Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (1 012)

plakát

Sicilské přízraky (2017) 

Jednoznacne a bez premysleni, famozni prace, ktera si zaslouzi obdivuhodne hodnoceni. Myslim, ze tohle je presne ten pripad, kdy vsechna ale ztraci na vaze..ano dejova linie je mozna pomalejsi, ovsem pribeh je vam dan na stribrnem podnose zcela nezjistne a primocare. Ta sila, etericnost a nelitosnost dvou cistych dusi, je opravdu nepopsatelna. Tohle je film, kde vse ostatni je irelevantni. Klobouk dolu vsem, kdo se na tomhle snimku podileli.

plakát

Zločin (2011) (seriál) 

Tak tenhle Killing je moje srdcovní záležitost. Ustřední postavy možná nejsou tak úplně bezprostřední, nádherné a dokonalé, ale jsou velice autentické a to jak se jejich vztah stává čím dál více důvěrným, ve mě vzbuzuje velké nadšení. Dvojice M. Enos a J. Kinnaman je jednoznačně velkým klíčovým plus. A ikdyž vás tihle dva možná krapet štvou, jedno je jisté, stojí na nich celý příběh. První a druhá série je pro mě naprosto unikátní a dostala mě na plné čáře. Příběh Rosie je tak hluboký, emoční, tajuplný a tolik zapletený, že není divu, jak moc nejen detektivy pohltí. Třetí a čtvrtá série, je pro mě o něco méně slabší, ale protože stále vídáme dvojici Linden a Holder, nepřestává mě nic bavit. Finální čtvrtá série, mě jen ubezpečila ve správnost, poddat se tomuto krimi dramatu, úplně. Jednoznačně 5*.

plakát

Zpátky do ringu (2013) 

Nemohla jsem si pomoct, ale Grudge Match ze mě vytáhl tu největší absolutní pohodu, jako dlouho nic předtím. Úžasné hlášky dvou mistrů. Stallone jako tvrďák, a De Niro, jako komediální děda =) Mělo to šťávu, důvtip, emoce a i ten boj se jim nedal upřít. Prostě zábava, upřímná a opravdová.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Takovou vzpruhu jsem opravdu potřebovala. Já Maxe zbožňuju, už v osmdesátých to byl borec, někdy větší, někdy menší, ale vždycky ten příběh a akce stála za to. Ovšem tenhle Max, ten to všechno vykoupil. Naprostá vizuální bomba, akce, od začátku do konce. Jízda, která byla započata v prvních minutách skončila v posledních sekundách. Tom Hardy nezahrál snad ještě tak autenticky, jako teď. Hudba doplňovala naprosto geniálně každou neřest. Samozřejmě, ten kdo čeká nějaký smysluplný příběh, ten se nedočká, jenže tahle věc, není psychodrama, je to zvrácený postapokalyptický metal!!!

plakát

Dogani (2011) 

Dogani nemají žádné velké peripetie, a o to tady právě jde. Nedočkáte se výrazného zvratu, protože už od začátku víte primární skutečnost příběhu. Přesto však je tohle drama tak saturované, že víc už ani nepotřebujete. A co víc je jisté, Korea si žádné servítky nebere, proto je tento film tak neurvalý, že mrazí od základu. Jednoznačně *****

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

Nevím jestli se tento snímek dá vůbec rovnat s mými pětihvězdičkovými filmy, ale něco na tomto moři je, a je to hodně emocionální. Zpočátku jsem si nebyla ani jistá, jestli se na film dodívám, připadalo mi to ujeté a ani ne vtipné, jenže každou minutou se děj vyvíjel smršťovým tempem a najednou se ve mě všechno obrátilo. Apriori bylo pro mě to, s jakou lehkostí byl tento snímek natočen, s jakou nenápadností a ladností si to kráčel J. Mádl až k úplnému spádu bezpodmínečné prudkosti ke všem hlubokým citům. Líbilo se mi, že hlavní hrdinou, byl vlastně celý film, a v něm všichni, kdo se v tomhle komediálním dramatu objevil. A bohudík, či spíš bohužel, to co se tady odehrává, není ničím zvláštním a netradičním, a to je právě to, co člověka sejme..ta jednoduchost a krutá realita, s jakou se lidé v životě musí vyrovnávat. Za mě prostě jednoznačně 5*.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Ani nevím jaká slova použít, protože Strážci je perfektní dobrodružné sci-fi, u něhož nechybí humor, akce, báječné vizuální zpracování, a úchvatné herecké výkony. Snad jen na těch pět hvězd to u mě není dějově a ani strukturově na 100 procent.

plakát

12 let v řetězech (2013) 

Je vůbec možné, aby se lidé chovali, jako prasata? Aby byli ukrutní, zlomyslní, brutální a násilní? ano asi je..Twelve Years a Slave mě dostalo..Každou minutu jsem si říkala, že už to snad nemůže být ani hroší, ale bylo, pořád až do konce, bylo..Moje pocity z tohoto snímku nejsou pozitivní..ba naopak. Jsem znechucená..ale taková byla realita..bohužel. A nejen Solomon si ji prožil. Když opomenu ten děsivý příběh musím uznat, že S. McQueen věděl, kam až daleko může zajít, aby to působilo spolehlivě. Ale celkově vzato, kamera, scénář, hudba..všechno kolem bylo krásně propojené, a dodávalo to celému příběhu na pravdivosti a reálnosti. Na Solomona jen tak nezapomenu..Brrr..

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Na takový film, jako je Schindlerův seznam, musí člověk dospět. Já ten film viděla snad před deseti lety poprvé a musím říct, že jsem zdaleka nedokázala takový skvost ocenit tak, jako právě teď. Ono totiž když dospějete do takového stádia, kdy dokážete všechno vnímat mnohem vyspěleji, není možné tuto kvalitu hodnotit méně, než pěti hvězdami.