Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (291)

plakát

Gympl (2007) 

Zajímavý film. Pro mne minimálně tím, že se snaží zachytit život pubertálních studentů s jakousi pro ně přirozenou hrubostí, bez nějakých v českých filmech tak obvyklých vytáček a make upů. Tento obraz je navíc podáván z pohledu právě oněch gymnazistů, kterým svět mimo jejich vrstevníky připadá naprosto absurdní, což je dokresleno koncepcí postav, kde vlastně všechny dospělé charaktery jsou ve větší či menší míře karikatury, zatímco dorostenci jsou za ty (převážně) normální. Za největší nedostatek považuji především nepřítomnost nějaké stěžejní zápletky, která by na konci došla rozuzlení a filmu tak dala dojem vyvrcholení. Přes to, a i přes další menší nedostatky, bych ale film doporučil ke shlédnutí každému, kdo se zajímá o české filmy posledních let. 70%

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Krásně udělaný film, který se bohužel nedokázal vypořádat s tím nejdůležitějším a zároveň nejtěžším úkolem: Jak podat zvlášní povahu Desmonda Dosse a jeho neuvěřitelný životní příbeh tak, abych tomu jako divák mohl uvěřit, ztotožnit se s hrdinou a naplno ten děj prožít. Celou dobu jsem prostě měl pocit, že tu něco nefunguje, že mi ta postava nesedí, a že je to celé těžko uvěřitelný, kýčovitý doják.

plakát

Hancock (2008) 

Hancock není komedie, u které by se člověk pochcal smíchy, ale námět, stylizace a herecké výkony jsou hrozně roztomilé, a i pár vtipů se člověk dočká. Bohužel celkově ve film nechal pocit mírného zklamaní, jakési své nedotaženosti. Smith je borec, Theron dokonale krásná a zápletka jedinečná, ale víc než lepší tři hvězdičky z toho prostě Berg nevytáhl.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Film (snad s vyjímkou Fassbenderovi postavy) postrádá sympatické charaktery a spojenci jsou v něm vykresleni jako větší zvířata než nacisti sami, což jsou dva atributy, které mi nedovolili si ho nijak zvlášt užít. Prostě psychotický výlev plný psychopatů, který se dlouho a nudně rozjíždí k celkem povedenému finále.

plakát

Hanna (2011) 

Že je to námětem takovej Harry Potter s agentama bych tomu odpustil, že je to zmatená směsice obrazů, myšlenek a přístupů, to už vážně né. Film osciluje mezi různými žánry (drama, tupá vyvražďovačka, film pro děti, parodie, thriller) a i režisérský přístup je značně nestálý (některé pasáže jsou klipové, některé normální, některé rádoby-umělecké), což ve výsledku vede k nepřesvědčivému filmovému zážitku.

plakát

Hezké vstávání (2010) 

Chvíli jsem váhal zda tři nebo čtyři, ale zůstanu raději při zemi. Tento film je tak nějak "o ničem", šablonovitý a naivní, nadruhou stranu je ohromně pohodový a příjemný - spíš než třeskutá komedie je to takový roztomilý film, kde se sem tam zasmějete. Důvodem mého zvažování čtvrté hvězdičky pak je především dokonalá Rachel McAdams a nářezové scény s chlápkem z počasí, u kterých jsem se málem zadusil smíchy. :D

plakát

Hon na Šakala (1997) 

Typově jde o takovou o pět let starší "demoverzi" filmů s Jasonem Bournem. Ostatně knižní "předloha" filmové Bourní trilogie od Roberta Ludluma je z velké části právě o Šakalovi, takže podobnost věru není čistě náhodná. Film má dobré obsazení, výpravu i efekty, což v kombinaci se scénářem, který zdařile zakomponovává fikci do skutečného Šakalova životopisu, vytvaří chytlavou atmosféru. Škoda jen že dnes, hlavně v porovnání s výše uvedeným Bournem, působí Assignment i přes všechny svoje nesporné klady poněkud zastarale.

plakát

Horem pádem (2004) 

Tento film mě vážně dostal. Krásná ukázka toho, co považuju za nehorázné plýtvání filmařskými zdroji. Vezmete rozpočet umožňující slušnou výpravu, vezmete na české poměry dost kvalitní herecké obsazení, a naplácáte to na scénař, o který, jak v takových situacích říkávám, "bych si ani kolo neopřel". Během sledování výsledného filmu (musím říct, že s velkým sebezapřením jsem to vydržel až do konce), se v mé hlavě honila jedna myšlenka za druhou, bohužel žádná nesouvisela s dějem filmu, spíš jsem byl nucen neustále řešit, jak někdo může natočit/vyprodukovat tak HROZNOU kravinu, slátaninu plnou bezduchých klišé, povchního vidění světa, extrémně trapných a neuvěřitelných postav a situací... nebo třeba myšlenky na to, jak je možné že nikdo ze zúčastněných není schopen pohledu s odstupem, nezaujatého zhodnocení výsledku. Na drama neuvěřitelně stupidní a nechtěně parodizující, na komedii hrozně nudné a trapné, prostě film, který vás znudí v lepším případě, v horším (tom mém) přímo znechutí.

plakát

Horizont události (1997) 

První půlka je bombastická, vše je podáno uvěřitelně, natočeno poutavě a s perfektními herci. Atmosféra je maximálně hustá, přesně taková jak bych si představoval atmosféru pětihvězdičkového scifi hororu. Bohužel čím blíže je konec, a ono "rozuzlení" všech předchozích mysteriózních událostí, tím méně smyslu vám chování postav dává, a scénář začíná vypadat tak, jakože ho někdo patlal horkou jehlou a co možná nejvíc "na efekt". Takže byť Horizont událostí začíná na pěti hvězdičkách, reálně končí někde na horších čtyřech, možná třech a půl.

plakát

Horší než smrt (2007) 

Příjemný film na jedno zkouknutí, nic víc, nic míň. Na začátku pomalejší rozjezd, ale dá se to, později se dobře bavíte, párkrat vás nějaká scéna fakt dostane, ale celkově nic co byste museli vidět vícekrát. Hezké 3 hvězdičky.