Reklama

Reklama

Becky Fullerová (Rachel McAdams) je mladá, krásná, ambiciózní a právě získala vysněnou práci. Přesto se její život řítí do pekel. Scenáristka Aline Brosh McKenna lehce oprášila vlastní úspěšný model z komedie Ďábel nosí Pradu a stvořila další variaci na téma souboje „Panny s Netvorem“. Zaměstnání televizní produkční je ideální pro workoholiky, kterým to stejně rychle mluví jako myslí a kteří nemají problém zařídit na počkání nemožné. Tedy i pro Becky, která má zachránit vadnoucí ranní televizní show jménem Rozbřesk, jejíž podíly na koláčích sledovanosti jsou tenké jako papír. Akční Becky má mraky nápadů, co udělat jinak a lépe, jenže hned ten první se promění v permanentní noční můru. K moderátorské harcovnici ranního vysílání Colleen Peckové (Diane Keaton) se totiž rozhodne přidat legendu mezi americkými žurnalisty Mikea Pomeroye (Harrison Ford). Tenhle nesympatický a nafoukaný potížista jí vinou smlouvy, kterou má podepsanou s televizní společností, nemůže poslat kamsi, a tak jí z moderátorského křesílka alespoň znepříjemňuje život, jak se dá. Aby bylo ještě hůř, nebezpečně to skřípe i mezi ním a Colleen, a aby bylo úplně nejhůř, koláče se dál ztenčují, i když už to skoro nejde. Tváří v tvář nevyhnutelnému krachu se Becky pokusí o nemožné, ačkoliv bezmála stachanovské nasazení jí začíná komplikovat rodící se vztah k jednomu z kolegů (Patrick Wilson). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (511)

Ant 

všechny recenze uživatele

Výborný film ze zajímavého prostředí. Tak skvělý casting jsem u komedie už dlouho neviděla, herci si své role podali opravdu s vervou. Nenacházím jediný důvod, proč by si Morning Glory nezasloužilo 5*. Všechno od vtipů, romantiky i dramatických chvilek zafungovalo na jedničku. A pokud vás vždycky zajímalo, jak to chodí v zákulisí televizního vysílání, tak si připočtěte hvězdičku navíc. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jsou jako oheň a voda, přesto vytváří téměř dokonalou, zábavnou dvojici. Hyperkativní nadšená produkční Becky a stárnoucí protivný reportér Mike. Sympatická Rachel Adams a skvělý Harrison Ford. Skvěle to mezi nimi jiskří, jejich slovní přestřelky nemají chybu. Příběh se naštěstí nevydává tradiční cestou a nezvrhává se ve vlezle se nabízející romantiku, místo toho pokračuje ve svižné komediální jízdě, která nakonec semele i tu romantiku (romantické scény Adama a Rachel, kde hyperkativní dívka dokonce i v posteli neustále mluví o práci, nemají chybu). Diane Keaton si vedleší roli užívá a s nadhledem přihrává Fordovi ty lepší hlášky. Ačkoli tvůrci pevně drží podívanou v mantinelech tradiční hollywoodské zábavy, tentokrát mi to nevadilo. Celý film jsem se dobře bavil, navíc mi dokázal skvěle zvednout náladu a nabit mě pozitivní energií. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

V úvode som bola z energickej Becky dosť zošokovaná, čo za herectvo predvádza, no treba si len zvyknúť. Rovnako aj na mrzouta Forda, ktorý je zo začiatku otrasný, nie kvôli postave, ktorú hrá, ale ako hrá. Diane Keaton bola rozkošná (a to najmä pri tanečku na Candyshop v pivkom v ruke) škoda, že jej postava nedostala viac priestoru prejaviť sa, avšak pár scén jej stačilo aspoň na potešenie. Vďaka vtipu, ktorý neuráža, celkovému tempu a postavám je to komédia s ambíciou hlavne pobaviť, čo sa poradilo. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Prozívaná a hrozivě obyčejná romantická lehce-komedie, kterou nezachrání ani Harrison Ford v roli, ve které jej moc často nevídáme. Z tohohle moderátorského dua se dalo vytřískat mnohem víc, kdyby ovšem nebylo v pozadí příběhu - největším problémem je totiž hlavní nezajímavá storyline o ztřeštěné McAdams... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi roztomilá, pozitívna romantická komédia. Ako stvorená na oddych a relax. Bavila ma hlavne postava H. Forda, rola mizantropického zatrpknutého starca mu neskutočne sadla a zahral ju veľmi dobre. Síce ide o romantickú komédiu, v tomto prípade má však navrch romantika, čo je určite na škodu, pretože podľa mňa filmu chýbalo viac komických situácií a hlášok, ktoré mohli dej trošičku oživiť a viac spríjemniť. Celkový dojem z filmu by bol lepší a pozitívny pocit mohol byť ešte intenzívnejší. 70/100 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Film byl odesílán do kin pod názvem "Pepper 10". (ČSFD)
  • Relácia Today show na NBC skutočne existuje a je vysielaná už od roku 1952. (toi-toi)

Reklama

Reklama