Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Telenovela
  • Animovaný

Recenze (19)

plakát

Loganovi parťáci (2017) 

Film trochu trpí pomalým rozjezdem, pak konečně přijde akce přesně v duchu Dannyho parťáků či Žen v balíku a závěr je pak zase trochu vlažný. Tím ale nechci říct, že je něco špatně. Předpremiéra rozhodně stála za to. Jen škoda, že je film trochu upozaděný, v sále bylo sotva 30 lidí. Za mě rozhodně tak 85-90%.

plakát

Případ pro malíře (2015) (TV film) 

Neznám předlohu, na film jsem narazil víceméně náhodou. Je to vcelku milá kriminálka, jen působí mírně rozvleklým dojmem (půl hvězdy dolů). Ale jinak na ní není nic špatného. Příjemní herci, rozumné dialogy, zpracování taktéž bez problému. Jen ta uspávající hudba strhává další polovinu hvězdy.

plakát

Pixely (2015) 

Oddechová zábava pro někoho, kdo se pohybuje okolo 30 let a vyrůstal na arkádách. Herecké výkony supr, není myslím co vytknout. Film co pobaví a celou dobu je radost na něj koukat!

plakát

Labyrint: Zkoušky ohněm (2015) 

Na úvod - je to vcelku koukatelný akčňák. Nečekejme nějakou extra promyšlenost, prostě banda puberťáků zdrhá, plazí se, zdrhá a utíká. To celé v post-apo kulisách s hordou zombie za zády. Některé scény jsou postavené tak, že když z nich už není úniku, uděláme prostě střih a ejhle, jsme zachráněni. Kdyby se člověk chtěl zamýšlet nad statikou a mechanikou v myslích filmařů, musel by se smát co vydrží taková skleněná tabule... Kamera místy až moc rozklepaná. Opravdu se ale bojím toho, že příští (poslední) díl natáhnou do dvou celovečerních filmů a bude z toho lovestory.

plakát

Gangster Ka (2015) 

CIrkus Bukowsky jsme doslova zhltli, takže jsme od Ganstera Ka měli opravdu velké očekávání. A nezklamali jsme se. Všechno příjemně plyne, herecké výkony jdou do hloubky, hudba to pěkně podkresluje. Psychologie postav je dotažená, místy je člověk i rád, že "tyhle peníze" nemá. Režie perfektní, kamera a střih bez chybičky, kostýmy bez poskvrny. Prostě nenacházím jedinou věc, která by šla vytknout. Snad jen delší stopáž by si to zasloužilo...

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Super bondovka - akorát akčnější, elegantnější, vtipnější a víc "wow!" než všechny bondovky dohromady. Samozřejmě hodně velká dávka sci-fi prvků. Všechno je elegantně načasované, příběh sleduje jasnou linii, nic neskřípe. Plné hodnocení si zaslouží za obsah, vizuál i herecké výkony.

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

Musím začít od toho, že tohle není to "Rychle a zběsile" jaké máme rádi. Je to akčňák s nabouchanou vizuální stránkou a hromadou akce. A už moc zvráceností a nesmyslů na jeden film - nesmrtelnost, ignorance fyzikálních zákonů. Zběsilá řežba bez většího smyslu. Nebýt názvu, tak je to jeden z dalších akčních filmů, které rychle zapadnou do zapomnění. Takže z těch 3 hvězd je jedna za závěrečnou rozlučku s Paulem, jedna za akci a kedna za "Fast & Furious". Víc z toho vytřískat nedokážu, i když jsem se celkem bavil.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Honička, řev, plameny, výbuchy, krev. Ve 120 minut dlouhém mixu. Jo, je to záhul. Snesu hodně, přesně něco takového sem čekal, ale stejně mi to dalo zabrat. Před sledovním to chce trochu hypnotik, nebo alespoň dva panáky čistého lihu. Svět se rozdělil na zlé a ještě horší, přežije ten, kdo je nejproradnější mizera. Kultovní záležitost, která v mnohém předčila očekávání a dostála slibům.

plakát

Jurský svět (2015) 

