Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (1 596)

plakát

Batman (2022) 

Po hodině vypnuto, vůbec nezaujalo. Vyklubala se z toho vlastně detektivka a ty moc nemusím.

plakát

Velryba (2022) 

Až na jímavý konec žádný zázrak.

plakát

Američtí bohové (2017) (seriál) 

Stačila první série. Je to pěkný námět, ale trochu páté přes deváté. Objevuje se tam postava za postavou, až jich je moc a příběh u nich nejde moc do hloubky. Je to jen taková napomádovaná jednohubka, co má frajersky vypadat. Určitě je spousta zajímavějších seriálků, takže tímhle nebudu ztrácet čas.

plakát

Barbie (2023) 

Pár povedených fórků tam bylo a čest před fantazií. Ale kolem a kolem je to fakt jen taková blbůstka.

plakát

Medvěd (2022) (seriál) 

Zhlédnuto prvních 5 dílů a stačí. Všichni se neustále překřikují a dohadují, jsou na sebe nepříjemní a přitom to má být sehraný tým ve společné restauraci. Nesympatické postavy. A častokrát mě napadalo, v jak blahobytné společnosti si to žijeme, když točíme napínavé drama i o tom, kdo jak co umí uvařit. Komediální tam byla jen jedna věc - uspání dětiček Xanaxem na kinderpárty, jinak nič. Takže docela nuda. Výstižný komentář viz "Dadel". P.S.: Tak nakonec dokoukána celá první série, protože jsem tomu opravdu chtěl dát šanci, ale nevyšlo to. Zajímavého děje je tam prostě poskrovnu.

plakát

Čtverec (2017) 

Bohužel moc zdlouhavé. Po hodině a tři čtvrtě probudila z letargie až vsuvka s gorilím mužem - super zahráno, i když pro celkový děj nepodstatná, režisér si ji mohl prezentovat někde bokem jako samostatný short filmek. Po vsuvce se rozhýbali i další záležitosti a film konečně zaujal. Ale až tak pozdě? Ponechám tedy jen dvě hvězdičky, na které jsem myslel po většinu filmu.

plakát

Je těžké být bohem (2013) 

Po 45 minutách vypnuto. Ztvárnění špinavého blátivého středověku perfektní, jenže to je celé. Vše působí spíš jako planeta plná z cesty mumlajících bláznů, kteří se stali asi poddanými (jak?) několika "vědců", kteří na ni kdysi přicestovali ze Země. Lidem ze Země ale pravděpodobně přeskočilo či co a dostali se (jak?) do role šlechticů. Jenže ani po 45 minutách nebylo jasné, kdo je pořádně kdo a o co komu jde. Žádný děj. Jen patlání se v deštivém blátě odněkud někam proložené nic neříkajícími dialogy. Prostě planeta bláznů. Ztráta času čekat, zde se z toho něco vyklube.

plakát

Zápisník alkoholičky (2024) 

4 odřené hvězdičky. A to hlavně díky tomu, že to není další z řady poťouchlých komedií, kterých se v čr točí hafo. Jít do kína na české drama je příjemná změna. I když tam toho popíjení a potácení se ani tolik nebylo. Alkoholismus byl zobrazen tak, že si hrdinka otevře vínko, párkrát si lokne a pak střih a hezky spinká. A sekce v léčebně byla vzata úplně hopem. Celkově se koukat dalo, to jo, ale vážné vyobrazení alkoholismu bych čekal syrovější. Příjemným bonusem byl soundtrack, některé české songy totiž i zaujaly.

plakát

Útěk z Utopie (2023) 

Lidé jsou prostě zlí a Severní Korea je jeden velkej koncentrák. Koncentrák, v němž je člověku od narození TOTÁLNĚ vymýván mozek. George Orwell by koukal s otevřenou pusou. Koncentrák, ve kterém je všeho nedostatek.  Lidé musejí např. povinně odevzdávat své výkaly, jelikož hnojiva chybí. A pokud někdo svá hovínka nedodá, přijde trest. Lidé si tedy hovínka vzájemně i kradou. No co víc si přát?