit 5*...když porovnáme například oba horory stejného herce (Patrick Wilson) a to ze sejného roku, je vidět, že to opravdu jde a že tohle je opravdu špatně. V zajetí démonů jsem já ohodnotil 5*, protože to byl horor který žánrově splnil opravdu vše co měl, a i milionkrát stejné klišé a story bylo prostě bezchybně zpracované.....toto byl nesmysl....

plakát

Aliance (2016) 

Po pro mě příjemném překvapení z prvního dílu, a stále relativně kvalitním dílu druhém, bylo toto pokračování velice slabé. Dokonce jsem u něj usnul z nudy, a při druhém shlédnutí usnul znova...to se mi nestává. Nicméně film jsem na třetí pokus dokončil a nutno říct, že je to velice prudký pokles v celém vývoji této ságy. Tohle se nepovedlo..

plakát

Divergence (2014) 

Relativně nízké hodnocení říkám si, takže to bude takové to odpočinkové sci-fi před spaním. Projde a neuškodí, navíc, asi pojaté spíše pro teen publikum. No uvidíme. ...a viděl jsem. Výborný film. A po shlédnutí mi bylo jasné, proč má tak nízké hodnocení. Ono totiž má v sobě jednu obrovskou myšlenku, kterou hádám si jen málo kdo ze stáda uvědomí. Film totiž poukazuje na to, co je zhoubou celé naší dosavadní lidské civilizace. Výjimečnost, rozdílnost. Ano, systém si nastavil 5 kategorií, aby mohl všechny lépe zaškatulkovat, tedy ovládat. Zotročit. Ale nedej bože, když je někdo jiný, lepší, výjimečný. Ostatní z něho mají strach....A to můžete vidět každý den v běžném životě, v práci, na úřadech, ve škole,...Lidé ve své malosti a přízemní omezenosti jen stěží dokážou překousnout to, že je někdo něco víc,...lepší...schopnější....chytřejší....protože masa...stádo s tím neumí pracovat. A proto, je pro mne z tohoto filmu, který krom výborných herců, svižného děje a vůbec celkem povedeném zpracování, film který skrývá mnohem víc, než na první pohled patrné.....druhý díl, byl nepatrně slabší (ale pořád mnohem lepší než jakékoliv pokračování Hunger Games, kde první díl byl pecka a zbytek o ničem), ale říkám si je součást ságy, takže nakonec budu hodnotit ságu jako celek.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Četl jsem kritiky, viděl trailer, dělal to Disney, a vůbec zde bylo nespočet atributů, díky kterým jsem se na to ani nehrnul do kina a vůbec byl velice skeptický ohledně dalšího pokračování příběhu na kterém (jako jeden s milionu) vyrostl....Nové episody 1,2,3 byla nádherná a velkolepá podívaná, kde jsme mohli vidět úžasné bitvy a nespočet krásných soubojů se světelnými meči......ale všichni víme, že atmosféru starých star wars to prostě nemělo. Bylo to jiné, přesto dobré. Avšak tato poslední episoda, mě přímo nadchla. Sice by se našlo pár věcí , scén či dialogů, které mi zcela neseděli, ale jinak to byli Star Wars ze staré školy jak mají být. Atmosféra se velice přibližovala episodám 4,5,6,. Je možné že na tom měli velký podíl starý Harrison Ford a Carrie Fisher, ale pak to splnilo účel a výsledek je jaký je. Mělo to vtip, atmosféru, napětí, ....mělo to všechno. Ano, nešlo si nevšimnou záměrné podobě scén a posloupnosti příběhu jako měla Episoda 4, ale já říkám no a co....viděl jsem Star Wars , které jsem chtěl vidět. Obzvláště musím vyzdvihnout herecký projev a ztvárnění role Daisy Ridley, která byla pro mě největším překvapením celého filmu. Byla neskutečně přesvědčivá. Ta holka musí mít ráda star wars, jinak by to nemohla tak zahrát. Mark Hamil v poslední scéně, jen dodal na síle konce, a navodil očekávání další episody. Kdy už bude???