*****SPOILERY**** Pln očekávání jsem sedl k filmu, o jehož tématu jsem si myslel, že je vyčerpané do DNA. Ale bylo mi jasně ukázáno, že není. Prostě genetická manipulace a zbraně hýbou světem showbusinessu. Jo, zavřít 22 tisíc lidí do zábavního parku a nechat je pomalu (vlastně rychle) sežrat - geniální nápad. Zároveň genetickou manipulací vytvořit tak neskutečné mostrum, že T-Rex je proti němu neškodná ještěrka, to chce opravdu silý žaludek. Zároveň museli autoři docílit toho, aby byl film poutavý - tak když na nás geniální ještěrka, která nikdy neviděla venkovní svět, začne zkoušet protřelé triky abychom jí otevřeli dveře ven, ještě to pobereme. Když na nás tvůrci zkouší to, že mnohatunová brána, která jediná stojí mezi onou ještěrkou a vnějším světem, se dá prostě zevnitř otevřít ťuknutím na tlačítko a ještěrku pustí ven, tak zjistíme, že na to už jsme zvyklí. Ale jsou věci, které bych snášel mnohem lépe, než střelbu z těžkého kulometu těsně za paty utíkající bestie. Proboha, toho bych trefil i se zavřenýma očima a to jsem z vrtulníku ještě nestřílel. Strašlivě ohraná scéna. ********************* Celkově je ale film na skvělé úrovni co se týče zpracování vizuálních efektů a vůbec konzumní zábavy. Člověk nesmí moc koukat na proveditelnost technických detailů - napájení (pohon) a ovládání gyrokoulí ok, ale co ty tribuny zajíždějící pod zem u akvárka? Rozhodně doporučuju na odreagování při dlouhém zimním večeru.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Na úvod - druhý odstavec obsahuje SPOILERY. . Peter Jackson mne nesmírně potěšil už zfilmováním Pána Prstenů. Když se pustil do Hobita, moje nadšení ještě vzrostlo. O to víc, že se mu to celé povedlo na výbornou. Film jsme viděli v IMAXu, čímž byl celý zážitek ještě víc "wow!" než v "obyčejném" kině. Udělat apokalyptickou bitvu tak, že nevypadala přeplácaně, to se musí umět. Příběh neustupuje do pozadí, vykreslení postav je perfektní. Bohužel se ale našlo i pár momentů, bez kterých bychom se určitě obešli a taky pár vyložených failů, celé je to navíc podtrženo chybějící krví - mohli si vzít trochu od filmu "300". :-( Dále třeba to, jak se doplnil Legolasův "vozový park" - je ještě nějaká věc / nějaký tvor na kterém ještě nejel? A občas se vyskytnou i dějové nelogičnosti - moment, kdy je Legolas odkázán vyhledat Aragorna "Chodce", hraničáře střežícího kraj - v tu dobu je Aragornovi 10 let a ještě dalších 10 let vyrůstá v Roklince :-D Celkově ale jde o propracovanou akci, která rozhodně stojí za shlédnutí, za mě 101% - kamera, zvuk... Jo a Alfrid film sice hezky zpestřuje a jinak nudné scény oživuje, ale nechápu sílu, jaká by zabránila vesničanům ho zabít hned na té pláži... :-( . . . ***************** SPOILERY ***************** Pár záběrů, které mi ve filmu vyloženě vadily? Kamenná věž se bokem zřítí do průrvy a tam se napříč zasekne? Co sakra používali za maltu? Legolasův běh po propadající se zdi - to filmovali v metru na eskalátoru? Neporušili přepravní podmínky? :-D Jízda na dřevěném dvoukoláku uličkou přes schody a kameny...? To by spíš slušelo filmu s Chuckem Norrisem. Legolas si osedlal obra, budiž. Zapíchl mu meč do hlavy a nějakou dobu trvalo, než obr zemřel, budiž. Ale řídit ho tim mečem jako bagr? WTF?!?! Pak let na netopýrovi - to už byla fakt magořina - zvlášť když pak netopýra střelí do břicha (= vytáhne klíčky ze zapalování) a on dopadne přesně tam, kam je potřeba... :-D A na závěr, kdy Thorin zabije Azoga? Potvora oplácaná železem, která nejspíš viděla vodu jen z velké dálky nejprve klesne do hlubiny - a o chvíli později plave těsně pod ledem, jen proto aby mohl Thorinovi probodnout nohu? To bylo fakt děsný. :-(