Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Tenhle film je podle mého mínění to nejlepší, co na poli sci-fi vzniklo. Pamatuji si, že když jsem ho jako malý kluk viděl, tak jsem pomalu celý film nezavřel pusu :) A stejně ta je tomu í nyní, po X letech, kdy už jsem ho viděl znovu několikrát - skvělé efekty, ještě více Arnoldovský Arnold s nezapomenutelnými hláškami a tekutý polda - co více si přát? :) Jednoznačně doporučuji. EDIT na konci roku 2019: S přihlédnutím (a shlédnutím) nových a nových iterací Terminatora musím chtě nechtě dát dvojce ještě lepší hodnocení, řekněme takových 10 hvězdiček z 5, protože nové kousky se ani vzdáleně neblíží kvalitě tohohle počinu. Škoda.

Vesničko má středisková

Vesničko má středisková (1985)

Naprostá klasika, které se z CZ (+SK) komedií vyrovná jen opravdu málo co. Inteligentní humor efektně skloubený s výjimečnými hereckými výkony, skvělým příběhem a atmosférou, kterou máme všichni ještě v živé paměti. Naprosto skvělé, zasloužených 5*.

Návrat do budoucnosti II

Návrat do budoucnosti II (1989)

Tento film je pro mě osobně sci-fi_comedy no.1 - už jako malej kluk jsem ho hltal a nemohl se od něho odtrhnout. To byla ještě začínající doba VHSek, kdy k nám dorazil, díky čemuž jsem tento film shlédl tolikrát, kolikrát žádný jiný. Co ještě dodat? Už asi jen - je to naprostá paráda a kdo neviděl, může směle litovat.

Kmotr

Kmotr (1972)

F.Coppola mi udělal nabídku, která se neodmítá - "propůjčil" mi ke shlédnutí svůj film z gangsterského prostředí rodiny Corleone v Americe. Nevím co bych na filmu vychválil dříve - herecké výkony na jedničku, příběh, zpracování a strhující děj také. Ale je toho ještě daleko více, kdybych to sem měl napsat, tak asi zahltím server :D Vážně - legenda s velkým L a s o nic méně skvělými dalšími díly, aneb mistrovské dílo v rukou výše zmiňovaného režiséra a nutnost vidět pro celou filmovou obec.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Absolutní, do puntíku dotáhnuté, mistrovské dílo. Skvělý příběh, herci, hudba, výprava, prostě vše... Nejsem z těch, kteří pějí často ódy na to, co se jim líbí, avšak u tohoto filmu nelze jinak. Je to prostě skvost, jeden z mých 3 nejoblíbenějších filmů.