Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (291)

plakát

Avengers (2012) 

Tři hvězdy s tím, že jsem v dobrém rozmaru, takže zaokrouhluju nahoru. Příjemní herci a celkem povedené hlášky zachraňují nudný, plochý, zcela nenapínavý děj plný totálních kravin.

plakát

Baader Meinhof Komplex (2008) 

Jako film dlouhé a únavné, byť se skvělým obsazením i provedením. Jako doplněk učebnice dějepisu, popisující události, které asi velkou část české divácké obce minuly, nenahraditelné. Nenechte se zmást na csfd uvedeným žánrem "Historický / Krimi / Akční / Drama". Pokud se chcete něco dozvědet o RAF respektive dějinách terrorismu obecně, jste tu správně, pokud hledáte akční drama s kriminálními prvky, moc nadšeni asi nebudete, protože přídomek "historický" u tohoto filmu hravě přebíjí ty přídomky ostatní. Pokud nemáte aspoň základní znalosti o událostech ve filmu popisovaných, počítejte s tím, že budete často zmateni, případně že vám hodně souvislostí unikne úplně. Slabší 4 hvězdičky.

plakát

Bez soucitu (2010) 

Mix nevtipné komedie, nenapínavého thrilleru a hodně slabé akce. Po výborných 96 hodinách se Morel vrátil zpět na začátek - po vzoru Okrsku 13 je tu opět dementní scénař podepsaný neschopným Besonem. Z něho znovu vychází akční nářez natolik stupidní, že dokáže zklamat i diváka, který má akční žánr rád. Hlavní výhoda Bez soucitu v porovnání s Okrskem 13 je rozpočet, který tentokrát již nebyl nulový, takže uvidíte slušný vizuál a počet herců přesahující rozsah jednociferných čísel(!!), nevýhoda pak je ztráta jakékoliv známky jedinečnosti a atmosféry. Prostě 90 minut za vlasy přitažených scén, o kterých si autoři zjevně mysleli že jsou cool, byť v reálu jsou prostě trapné a nic než trapné.

plakát

Bláznivá, zatracená láska (2011) 

Carella zrovna moc nemusím, tady je však zcela neškodný, a zbytek obsazení je stejně fajn jako scénář a pohodová atmosféra, která se táhne celým filmem. Prostě vážně výborná oddechovka.

plakát

Blbec k večeři (1998) 

Některé scény vyloženě geniální, ale hodně jiných zase divně dětinských - jakoby cílovka filmu nebylo dospělé obecenstvo. Motivace postav místy nedávala úplně smysl, herci měli tendenci přehrávat a působit spíš jako karikatury, než jako uvěritelné bytosti. Věřím, že jako divadelní hra to může být super, ale film mi tak úplně nesedl - takže za tři ***.

plakát

Bornholmská ulice (2014) (TV film) 

Jako lekce historie přínosné, jako film neuvěřitelně nudné. Pěkná je scénografie, všechno je takové uvěřitelně soudružsky hnusné, ale parodické postavy a nevtipné vtipy mi fakt nesedly.

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Některé scény jsou dokonalé (Londýn, Madrid), některé bohužel už trochu poslabší, někdy kvůli natahování a nezajimavosti lokací (Maroko), někdy kvůli nepříliš strhujícímu ději (závěr). Celkově je Ultimátum trochu slabší než předchozí dva díly, ale kdokoliv má starší Bourny rád, nemůže být zklamán ani zde. Jason Bourne je prostě Ultimátní.

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

Jeremy Renner by Damona v pohodě nahradil, jen kdyby mu dali scénář, kterej za něco stojí. Takhle je to pár vážně povedených scén a přitažlivé charaktery uvezněné v divném, dlouhém a prázdném vývaru z předchozích Bournů.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Prostě ztělesnění války z pohledu elitní jednotky US výsadkářů, a pro mě ztělesnění toho, jak má vypadat dokonalé ztvárnění příběhu z druhé světové války. Každý kdo tvrdí, že kravina Zachraňte vojína Rayana je dobrý film, by měl shlédnout BoB a pak se veřejně omluvit. Zde se totiž kvalitní a výpravdná filmařina sešla se skvělým scenářem psaným pro rozumné lidi, a né desetileté děti. Zaobalení děje do útržků rozhovorů s válečnými veterány, přesně těmi, jejichž osudy seriál zobrazuje, navíc celému dílu dodává hluboce osobní rozměr, který mu ostatní válečné filmy můžou jen závidět. Absolutní špička, navíc dávkovaná v pořádném fláku odpovídajícím čtyřem až pěti běžným filmům.

plakát

Bratři (2023) 

Krásné to bylo. Váhám mezi 4 a 5 hvězd. Ano, chápu stížnost, že doba a motivace bratrů moc prostoru nedostala. Namítám ale, že film už tak má přes 2 hodiny, a rozhodně v něm nejsou hluchá nudná místa, která by šla vystřihnout a vyměnit - odsýpá a je nabitý od začátku do konce. Chápu, že dějin naší země neznalý divák se může v motivaci postav ztrácet, ale nemůžete prostě chtít po jednom filmu ucelený pohled na dějiny 20 nejvypjatejších let naší země. Hes a Nedbal výborní, byť jejich chvíle přichází až přesunutím děje do NDR - v Československé části působí občas přecijen příliš strnule a roboticky. Dyková pak vyloženě dokonalá každou sekundu co je na plátně - její podání Mašínové si fakt zalouží každou cenu co se v té naší zapadlé kotlince bude zrovna rozdávat.