Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Vše o mé matce

Vše o mé matce (1999)

Rozbuška, spouštěč, který mě před jedenácti lety naučil mít ráda filmy, vyhledávat je, lačnit po nich. Za těch jedenáct let jsem si ho pustila snad jen 3x, kdyby jakýkoli jiný, tenhle mi nesmí zevšednět. I tak podvědomě vím, že ty pohyblivé obrázky na plátně pro mě začínají právě u tohoto díla.

Mary a Max

Mary a Max (2009)

Skvělý příběh, který by mohl stejně dobře fungovat i v jiných uměleckých formách – film, kniha... ale v tomto ztvárnění vidíme, kolik zbytečných slov a dialogů ušetří výstižná animace s dávkou nadsázky. Svých přátel si mimořádně vážím, proto jsem pociťovala velkou empatii k chování a citům obou hlavních hrdinů. Z postavy Maxe jsem nabyla dojmu, že si Australané dělají ne-zlou legraci z neurotických Newyorkčanů Woody-Allenovského typu... nakonec, proč ne?

Úkryt

Úkryt (2002)

Tohoto snímku jsem se bála. Thrillery odehrávající se na jednom místě, neřku-li rovnou v jedné budově / jedné místnosti dokáží v průběhu začít pěkně nudit. Uklidňovala jsem se tím, že nuda nemůže být případ počinu Davida Finchera, navíc, má-li mu excelovat Jodie Foster. A ani jeden mě nezklamal. Režisér si sice odpustil, jeho filmům málokdy chybějící, mysterióznost, ale příběh vedl celkem pevnou rukou od začátku do konce a Foster byla, pobíhající v nočním úboru, příjemně přirozená. Mateřská láska dokáže činit zázraky, takže se jí i dalo odpustit občasné chování akčního hrdiny. Svým výkonem skvěle přispěli mladičká Kristen Stewart a Forrest Whistaker, který, pouštíc 22 milionů dollarů do větru, zosobnil veškerý zmar a rezignaci. Suma sumárum: Macalauy Culkin má velmi vážnou konkurenci!

Smažená zelená rajčata

Smažená zelená rajčata (1991)

Apu: "Řekni mi svůj nejoblíbenější film, knihu a jídlo." Manjula: "Smažená zelená rajčata." Velmi výstižné :)