Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Jack a obři (2013) 

Docela povedené zpracování klasické pohádky. Efekty a obři poměrně povedení.

plakát

Život a doba soudce Roye Beana (1972) 

S příslibem vysokého hodnocení jsem se na tento western těšil, ale po shlédnutí nechápu za co si tak vysoké hodnocení zasloužil. Řadit ho k TOP westernům rozhodně nemůžu. Komediální nádech mu spíše škodí. Nechápu za co dostala Victoria Principal zlatý glób. Asi to za herecký výkon nebylo. Nejspíš se hodnotí potencionální krasavice. Díky cca půl hodinovému závěru, který filmu spíš uškodil, musím snížit na 3*.

plakát

12 podmínek k dědictví (2006) 

Od tohoto snímku jsem moc nečekal a začátek měl být toho důkazem. Netrvá dlouho a na scéně se objevuje malá Emily a film se ocitá někde, kde ho chtěl režisér mít. Velice příjemný a poučný film, který nemůže skončit jinak. Jsem rád, že existují takovéto filmy. Po všech těch akčních trhácích, které nám Hollywood servíruje, byl pro mne tento snímek milým zpestřením.

plakát

Warrior (2011) 

Tento film v mnohém nevyniká, ale co se mu nemůže upřít je způsob jakým Vás vtáhne do děje. Už dlouho jsem hrdinům tak nefandil a o to víc se mi líbilo, že sympatie se v průběhu děje mění. Bravurně sepsaný závěr. Čekal jsem klišé, ale byl jsem mile překvapen. Herecké výkony zvládnuté na jedničku. Suma sumárum to byl zážitek, který si budu ještě dlouho pamatovat.

plakát

Ruiny (2008) 

U tohoto filmu jsem dlouho váhal, jestli ho skouknout nebo ne a ještě, že jsem ho nezazdil. Vcelku povedený horor v dnešní době kdy už horor takřka nepřekvapí svou dějovou linií. I přesto, že tomuto snímku chyběly lekací scény, nahradí to bravurně nápad, brutalita a neméně napětí. Když přimhouřím i nějaké to očko, nezaznamenáte ve filmu nelogičnost postav. Tím pádem se vyhnete takovým situacím, kdy kritizujete z pohodlí gauče, kam to zase leze, či co to proboha zase dělá :))). Film má spád a až do konce se snažíte s hrdiny soucítit. Prostě povedený kousek.

plakát

Bitva o planetu Terra 3D (2007) 

Docela povedený animák. Sice s ne tak kvalitní vizualizací jakou můžeme vidět třeba u Pixarovek, ale spíš příjemnou a poučnou formou mířeno na dětského diváka. Je zde ukázáno, že lidstvo je bez zábran a studu ochotno ničit a plenit světy pro svou potřebu. Musím ocenit hlavně hudbu, která zvedá film o nějaký ten stupínek výš.

plakát

Donnie Darko (2001) 

Typický film, jenž není určen masám diváků, ale nýbrž filmovým labužníkům. Snímek od začátku graduje a snaží se diváka donutit k zamyšlení. Některé hluchá místa zalepí skvělé výkony herců. Zvláště Jake Gyllenhaal se s rolí duševně narušeného sžil naprosto bravurně. Tenhle snímek patří u mne do kategorie "vidět ještě jednou". Naprosto dokonalý konec kdy si až po skončení uvědomíte, jak do sebe všechno a o co tu vlastně šlo.

plakát

Hledání Země Nezemě (2004) 

Pomalý začátek, kde Depp rozjíždí svůj typický expres do jiných světů mě zprvu trochu zarazil. Doufal jsem, že to nebude další z takových příběhu, ale trocha trpělivosti neuškodila. Scénář se rozjíždí a není zde místo na oddych. Fantastický svět ve kterém by chtělo být snad kažé malé dítě je tak uvěřitelný. Smekám nad hereckým výkonem Johnyho Deppa, kterému byla tato role nejspíš psaná na míru. :-) Nemůžu hodnotit jinak než 5*.