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Tohle bylo špatně. Proč to má tak vysoké hodnocení ? Film, neměl žádný děj, žádný dialog, zápletka se nedala nazvat zápletkou. Celou dobu se díváte na jízdu tahače směrem tam, aby když tam dojedou se rozhodli, že se vrátí tam odkud vyjeli. Aby to bylo zajímavé, tak se z útrob tahače vyloupne houf polonahých blonďatých modelek. které se za celý film nemůžou obléct do ničeho víc, než do šátku okolo boků. Né že by mi vadilo se na ně dívat, o to nic, ale bylo to laciné a účelné. Film totiž neměl opravdu moc co jiného nabídnout. Samozřejmě na konci, se naprosto nepochopitelně rozloučili hlavní představitelé (Tom Hardy a Charlize Theron). A to i přesto, že mezi nimi po celou dobu vznikala evidentní náklonost. Jediné obyvatelné místo, kde mohli přežít, bylo to kam se vrátili, takže kam na konci filmu vlastně hlavní hrdina odešel? A ano, už to chápu,....oni nechtěli aby to bylo tak přeslazené...byl by to moc silný happyend, kdyby zůstali spolu...už tomu rozumím. Střih , efekty, zvuk, to vše byla pěkná podívaná. Ale jinak naprosto plytké. Jedna hvězdička patří Hardymu, a druhá Charlize. Ty dva mě baví sledovat, ať jsou v jakémkoliv filmu.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Takže, co k tomu říct... Nechci vůbec řešit otázku časových skoků v čase, jejich dopadu na minulost, přítomnost, budoucnost...neb bych tam našel spousty logických chyb. Ale to bych našel i v T1 a ještě víc v T2. Prostě, je to Terminátor, a naprosto brilantní Terminátor. Po velkém zklamání z T3 a ještě větším z T4 je toto velký comeback se vším všudy. Bylo to napínavé, zábavné, vtipné...mělo to atmosféru. Arnold byl boží, vůbec si ze sebe nic nedělal, a pojali to tak jak to je, Arnold je dědek, a původní Terminátor je také dědek. Kůže na kovové kostře stárne,..ehm, ok, zajímavé vysvětlení, ale proč ne. Proč se v tom vrtat. Skutečnost, že film se v čase vracel do slavných scén z prvního a druhé dílu, přinesl osvěžující závan nostalgie, a ještě umocnil skutečnost - I´ll be back, Prostě pecka. Od dětských let kdy jsem stokrát viděl T1 a T2, přineslo toto pokračování naprosté uspokojení jež jsem ve své dospělosti od tohoto snímku očekával. Vlastně i příběh , který už neměl jak pokračovat, a jeden by si říkal že to bude zase to samé, autoři snímku dokázali rozvinou a elegantně posunout dál. Ze Skynetu , byl Genesis,...a najednou se děl zcela nový příběh opírající se o původní myšlenku a děj a to způsobem, že v divák si říkal - jsem doma. Pecka

plakát

Ex Machina (2014) 

No,..asi jsem čekal víc. K žádné postav jsem si nenašel cestu. Dialogy mne neoslovili vůbec. Profil chování hlavního génia/záporáka (i když je hodně sporná otázka) my moc neseděl. Asi by se dalo říct, že hlavním důkazem toho že robocop-žena měla vědomí, žila ve smyslu uvědomění si sama sebe, byla skutečnost, že se snažila odejít, zachránit , bojovat o život (ale i to se dalo naprogramovat). Pak ale mne překvapila její chladnokrevnost, která mi tam neseděla a byla tam vložena jen proto aby film nepůsobil na konci moc sladce. Sice by se její konečný cynismus mohl omluvit vysokou inteligencí, kdy u velice inteligentních jedinců, je cynismus poměrně častý úkaz..Přesto, kdyby se držela čistě logiky, nemusela tam svého teen-obdivovatele ponechat na pospas. Vizuální stránka pěkný, ale jinak to na mě působilo, že duo režisér/scénárista (težko říct jak moc se Alex a Alex se sebou hádal), znalo začátek, pointu, a vědělo jak to chce skončit, a tak nějak potřeboval vyplnit 90 minut něčím, čím by se mohli diváci oblbnout alespoň na tak dlouho aby jim nedošlo, že film je nuda.

plakát

2 zbraně (2013) 

