Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Obsahy (33)

Philanthropy

Philanthropy (2020)

Co všechno se může stát na večeři pěti „filantropů“.

The Changeover

The Changeover (2017)

Laura (Erana James) je vtažena do nadpřirozené bitvy s prastarým duchem, který ohrožuje její rodinu.

The Watcher in the Woods

The Watcher in the Woods (2017)

Paní Aylwoodová (Anjelica Huston) je zdrcená matka, protože její dcera Karen zmizela před 30 lety na velšském venkově. Když se rodina Carstairsových přestěhuje na léto na panství Aylwood, začnou ji znervózňovat podivné události, které jsou podle všeho spojeny s Kareniným zmizením. Postupně se začíná odhalovat temná minulost obyvatel města.

High Strung

High Strung (2016)

Tanečnice Ruby (Keenan Kampa), studující na Manhattanské konzervatoři umění, potkává mladého britského houslistu Johnieho (Nicholas Galitzine), který si vydělává hraním na stanici metra. Oba mají své touhy a současně problémy, kterým musí čelit. Pokusí se je zdolat společně.

Kardinál

Kardinál (1963)

Stephen Fermoyle (Tom Tryon) je americký kněz, který se díky své houževnatosti, inteligenci a oddanosti katolické víře stává v předvečer druhé světové války kardinálem. Film se odehrává mezi světovými válkami a začíná v Bostonu. Sleduje dogmatického mladého kněze, který zabraňuje sňatku své sestry Mony (Carol Lynley) s mladíkem židovského původu a nesouhlasí s potratem, který by mohl zachránit jeho sestře život. Výčitky svědomí ho načas donutí opustit kněžství a odjet do Evropy jako učitel angličtiny. Ve Vídni 20. let potkává mladou studentku Annemarie (Romy Schneider), která se do něj zamiluje, a Stephen je tak vystaven další zkoušce své víry.

Matka

Matka (1979) (TV film)

Slavné Čapkovo drama "Matka" převedl režisér Evžen Sokolovský do televizní podoby v roce 1979. Hlavní postavu matky Dolores ztvárnila Jiřina Švorcová. Svým hereckým výkonem se podle tehdejších kritik měla vyrovnat takovým legendám jako byly Olga Scheinpflugová, Otýlie Beníšková nebo Leopolda Dostálová, které hrály tuto roli před ní. Hereckými partnery jí byli Petr Haničinec (manžel) nebo Vladimír Dlouhý (syn Tony).

Káťa

Káťa (1959)

Při návštěvě dívčího penzionátu poznává ruský car Alexandr II. mladou princeznu Káťu Dolgorukou. Je to láska na první pohled. Přestože je car ženatý, rozhodne se vzít Káťu na svůj dvůr. Jejich blízké přátelství je však mnohým solí v očích, dvorem se začínají šířit pomluvy a car je tak nucen poslat Káťu do Francie. O dva roky později je car pozván francouzským císařem Napoleonem II. do Paříže. Opět se tak shledává s Káťou. Dvouleté odloučení nic na jejich blízkém přátelství nezměnilo. Šťastné chvíle opětovného shledání jsou však záhy narušeny. Na ruského cara a francouzského císaře je spáchán neúspěšný atentát. Blízkost smrti přiměje oba zamilované ke slibu, že se již nikdy neopustí. To také splní. Později po smrti nemocné carevny se Káťa a Alexandr stávají manželi.

Anděl na zemi

Anděl na zemi (1959)

Mladá letuška linek Star-Angel (Romy Schneider) je až po uši zamilovaná do šarmantního závodníka Pierra Chaillota (Henri Vital), kterého občas potkává na palubě letadla. Ten si jí však ještě ani nevšiml, protože jeho srdce patří přitažlivé, bohaté Augustě (Michele Mercier). Svatba je již na spadnutí, a tak krásná letuška propadá zoufalství. V tomto okamžiku však zasahuje Pierrův anděl strážný, který na sebe bere právě podobu milující letušky. Vstupuje Pierrovi do života a pomáhá mu odhalit pravou tvář jeho nastávající. Anděl následně udělá vše pro sblížení slavného závodníka a letušky Star-Angel. Andělovo úsilí je úspěšné, ale slzy šťastného konce se mísí se slzami smutku. Anděl se totiž do Pierra zamiloval. Vrací se však zpátky do nebe, aby mu byla přidělena další lidská bytost k opatrování. Pierre totiž svého anděla strážného už našel.

Krásná lhářka

Krásná lhářka (1959)

Pohledná služebná Fanny Emmelsrieder (Romy Schneider) přichází na to, že ji přítel Martin tahá za nos. Není totiž sluhou knížete Metternicha, ale ve skutečnosti je hrabětem a tajným sekretářem jeho Jasnosti. Fanny se proto rozhodne, že ho překvapí na galaplese, který kníže Metternich pořádá. Jako obyčejná služebná by se na něj nedostala, a proto se převlékne za muzikantku. Avšak bdělá tajná policie její převlek prokoukne a Fanny na poslední chvíli utíká do pokojů kněžny, kde si obléká její plesové šaty. V tomto novém převleku se už bez problémů dostává na ples, kde si jí hned povšimne car Alexandr I. Vyzve ji k tanci a Fanny se tak stává středem pozornosti. Neunikne ale ani pohledům kněžny, jejíž šaty si vypůjčila. Znenadání se tak pro Fanny bezstarostná maškaráda stává napínavým dobrodružstvím. Fanny ale ze všeho šikovně vyklouzne, a tak její vztah s Martinem není ohrožen.

Scampolo

Scampolo (1958)

Sedmnáctiletá Italka Scampolo pracuje na Ischii jako průvodkyně. Při své práci poznává mladého architekta Costu, který je stále bez peněz. Proto doufá, že se mu podaří vyhrát architektonickou soutěž. Společně posílají jeho návrh a čekají, jaký bude výsledek. Dočkají se však jiného překvapení. Balík vůbec nedorazil. Scampolo však neztrácí hlavu. Sama se vypraví za ministrem, který měl o výherci rozhodovat, a osobně mu předává Costovy návrhy a plány. Vlastně je již jedno, zda Costovy návrhy budou přijaty, nebo ne. Důležitější je, že Costa a Scampolo se do sebe zamilovali.

Tisíc písní bez zvuku

Tisíc písní bez zvuku (1977) (TV film)

Film vypráví milostný příběh dvacetiletého Fabiana (Michael Tregor) a stejně staré Ilselore (Eva Mattes), kteří se potkali v Berlíně poté, co oba odešli z domu svých rodičů.
Ve filmu se také ve vedlejší roli objeví Romy Schneider, která svojí účastí chtěla podpořit scénáristický debut své přítelkyně Christiane Höllger. Televizní film měl premiéru v roce 1977 na stanici ZDF.

Poslední štace

Poslední štace (1955)

Film Poslední štace je remake slavného stejnojmenného filmu z roku 1924. Jedná se o vyjimečnou studii tragédie jedince. Stárnoucí hotelový portýr (Hans Albers) byl díky své uniformě vrátného pro celé okolí symbolem velkého světa. Už ale není schopen unést kufry přijíždějících hostů, a tak je ředitelem přeřazen na místo uklízeče toalet. Aby se mohl důstojně zúčastnit svatby své dcery, uniformu ukradne...

Ludvík Bavorský

Ludvík Bavorský (1973)

Ludwig je ambiciózním snímkem o životě kontroverzního bavorského panovníkova Ludvíka II., kterého ve filmu ztvárnil Helmut Berger, dvorní herec režiséra Luchina Viscontiho. Život Ludvíka II. stěží můžeme označit za šťastný, spíš se hodí přívlastek tragický. Nejen kvůli jeho záhadné nemoci, ale také pro jeho podivínství, které postupně vedlo k naprostému odcizení od lidí, na kterých mu záleželo (sestřenice Alžběta Rakouská – Romy Schneider). Tento marnotratný král, který vystavěl pohádkové zámky, byl lékaři označen za duševně chorého a zbaven trůnu. Za záhadných okolností pak ve 40 letech umírá ve vlnách Starnberského jezera.