Pecka, pecka ,...a ještě jednou pecka...)

plakát

Ztraceni (2004) (seriál) 

Toto bude pravděpodobně můj nejdelší komentář. Poprvé mne LOST uchvátili někdy před deseti lety, kdy v té době existovali jen první dvě série. Defakto jsem je shlédl v kuse. Spoustu let jsem se k tomu nedostal až nyní kdy se mi podařilo během asi tří měsíců shlédnout všech 6 sérií, tedy měl jsem v čerstvé paměti vše co se kdy událo. Stejně jako před lety,i nyní mne první dvě série uchvátili.. Atmosféra, prostředí, postavy, nápad,tajemno, flashbacky seznamující nás s postavami, to vše byl šťavnatý koktejl zábavy a napětí. Třetí série již šla trochu jiným směrem, ale zato přinesla několik dalších a velice zajímavých postav (Ben, Juliet,..) Od první až do té třetí série vznikalo více a více otázek, ale byli to otázky o kterých jsem si říkal,..."já si počkám na vysvětlení"...pořád to totiž působilo, že tvůrci seriálu vědí co dělají a kam směřují. A hlavně, má mysl si říkala, že na otázky lze při troše fantasie odpovědět, tak aby to dalo hlavu a patu. Pro mne osobně přišel zvrat se čtvrtou sérií. Kdy jsem si začal říkat, že se to tvůrcům vymklo kontrole, neboť i můj brilantní mozek s dokonalou logikou nestíhal stíhat, události, zvraty, postavy a hlavně smysl toho všeho co se tam děje....závěr série jsem přetrpěl, ostatně i jako i sérii pátou a šestou, kdy jsem si doslova říkal že mne ta hovadina už nebaví. Už jenom proto, že jsem tomu investoval tolik času jsem byl zvědavý jak to nakonec dopadne.. a ono nedopadlo. Musím říct, že závěrečná prodloužená episoda mne nejprve dojala, a to jak si všichni začali vzpomínat na prožitky z ostrova, to že tam najednou byli všichni ti kteří "zemřeli", a jejich "znovu nabyté" vzpomínky na ostrov (právě na období prvních dvou sérií), mne potěšila a trochu zahřála na duši. Tedy až do úplného konce finální episody. Kdy ten divný pocit v břiše, to podezření které jsem měl od začátku 4 série...se potvrdilo. Byl to paskvil, kdy myslím, že po dotočení prvních dvou sérií ještě nebyl dopsán scénář, a vše začalo natahovat díky komerčnímu úspěchu prvních dvou sérií, kdy tvůrci se snažili ke 157 záhadám přidat dalších 384 záhad, kdy vlastně nebyla vysvětlena žádná. Ať už bych konec série (a tím pádem i celý seriál) si pokusil vyložit všemi možnými způsoby, at už bych zvážil veškeré alternativy toho jak to bylo myšleno a co to znamenalo, každá z těchto alternativ konce, kterou jsem mohl připustit jako vysvětlení všeho, by se setkala se silnými logickým rozpory v průběhu seriálu. Ať už by jste použili jakýkoliv konec, jakékoliv své vlastní vysvětlení toho jak to bylo myšleno a co to vlastně znamená, zjistíte, že každý ten konec bourá na mix událostí které se v průběhu 6 sérií vyskytli a tak se vlastně vyvrací jako možný. Vlastně nejrozumnější vysvětlení všeho shledávám tu možnost (která mne napadla asi tak po čtvrtém díle první série), že vlastně byli všichni mrtví už od začátku....ale potom následný děj, to logicky vyvrací,... obzvláště ty šílené kombinace a snahy Withmora a Bena, ...to vše, byla marnost nad marnost. Mé hodnocení 3* dávám celkem férově, kdy první tři série by dostali 5* a ty zbylé 1* ... velké zklamání.

plakát

Gravitace (2013) 

Nejsem moc velkým fanouškem 3D projekce. U gravitace jsem udělal výjimku. Shlédnutí toho filmu ve 3D je pro mne jeden z nejintenzivnějších filmových zážitků, jaké jsem měl možnost poznat.....až odezní první emoce, pravděpodobně se ještě rozepíšu.....