Poloněžná

Poloněžná (1958)

Mladá Nicole (Romy Schneider) žije v umělecky nadané rodině. Nikdo bohužel nechce do jejich talentu investovat peníze a rodina tak začíná strádat. Nicole se proto rozhodne, že napíše tu nejskandálnější knihu, kterou svět kdy viděl. A to sexuální vzpomínky teenagera! Kniha má skutečně obrovský úspěch. Jen rodiče nejsou nadšeni, že jejich dcera je považována na sexuální bohyni. Vše se navíc začíná komplikovat, když se Nicole zamiluje do bohatého Američana, který chce chodit jen s pannou. To Nicole sice je, ale jak říct, že celá kniha je lež.

Kitty a velký svět

Kitty a velký svět (1956)

Mladá manikérka Kitty (Romy Schneider) se náhodně potká s britským ministrem zahraničí, který právě přijel do Ženevy na konferenci. Toto setkání hned zachytí fotoaparáty senzacechtivých novinářů a tak následující den přední stránky švýcarských bulvárních novin plní fotky stárnoucího politika a mladé dívky. Hrozí skandál a proto na pomoc přichází ministrův synovec, šikovný diplomat Robert (Karlheinz Böhm). Ten se snaží držet Kitty dál od novinářů a mezitím urovnat vzniklou situaci. Podaří se mu nejen to, ale do krásné Kitty se navíc zamiluje.

Robinson nesmí zemřít

Robinson nesmí zemřít (1957)

Děj se odehrává v 17. století v chudinských čtvrtích Londýna. Dospívající dívka Maud (Romy Schneider) pracuje se svými bratry v přádelně bavlny. V neutěšených prostorech staré přádelny sní o pohádkovém ostrově, o kterém jim vyprávěl Daniel Defoe. Tento slavný spisovatel, autor Robinsona, totiž bydlí u Maudiny matky v pronájmu. Býval uznávaný, bohatý, ale dostal se do sporu s králem a upadl tak u dvora v nemilost. Jeho knihy byly zakázány, odvrátil se od něj i jeho syn Tom. Ten se později dostává kvůli dluhům do vězení. Protože Daniel Defoe je vážně nemocen a lékaři se obávají nejhoršího, rozhodne se Maud zprostředkovat otci se synem ve vězení setkání. Tom souhlasí, bohužel ne proto, aby se smířil s otcem. Při návštěvě mu ukradne původní rukopis k Robinsonovi. Maud a její bratři to tak nenechají a udělají vše proto, aby rukopis byl vrácen autorovi. Dostanou se dokonce až k samotnému králi.

Láska u moře

Láska u moře (1964)

Námořník Daniel (Daniel Moosmann) prožívá krátký, zato intenzivní románek se svojí mladou sekretářkou Geneviève (Geneviève Thénier).
V menších rolích se ve filmu také objeví Romy Schneider a Alain Delon (hrající sami sebe), kteří svojí účastí chtěli podpořit režisérský debut svého přítele Guye Gillese.

Děvčata v uniformě

Děvčata v uniformě (1958)

Příběh mladičké Manuely von Meinhardis (Romy Schneider) se odehrává v roce 1910 v internátu pro dívky z lepších rodin, kam Manuela přichází po smrti své milované matky. Těžko snáší přísná pravidla internátu a strohý, až vojenský přístup vychovatelek. Pochopení nachází až u slečny von Bernburg (Lili Parmer), která se snaží své žačce pomoci a alespoň částečně ji nahradit mateřskou lásku, která Manuele tolik chybí. Manuela začne ke své učitelce cítit velkou náklonnost, která se později změní v zamilovanost. To má však pro obě ženy dramatické důsledky...

Dobrý soused Sam

Dobrý soused Sam (1964)

Sam Bissel (Jack Lemmon) žije harmonický život se svojí manželkou Minou a dvěma dcerami, dokud si vedlejší dům nepronajme manželčina velmi dobrá přítelkyně Janet (Romy Schneider). Ta totiž Minu požádá, aby jí půjčila jejího muže. Důvod je prostý. Janet má zdědit pohádkové jmění, ovšem pouze za podmínky, že prokáže svému dědečkovi, že je šťastně vdaná. To je ale problém, protože se nedávno rozešla se svým manželem. Sam i jeho manželka Min souhlasí. Tím však teprve vše začíná. Janet totiž přijedou zkontrolovat její dva bratranci, kteří by rádi dědili místo ní...

Reklama